Monica Bârlădeanu: ”Am fost traumatizată când a trebuit să aleg între mama și tata”

20121513_1619237621440802_3472296295252739830_o.jpg

Monica Bârlădeanu a vorbit despre copilăria marcată de divortul parintilor ei, moartea tatălui, dar și despre cariera în televiziune
foto: Facebook

Monica Bârlădeanu este o actriță de mare succes, atât în țară cât și în străinătate. Cunoscută sub numele americanizat Monica Dean, actrița pare mereu o femei sigură pe ea, împlinită și mulțumită de ceea ce este și ce face. Cu toate acestea, copilăria ei nu a fost una tocmai roz, aceasta fiind marcată de divorțul părinților ei și moartea tatălui. Mai mult decât atât, actrița era gata să renunțe la lumina reflectoarelor.

Monica Bârlădeanu a avut o copilărie destul de grea. Cum adolescența este o etapă dificilă pentru copii, cât și pentru părinții lor, actrița nu a avut timp să-și pună astfel de probleme și asta pentru că perioada adolescenței a fost marcată de divorțul dureros al părinților ei, întrebările stânjenitoare ale judecătorului, dar mai ales moartea subită a tatălui ei.

Dacă la 12 ani, copii încearcă să se descopere și să își dea seama de ce e bine și ce e rău, Monica la acea vreme gândea și se comporta ca un om matur.

”Separarea e destul de urâtă, dar, chiar şi aşa, mi s-a părut că e mai bine ca ei să fie fericiţi separat decât să continue împreună, dar nefericiţi. Cred că divorţul lor m-a făcut să cred mai puţin în ideea de mariaj. N-am simţit că am această aspiraţie nici când aveam o doză de naivitate şi abia descopeream lumea. Însă cel mai traumatizant moment a fost când, la şedinţa publică, de faţă cu mulţi alţi oameni pe care eu nu-i cunoaşteam, a trebuit să aleg între mama şi tata – să spun de cine îmi place mai mult, cu cine vreau să locuiesc în continuare. E îngrozitor să spui „cu mama“ în timp ce-ţi ţii tatăl de mână. Nu te mai poţi uita la el de ruşine pentru că a fost nevoit să îndure umilinţa abandonului unui copil care, în momentul ăla, poate să însemne întreaga lume pentru el. Pe atunci, fratele meu mai mare avea 18 ani, deci avea deja o independenţă, iar cel mic rămânea oricum în grija mamei, pentru că era încă la o vârstă foarte fragedă. Însă eu, la 12 ani, pentru că aveam o aşa-zisă responsabilitate parţială, am fost nevoită să mă pronunţ. Acela a fost momentul şi motivul pentru care m-am hotărât să urmez, mai târziu, Facultatea de Drept – voiam să schimb procedura asta barbară”, a spus Monica Bârlădeanu într-un interviu acordat celor de la Adevărul.

După ce a reușit să depășească situația delicată și să aibă o relație strânsă cu ambii părinți, actrița a mai primit o palmă de la viață, atunci când tatăl ei a murit.

”M-a afectat teribil pierderea lui, bruscă, chiar în vara când învăţam pentru admiterea la facultate. A fost foarte dificil. Şi, într-adevăr, a fost o adolescenţă grea, dar căreia, într-un fel, îi sunt recunoscătoare, pentru că, poate dacă noi nu eram într-o situaţie aşa de dificilă financiar, de exemplu, după plecarea lui tata, nu s-ar fi născut aşa repede în minte simţul responsabilităţii. O vedeam pe mama neajutorată, muncea foarte mult – venea de la 30 de copii la grădiniţă, la 3 copii acasă. Şi atunci am simţit nevoia de a participa la veniturile familiei, aşa că m-am angajat prima dată la 16 ani, la o terasă lângă gară. Am minţit că am, de fapt, 18 ani, altfel nu m-ar fi primit. Ca să nu creez îndoieli, m-am machiat mai strident, mi-am pus nişte şosete în sutien şi aşa am primit postul! (râde) Abia când trebuia să iau salariul şi a trebuit să prezint buletinul, cei care mă angajaseră „m-au cunoscut“ mai bine. Au înţeles că era important pentru mine să muncesc şi m-au primit şi în vara viitoare”, a continuat Monica.

18814765_1565841380113760_952141619763803371_o.jpg

Monica Bărlădeanu a reușit să depășească perioadele grele din viața ei, acestea întărindu-o și transformându-o în femeia de succes de astăzi
foto: Facebook

Deși e greu de crezut, Monica Bârlădeanu a fost cât pe ce să renunțe la televiziune. Actrița a fost extrem de deazmăgită atunci cînd a dat o probă la Pro Tv, pemtru a prezenta vremea, însă a fost refuzată. În acele momente, Monica își pierduse încrederea în ea și a vrut să-și ia gândul de a avea o carieră în televiziune.

”Eu, însă, înainte de jobul de la Lukoil, dădusem o probă la ProTV să prezint vremea şi m-au refuzat. Aşa că am renunţat la gândul de a face televiziune, nu mai voiam să aud”, a spus Monica Bârlădeanu, care acum prezintă emisiunea ”Ferma Vedetelor” de la Pro Tv.

 

Loading...

Citește și