Mitica Popescu: "Am fost băiat de altar, mama a vrut să mă facă preot"

8-vedete-foto-4-3-col.jpg

Mitică Popescu împlineşte 83 de ani, pe 2 decembrie, dar continuă să filmeze

Îndrăgitul actor Mitică Popescu, vedeta TVR 2, se pregăteşte de cele două aniversări din luna decembrie. Emisiunea pe care o prezintă, „D’ale lu’ Mitică”, sărbătoreşte 19 ani de la debut, iar actorul împlineşte 83 de ani pe 2 decembrie. Deşi a schimbat prefixul de trei ani, artistul are agenda de lucru plină, rotunjindu-şi pensia din munca în televiziune.

  • Click!:  Jucaţi în serialul “Primăverii”, primul episod fiind difuzat deja pe 16 octombrie. Cum a fost la filmări?

Mitică Popescu: Propunerea a venit de la TVR 2 şi m-am simţit foarte bine. Am jucat pentru prima oară alături de Maia Morgenstern. La filmări a fost ca la orice film. Mi-aş dori să mai fac un lung - metraj sau un serial.

8-vedete-foto-1-2-col.jpg

Mitică Popescu a jucat în peste 100 de filme şi piese de teatru
  • Ce v-a plăcut cel mai mult la acest scenariu? 

Nu am primit decât un episod din scenariu, deci nu mi-am putut face o părere. Cu întreaga distribuţie a fost pentru prima dată când m-am întâlnit.

  • De 19 ani sunteţi gazda emisiunii “D’ale lu’ Mitică”, la TVR 2. Cum a început această colaborare? 

A venit Cristi Vlad (n.r.-producătorul emisiunii) la mine şi mi-a propus să prezint emisiunea, în 1999.  Am acceptat. I-am spus că încercăm. Sigur că nu mi-am imaginat că o să dureze atâţia ani.

  • Vă implicaţi în cazurile prezentate în emisiune? Vă opreşte lumea pe stradă ca să vă dea scrisori? 

Vin foarte multe scrisori pe adresa emisiunii. Mă opresc oamenii şi pe stradă, dar nu putem filma toate cazurile. Şi, din păcate, sunt foarte mulţi oameni care au probleme. Parcă prea mulţi.

  • Ce voiaţi să deveniţi, în copilărie?

M-a atras de mic teatrul. La un moment dat mama şi-a dorit să devin preot. Am fost şi băiat la altar, mergeam cu Botezul, cu preotul. Îmi luase chiar şi haine pentru băiat de altar. Nu mai ştiu de ce nu am urmat acest drum. În timp, mi-am dat seama că a fost mai bine aşa. Când m-am făcut mai mare mergeam singur la spectacole şi uite aşa am devenit actor. 

  • Vă mai amintiţi cum v-aţi îndrăgostit de teatru? 

Mama iubea teatrul şi opereta, iar tatăl meu îndrăgea sportul. Ca să nu se ducă singuri în sălile respective, mă luau pe mine. Cu mama mergeam la spectacole, iar cu tata mergeam la fotbal. M-a atras teatrul, era ceva deosebit, o altă lume. Nu lipseam nici de la serbările de la şcoală.

Marea lui iubire, Leopoldina Bălănuță, a murit în urmă cu 20 ani

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță s-au cunoscut în 1973 și și-au oficializat relația în 1977. Atunci, el avea 40 de ani, iar ea, 42. La început, au fost colegi de scenă, în spectacolele “După cădere” și “Stâlpii societății”, la Teatrul Mic, apoi, treptat-treptat, au început să se întâlnească și singuri, în oraș. 

Actorul a povestit, într-un interviu pentru jurnalul.ro: ” Ea n-ar fi vrut să ne căsătorim, toată viața a fost bolnăvioară, a trecut prin șase operații, spunea că este ca o căruță stricată. Leopoldina mi-a spus așa, într-o seară: «Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea, ca să fiu eu cea care să jelesc»". 

Leopoldina a încetat din viață pe 14 octombrie 1998, după ce a acuzat dureri abdominale, lăsând în sufletul artistului un mare gol. Mitică Popescu nu s-a recăsătorit dar, ca să mai scape de singurătate, se întâlnește adesea într-un local din zona Dorobanți cu prietenii. Acolo l-au surprins adesea fotoreporterii Click!, în timp ce se răcorea, vara, cu o halbă de bere. Mitică Popescu este tratat ca un prinț la TVR 2. Este adus la filmări cu mașina televiziunii, iar ca să-i ușureze treaba, colegii de muncă îl așteaptă cu totul pregătit. 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1