Mihaela Runceanu ar fi împlinit 65 de ani. După moartea ei, doi foști elevi s-au sinucis, iar un prieten a fost omorât. Toți erau celebri

mihaela-runceanu.jpg

Mihaela Runceanu a fost ”Regina Muzicii Ușoare”. Era frumoasă și avea o voce de aur. A fost ucisă pe 1 noiembrie 1989

Fosta mare solistă de muzică ușoară Mihaela Runceanu avea doar 34 de ani, pe 1 noiembrie 1989, când a fost ucisă de un bărbat, pe care îl găzduise în propriul apartament din Dristor. Pe 4 mai, când s-au împlinit 65 de ani de la nașterea cântăreței cu voce de aur, vă prezentăm coincidențele stranii petrecute după decesul artistei care interpreta dumnezeiește piesele ”Fericirea are chipul tău” și ”De-ar fi să vii”.

Mihaela Runceanu va rămâne una dintre cele mai bune voci din muzica ușoară românească. Era pe val, avea succesul la picioare, însă iată că, la doar 34 de ani, avea să-și găsească sfârșitul în propria casă. Bărbatul pe care îl găzduise, Daniel Cosmin Ştefănescu, a ucis-o prin strangulare, în timp ce Mihaela dormea. Daniel era un tânăr care îi furniza cântăreţei discuri, casete cu muzică și filme video. Potrivit anchetatorilor, scopul crimei a fost jaful. Daniel Cosmin Ştefănescu furase din casa Mihaelei Runceanu un videocasetofon marca „Panasonic”, un televizor „Telecolor”, un magnetofon stereo marca „Rostov” şi un pickup „Unitra”, cu două boxe de 75 W, o staţie de amplificare Delia, două cartuşe de ţigări Kent, şase casete video, benzi de magnetofon, cafea, băuturi fine, două canistre cu benzină, un material textil, încălţăminte, cosmetice, câteva bijuterii, trei carnete CEC, un pachet cu carne.

Dan Cosmin Ştefănescu avea 21 de ani când a primit pedeapsa de 25 de ani pentru crimă. În 2004, a fost eliberat din eroare, pe baza unei graţieri acordate de fostul preşedinte Ion Iliescu. A fost reîncarcerat şi a mai ispăşit 16 luni de pedeapsă, după care a fost eliberat pentru bună purtare. În cele din urmă, a părăsit România și s-a stabilit în Anglia. ”Mi-e bine. Am plecat în Anglia. Lucrez la un depozit, în apropiere de Londra. Nu vreau să mai ştiu nimic despre România”, spunea bărbatul.

Ascultă aici piesa ”Cântec de seară”, interpretată de Mihaela Runceanu și de Ioan Luchian Mihalea, în 1986

Ioan Luchian Mihalea, prieten cu Mihaela Runceanu, ucis și el tot în propria casă

Dar iată că și bunul prieten al Mihaelei Runceanu, Ioan Luchian Mihalea, fost compozitor și creator al faimosului grup ”Song”, a fost ucis tot în propriul apartament, din Drumul Taberei, de doi bărbați, pe 29 noiembrie 1993, la 42 de ani. Ucigașii sunt Nelu Gavrilă și Ionel Păun, cel din urmă recunoscându-și fapta.

ioan-luchian-mihalea-grupul_song.jpg

ioan-luchian-mihalea-grupul_song
Simpaticul și talentatul Ioan Luchian Mihalea, alintat de prieteni Oanță, a fost ucis cu cruzime, în seara zilei de 29 noiembrie 1993
FOTO: adevarul.ro

Ei au furat din apartamentul victimei mai multe bunuri, un aparat video, un radiocasetofon, o cameră de filmat, o combină muzicală, un lănțișor, o brățară și o verighetă de aur, un ceas de mână, o geacă și pantaloni de blugi, plus 400 dolari și 30.000 lei. Au fost prinși după 44 de zile, fiind condamnați la închisoare pe viață. Nelu Gavrilă a fost eliberat în 2015.

Foștii ei elevi, Mădălina Manole și Mircea Dumitrescu, s-au sinucis

Dar seria necazurilor pentru cei din anturajul regretatei Mihaela Runceanu nu s-a oprit aici. Doi dintre foștii săi elevi de la Școala de Muzică, soliștii Mădălina Manole și Mircea Dumitrescu, fostul soț al Silviei Dumitrescu, s-au sinucis. Mădălina și-a pus capăt zilelor chiar de ziua ei, pe 14 iulie, în urmă cu zece ani, după ce a ingerat un pesticid puternic.

madalina-manole.jpg

Mădălina Manole s-a sinucis pe 14 iulie 2010, chiar de ziua ei de naștere
Mădălina Manole s-a sinucis pe 14 iulie 2010, chiar de ziua ei de naștere
Foto: captura youtube

Numărul 14 avea să o urmărească până în ultima clipă de viață. Din 14 litere este compus numele ei de scenă, Mădălina Manole, s-a născut pe 14 iulie 1967, şi-a luat viaţa pe 14 iulie 2010, 14 ani a durat relaţia fericită cu Şerban Georgescu, avea doar 14 ani când a debutat ca solistă, pe 4.10.2009 (4+10=14) a avut loc petrecerea de nuntă, la care Mădălina a cântat, deşi se spune că aduce mult ghinion. Și, culmea ironiei, ea a interpretat şi melodia "How do I live without you" (n.r. "Cum să pot trăi fără tine").

Mircea Dumitrescu era fostul soț al Silviei Dumitrescu

Cât îl privește pe Mircea Dumitrescu, primul soț al cântăreței Silvia Dumitrescu, alt fost elev al Mihaelei Runceanu, el s-a sinucis tot în fatidicul an 2010. Silvia Dumitrescu a povestit despre mariajul lor, care a durat trei ani și a fost presărat cu mari scandaluri: ”L-am iertat pentru felul în care s-a purtat cu mine. Mihaela Runceanu mi l-a prezentat ca fiind o voce foarte bună și m-am îndrăgostit de el. În două săptămâni ne-am căsătorit. Practic nu ne cunoșteam prea bine și nici nu știam dacă ne potrivim unul cu celălalt. Eu eram virgină. Intram într-o relație total necunoscută. M-am aruncat cu capul înainte și era prima dată când mă îndrăgosteam așa, mai serios. Dar a fost o căsătorie nereușită. Noi ne potriveam foarte bine pe scenă, dar deloc în viața de familie”, a spus ea, la emisiunea ”Totul pentru dragoste”, de la Antena 1.

mircea_dumitrescu2.webp.jpg

Solistul Mircea Dumitrescu, primul soț al Silviei Dumitrescu, s-a sinucis în urmă cu zece ani

Apropiații lor susțin că Mircea s-ar mai fi recăsătorit de trei ori. În urmă cu zece ani, pe 7 aprilie 2010,  Mircea Dumitrescu a decis să-și pună capăt zilelor, la vârsta de 50 de ani, în propriul apartament, prin otrăvire cu antigel. A fost găsit fără suflare, de ultima lui soție. Mircea a lăsat un bilețel pe masă, pe care a scris ”Iartă-mă, Silvia!”. Cântăreața a fost șocată de gestul primului ei soț: “E o veste foarte tristă. Mă doare că nu mai este printre noi. Ultima dată am vorbit în urmă cu zece ani", a declarat Silvia Dumitrescu, imediat după decesul lui Mircea. 

Ascultă aici piesa ”În urma ta”, duet Silvia Dumitrescu și Mircea Dumitrescu

Citește și:

Cum și-a refăcut viața ucigașul Mihaelei Runceanu, la 10 ani de la eliberare

26 de ani de când a fost ucis Ioan Luchian Mihalea. Criminalii sunt liberi

 

Loading...
 
 

Citește și