"Mastercheful grătarelor" a pregătit mese pentru Mutu, Andra şi Măruţă

2-bd-1.jpg

Cătălin Măruță a plătit 500 de euro pentru”masa haiducească” pregătită de George Proțap

Dacă ar exista un masterchef al grătarelor, George Fircă zis chiar George Proţap, ar fi încoronat fără rival. Actori, oameni de afaceri, sportivi, cântăreţi sau realizatori sportivi i-au cerut să le pregătească meniul pentru petreceri cu zeci de invitaţi. Ultimele mese le-a întins pentru fostul fotbalist, acum antrenor, Adi Mutu, dar şi pentru cuplul Andra-Cătălin Măruţă.

Clienţii lui îi spun festin culinar, el îl vede simplu drept o ”masă haiducească”. Teoretic este simplu: totul se învârte în jurul unui proţap (fiare, cărbuni şi jar), la care se adaugă aperitive, palincă şi vin. Este reţeta care a însufleţit multe petreceri şi a făcut să patineze papilele gustative ale multor VIP-uri. ”De fapt, nu este doar un grătar, este artă. Noi am adus proţapul la petrecerile VIP-urilor. Putem pune pe el orice, de la berbecuţ de lapte la viţel, de la oaie la porc”, s-a mândrit George Proţap. Cum face? Ne-a dezvăluit chiar el secretul ultimei petreceri de top, la Adi Mutu, care a organizat onomastica unei rude, într-o casă luxoasă, a familiei, pe malul Lacului Snagov.

2-bd-2.jpg

Florin Salam se află printre clienții grataragiului vedetelor

”Am pregătit timp de trei zile, în baiţ, un berbecuţ şi un viţel. Până s-au făcut ca lumea, la proţapul pus în curtea vilei, am servit aperitivele. Un kaiser, o şunculiţă, o brânză de oaie adusă special pentru noi din Sibiu. Am oferit apoi murăturile noastre, puse chiar de mine. Ne mândrim cu o ceapă roşie, o minune”, descrie George Proţap meniul oferit celor 50 de persoane care au venit la petrecerea dată de Mutu.

untitled-1.jpg

În această vilă de fițe a avut loc petrecerea organizată de Adi Mutu

Mesenii au primit şi băutură tradiţională, vin rose de Tohani şi palincă de Maramureş, tare ca focul. ”Pregătirile au durat în total două ore şi jumătate, după care invitaţii au putut să se delecteze cu masa noastră haiducească. Pe post de garnituri, avem preparate făcute după reţetele noastre: cartofi la ceaun sau disc şi mămăliguţă la pirostrii”, ne face poftă grataragiul vedetelor. 

2-bd-5.jpg

George Proțap este ajutat de o întreagă echipă

Pâinea, un aliment banal, a ajuns delicatesă în meniul făcut de George Proţap. ”La masa dată de Mutu, am servit pâinea noastră de un metru, marca George Proţap. O pregătim în trei moduri: pâine cu ceapă, pâine cu măsline şi pâine cu cartofi. Cel mai mare succes l-a avut pâinea cu ceapă”, ne spune satisfăcut George. 

2-bd-6.jpg

Berbecuțul merge la fix cu mămăliga la pirostrii

Cu câteva săptămâni în urmă, a gătit pentru cuplul Măruţă şi Andra. “A fost la studioul cântăreţei, au fost cam 20 de persoane. Măruţă a făcut meniul, a vrut un berbecuţ cu de toate. Nu i-am adus băutură, au avut ei sucuri. Pregătirile au durat tot cam două ore şi jumătate, dar totul a fost devorat mult mai repede. Cred că le-a plăcut”, se amuză masterchef-ul grătarelor. 

Cât costă «masa haiducească»? 

2-bd-7.jpg

Carnea la proțap și pâinea la metru, cu ceapă, sunt specialitățile lui George

Vreţi o masă pregătită de grataragiul vedetelor? Click! vă spune cât au dat Adi Mutu, Cătălin Măruţă şi Andra pentru”masa haiducească”oferită invitaţilor la petrecerile lor.”Adi Mutu mi-a dat cam 1000 de euro pentru cele aperitive, vin, palincă, viţelul şi berbecuţul la proţap. Au fost cam 50 de invitaţi. La Măruţă şi Andra au fost cam 20 de oameni, un proţap şi aperitive şi mi-au plătit cam 500 de euro”, dezvăluie George Proţap. 

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1