Marina Almăşan şi-a găsit casă în Norvegia

15-special-1.-4col-.jpg

Prezentatoarea tv s-a îndrăgostit de o căsuţă simpatică de la Muzeul Satului din Oslo

„M-am hotărât, mă mut în Norvegia. Mi-am găsit şi o locuinţă, chiar şi un loc de muncă, la televiziunea norvegiană”, a anunţat prezentatoarea TVR Marina Almăşan pe pagina ei de Facebook. Evident, a glumit, deşi, la cât de mult îi plac călătoriile, deseori se îndrăgosteşte de minunăţiile pe care le vizitează. Acum este în Oslo, unde se documentează pentru cea de-a unsprezecea carte.

„Este superb aici, m-aş muta în Norvegia, deşi doar vara”, spune Marina Almăşan, încă zgribulită de frig la temperaturile sub 10 grade. A plecat spre Oslo duminica trecută, pentru un proiect în colaborare cu MAE şi Ambasada Norvegiei la Bucureşti, însoţită de scenograful Georgeta Nistor în rol de fotograf. Timp de 8 zile locuiesc la Ambasada României şi au vizitat până acum tot ce se putea. Prima oprire – la faimosul parc Ekeberg, o combinaţie de natură sălbatică şi arta... preponderent erotică. “Un falus uriaş, ţâşnind dintr-un trup hidos, răstignit în iarbă, domină însăşi intrarea în celebrul loc de odihnă şi agrement din Oslo. Asta ca să ştii la ce să te aştepţi. Statuia, cel puţin ciudată, este de un galben aprins, astfel încât nu ai cum s-o ratezi vizual. Acest parc e inclus în top 5 cele mai frumoase parcuri cu sculpturi din lume”, povesteşte prezentatoarea tv. 

15-special-2.-2col-.jpg

Puţin ruşinată de statuia din parcul Ekeberg

A plecat de la 19 grade din Bucureşti şi a ajuns în nordul Europei la zăpadă. În regiunea Holmekollen, iarna pare că se desprinde mai greu din peisaj. Acolo este, de fapt, patria schiului. “Astăzi, la Oslo n-au fost decât 6 grade Celsius. Dimineaţa plecăm cu câte 7 bluze, pulovere, jachete pe sub geacă, iar către prânz le dăm jos accelerat. Mănuşi nu ne-am luat de la Bucureşti. Era prea de tot, deşi ştiam că mergem spre nordul Planetei”. 

15-special-3.-2col-.jpg

“Oare va face o mutare bună?”, se întreabă Marina

Nu peste tot te simţi ca la săniuş. La Muzeul Satului iarba e de un verde crud şi miroase a primăvară. Marina s-a îndrăgostit de acest loc, ba chiar şi-a găsit o casă în care să se mute. “Este aici un muzeu uriaş în aer liber, care cuprinde aproximativ 160 de case şi clădiri specifice diferitelor regiuni ale Norvegiei. Îţi cam rupi pingelele cutreierându-l, dar merită. Plus că îţi poţi vârâ nasul în căsuţe, minunându-te cum se trăia în satele norvegiene”.

După această aventură, Marina Almăşan intenţionează să mai scrie o carte despre călătorii, a unsprezecea. 

Loading...

Citește și

  • marina almasan

    Pentru Marina Almăşan (56 de ani), a venit momentul să trăiască emoţia, dorul şi durerea pe care le simt părinţii atunci când le pleacă „puiul din cuib”. Weekendul trecut, fiul ei, Victor (21 de ani), şi-a făcut bagajele şi s-a mutat tocmai la Napoli, acolo unde a obţinut o bursă Apple.

  • Marina Almasan, dieta, trucuri silueta, TVR 2, Ceaiul de la ora 5, infrumusetare, secrete

    Vă mai amintiți emisiunile "Veniți cu noi pe programul 2", "Ceaiul de la ora 5", "Arca Marinei", "Mulţumesc!", "Planeta în jeanşi"? Atunci cu siguranță ați remarcat faptul că realizatoarea lor, vedeta TVR Marina Almășan (54 de ani), nu este cu nimic schimbată față de anii '90, când ne intra in casă cu acele producții TV. Cum și de ce a rămas cu același număr de kilograme și cu același breton celebru ne-a spus chiar ea.