Maria Ploae împlineşte azi 67 de ani. Secretul din spatele acestui nume

maria-ploae.jpg

Maria Ploae, în tinerețe
foto: Arhiva personală

Înainte de 1989 Maria Ploae făceau filme pe bandă rulantă. Acum s-a dedicat teatrului, are o familie frumoasă, iar azi, 19 februarie, a împlinit 67 de ani. Click! îţi spune cum a reuşit Maria Ploae să-şi facă numele cunoscut în industria teatrului şi a filmului românesc.

Maria s-a născut pe 19 februarie 1951 în localitatea Dealu Perjului, din județul Bacău, şi a fost primul copil din cei cinci ai familiei Tache Giugaru şi Victoria Pavelia. Încă de pe la 5-6 ani recita şi cânta prin casă, căci a moştenit talentul mamei sale, care juca diverse roluri pe scena Căminului Cultural, unde venea tot satul să o admire. Părinţii ei s-au gândit la binele ei şi la 12 ani este luată la Bucureşti de sora mamei ei, Elena, şi de soţul acesteia, Ion Ploae, care mai târziu o şi înfiază, numele ei devenind Maria Ploae. Ajunsă la şcoală în Bucureşti, părinţii adoptivi o cresc şi o educă cu multă dragoste şi o fac să iubească teatrul şi poezia.

Maria Ploae, familie, actrita, aniversatul zilei, Nicolae MargineanuZoom
Alături de Marcel Iureş, în pelicula "Logodnicii din America" (2007)
foto: Cinemagia

Mai târziu, Maria Ploae se înscrie la Şcoala Populară de Artă, unde urmează cursurile de actorie cu actriţa Maria Potra. În 1972 intră la I.A.T.C şi încă de când era studentă a fost descoperită de Sergiu Nicolaescu, care-i oferă un rol în pelicula “Un Comisar acuză”. După absolvirea facultăţii, în 1975, joacă în “Pintea” şi în "Dumbrava minunată".

Maria Ploae, familie, actrita, aniversatul zilei, Nicolae MargineanuZoom
Maria Ploae, o doamnă distinsă
foto: Mediafax

O familie de vedete

Maria Ploae se căsătoreşte în 1976 cu regizorul Nicolae Mărgineanu şi au împreună trei copii: Ana Margineanu, regizor de teatru şi film, care a lucrat cu mama sa la Teatrul Foarte Mic, Nicolae Margineanu Jr., specializat în Multimedia şi care activează şi el în lumea artistică, şi Oana Maria Mărgineanu, actriţa care a debutat în filmul tatălui ei, “Logodnicii din America”. Cu soţul său, Maria Ploae a lucrat în “Luchian” şi “Undeva în est”, dar şi în alte proiecte. Cel mai recent rol din film a fost în “Pop Up”, în 2015, însă până în prezent are la activ peste 30 de filme.

loading...
Loading...

Citește și