Maria Ciobanu, un an întreg departe de scenă. Iată motivul!

2_1.-4col-maria-ciobanu-img_1800.jpg

Ultimul concert pe care l-a ţinut Maria Ciobanu a fost la finalul lui decembrie 2017, de Revelion

Adio, scenă, adio microfon! S-a împlinit un an de când Maria Ciobanu nu a mai ţinut niciun concert, iar acum românii de pretutindeni au petrecut primul Revelion fără cântecele ei. Artista, stabilită în America, a refuzat orice ofertă, preferând liniştea în familie.

Una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară, Maria Ciobanu (81 ani), a luat decizia de a renunţa definitiv la muzică. Motivul principal ar fi problemele de sănătate cu care se confruntă. Are diabet, afecţiuni cardiace, a acuzat stări de rău, motiv pentru care pe tot parcursul anului 2018 nu a mai susţinut niciun concert. Nici măcar de Revelion nu a onorat ofertele. După ce pe parcursul ultimilor ani a avut mai multe încercări de a se retrage de pe scenă, iată că acum ”ciocârlia muzicii populare” a pus punct unei cariere de excepţie. 

2_2.-2col-maria-ciobanu-cu-sotul-fiul-nora-si-nepotii.jpg

În America, alături de sot, fiu, noră şi nepoţi

De 10 ani a făcut naveta între România şi SUA, împreună cu fiul ei, Ionuţ Dolănescu (46 ani). Vara stăteau aici, iarna acolo, la căldură, din cauza problemelor reumatice ale artistei care nu suportă frigul. Maria Ciobanu este cetăţean american, obţinând de acolo chiar şi o pensie în valoare de circa 1.000 de dolari. Fiul ei, Ionuţ, are rezidenţa care îl obligă să stea peste Ocean jumătate din an. Primăvara, când veneau în România, susţineau concerte peste tot pe unde erau invitaţi. 

2_3.-2col-socrii-lui-ionut-dolanescu-cu-sotia-si-copiii.jpg

Cei trei nepoţi ai Mariei Ciobanu i-au moştenit talentul la cântat. Aici, alături de mama lor şi de bunicii din partea acesteia

Din toamna lui 2017, Maria Ciobanu n-a mai venit în ţară. A motivat că vrea să aibă grijă de soţul bolnav, Mircea Câmpeanu, dar şi că a obosit să mai zboare mii de kilometri. În plus, la vârsta pe care o are, artista vrea să se bucure în linişte de familie. Fata ei, Camelia, e stabilită la Los Angeles, tot acolo stau şi copiii lui Ionuţ, ori de câte ori acesta îi aduce în State. La fel de des merge acolo şi fata ei cea mare, soprana Leontina Ciobanu Văduva. Aşa se face că la final de an familia interpretei se reuneşte în America. 

2_2.jpg

La concertele ei veneau sute de oameni

Nici la acest ultim Revelion cântăreaţa n-a vrut să onoreze invitaţiile de a cânta cu sau fără fiul ei, aşa cum obişnuia la fiecare final de an. Ionuţ Dolănescu a susţinut singur un moment artistic într-un restaurant din New York. Cântăreţul promisese încă din decembrie un show de zile mari: „Vă aşteptăm cu drag la un Revelion care se întâmplă O DATĂ-N VIAŢĂ!„, a scris atunci Ionuţ pe pagina sa Facebook. Ultimul concert susţinut de Maria Ciobanu a fost revelionul din decembrie 2017.

A avut o viaţă amoroasă tumultuoasă

Maria Ciobanu a trăit în anii ‘70 o frumoasă poveste de dragoste cu regretatul artist Ion Dolănescu, care a murit pe 19 martie 2009 în urma unui infarct. Relaţia lor a fost una cu năbădăi, iar în final s-au despărţit cu tam-tam şi nu şi-au mai vorbit 30 de ani. A reuşit să-i împace fiul lor, Ionuţ Dolănescu (46 ani), în anul 2004. Momentul a fost marcat cu un spectacol la Sala Palatului, unde fanii lor i-au revăzut împreună după ani de zile. Cântăreaţa mai are două fete, Leontina şi Camelia, cu alţi doi parteneri de viaţă, cu care s-a iubit înainte de Ion Dolănescu. Pe Leontina a avut-o cu primul soţ, un bărbat din satul ei, care lucra ca tractorist. Acesta a murit în 1994. Camelia e rodul iubirii Mariei Ciobanu cu Florea Burnea, fost „fluieraş” al Ansamblului Ciocârlia. Căsnicia lor a durat 6 ani. 

Loading...