Maria Butaciu, condusă pe ultimul drum de un alai de cântăreţi

b15-act-1-3col.jpg

Fiica Mariei Butaciu, îndurerată lângă sicriu
Fotografii: Click!

Multe lacrimi au curs, miercuri, 13 iunie, pe obrajii artiştilor de muzică populară, care au condus-o pe ultimul drum pe celebra cântăreaţă Maria Butaciu.

Aceasta s-a stins din viaţă la 78 de ani, după două luni de comă, în urma unui atac vascular cerebral.

b25-act-2-1col-ionut.jpg

Ionuţ Dolănescu

Nume mari ale muzicii populare au fost prezente alături de familia îndoliată a Mariei Butaciu la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

b35-act-3-1col.jpg

Mioara Velicu

Mioara Velicu, Elena Merişoreanu, Ionuţ Dolănescu, Gheorghe Turda sunt doar câţiva colegi de breaslă care au venit să îşi ia rămas bun pentru totdeauna de la îndrăgita cântăreaţă.

b45-act-4-1col.jpg

Elena Merişoreanu

“Sunt toţi colegii ei aici, au venit şi de la Bistriţa–Năsăud, corul care i-a cântat lângă sicriu, înainte să fie înmormântată, este de acolo! Ţin minte că ultima dată când am vorbit cu ea mi-a zis să nu mai umblu pe drumuri, să stau acasă, liniştită, să mă îngrijesc de sănătate. Maria a fost o emblemă a muzicii populare! Nu se aştepta nimeni să moară, ea nu a fost bolnavă, a făcut un accident vascular şi de atunci nu s-a mai trezit”, a declarat Mioara Velicu pentru Click!

b55-act-5-1col-turda.jpg

Gheorghe Turda

De asemenea, artista a dorit să precizeze şi faptul că Maria Butaciu nu avea problemele financiare pe care mulţi le susţineau.

b65-act-6-2col.jpg

Colegi de la Bistriţa-Năsăud i-au cărat sicriul

 “Cineva a spus că Maria nu avea bani să îşi cumpere medicamente. Este o minciună extraordinar de mare! Fiica Mariei este doctor veterinar, are cabinetul ei. Maria avea o pensie foarte frumoasă şi putea să trăiască liniştită din ea”.

Carieră Maria Butaciu

Cântăreața de muzică populară a devenit cunoscută în România datorită pieselor de dor și de dragoste pe care le-a lansat în industria muzicală, melodii care au ajuns imediat la inima publicului.  În anul 1961, în cadrul unui concurs, s-a alăturat Ansamblului Ciocârlia al Ministerului de Interne din București. A fost o interpretă a cântecelor îndeosebi din zona Bistrița-Năsăud. Cântăreața a încântat publicul, vreme de 50 de ani, cu piesele ”Bade, pălărie nouă”,  ”Cui nu-i place dragostea” sau ”Viață, viață, drum cotit”.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1