Maneliştii, mai scumpi la nunţi decât folcloriştii

Înghesuială mare la nunţi până pe 1 august, când va începe Postul Sfintei Mării, aşa că soliştii de toate genurile au agenda plină. Dacă vrei să te ţină minte toţi nuntaşii şi să-i dai pe spate pe naşi, atunci artiştii de folclor, dar şi cei de manele, după preferinţe, sunt soluţia. Iată ce bani trebuie să pregăteşti pentru a-i antama la chef.

Pentru o nuntă reuşită, mirii trebuie să caute un restaurant frumos, cu mâncare bună şi să aducă pe scenă artişti care să ridice sala în picioare. De regulă, cei mai căutaţi sunt cântăreţii de folclor, dar şi cei de manele, care reuşesc să te ţină pe jar până dimineaţa. Oricum, fie că vrei să joci hore sau sârbe sau să te unduieşti pe ritmuri lăutăreşti, trebuie să ai buget pe măsură. Click! a intrat în posesia ofertei pe anul 2017, cu care artiştii de toate genurile se prezintă la evenimente, iar concluzia e una singură: maneliştii cer “fără număr” şi sunt mai scumpi decât folcloriştii. Astfel, dacă vrei să vină la nunta ta Maria Ciobanu sau Irina Loghin, scoţi din buzunar 1.500 de euro. Sumele sunt însă negociabile în funcţie de durata programului. La fel cum sunt şi pentru alţi artişti, precum Maria Dragomiroiu, Steliana Sima, Mariana Căpitănescu, Constantin Enceanu şi Petrică Mîţu Stoian, care iau de căciulă câte 1.500 de euro. Programul lor merită fiecare leuţ, căci cei cinci olteni cântă de mama focului şi fac un spectacol senzaţional.

 

Ceva mai scumpi sunt Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu, care iau la pachet 2.500 de euro, dar şi Nicolae Furdui, care cere 3.200 de euro. Însă atunci când vine vorba despre manele, aici tarifele se schimbă. În sus. Dintre colegii de breaslă, Nicu Paleru este ceva mai acesibil şi are un tarif de 1.500 de euro pe concert, însă Adi de la Vâlcea şi Vali Vijelie încasează 2.500 de euro de căciulă. Liviu Guţă şi Copilu’ de Aur fac show de la 2.000 de euro în sus, iar Minodora cântă de toate, pentru toţi, pe 1.500 de euro.

Aurora şi Săndel Mihai, tarif de 5 ori mai mic decât Andra

 

Se ştie că onorariul Andrei pentru un spectacol complex ajunge şi la 8.500 de euro, fiind o fabrică de bani pentru familia ei. Însă bănuţi frumoşi câştigă şi fratele şi cumnata sa, 1.500 € pe concert. Săndel şi Aurora Mihai sunt foarte ceruţi la nunţi şi la petreceri private, căci au un program de calitate, deşi ritmurile cântecelor sunt mai lente, aşa ca în Ardeal. Cele mai cunoscute piese ale lor sunt “Viaţa-i trecătoare”, “Nu sta mândră supărată”, “Tinereţea mea” etc.

Loading...

Citește și

  • maria dragomiroiu par lung

    A ţinut cure de slăbire la viaţa ei, dar de data aceasta Maria Dragomiroiu (62 de ani) a "topit" 9 kilograme fără prea mare efort. Celebra cântăreaţă de muzică populară a mărturisit că nu adoarme până nu face câteva exerciţii fizice, iar acest obicei a făcut ca acul cântarului să-i indice o greutate de 66 de kilograme.

  • vali vijelie

    Pus în umbră de zarva stârnită în jurul alegerilor locale, în ultima săptămână s-a consumat un scandal în centrul căruia s-a aflat manelistul Vali Vijelie. Solistul și-a făcut pofta și a filmat un videoclip ”cult”, pentru un cover după o piesă italiană din anii ’70, în sala mare a Conservatorului din București, pe aceeși scenă cu mai mulți studenți.

  • andra tata

    Andra a făcut furori cu concertul de Dragobete, în care și-a cântat dragostea, prin piese noi și mai vechi, prin dans și efecte speciale. Solista a reușit să umple Sala Palatului, unde câteva mii oameni au privit-o și ascultat-o cu sufletul la gură.

  • Florin Salam a trecut de la statutul de ”Rege al manelelor”, la cel de ”Rege al ghinioanelor” căci, în ultimul turneu din America, s-a ales atât cu probleme serioase cu legea, cât şi cu agoniseala, de 100.000 de dolari, confiscată. Solistului i s-a dat totuşi drumul să treacă graniţa, urmând să-şi rezolve situaţia prin intermediul unui avocat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1