Mama Laurei Stoica, mărturii cutremurătoare la 10 ani de la moartea fiicei

646x404.jpg

Laura Stoica a murit într-un accident de maşină în 2006
foto: adevarul.ro

Melodiile Laurei Stoica au fost șlagăre apreciate ale anilor 1990 -2006. Acum însă încasările din difuzările pieselor sunt jenant de mici. Mama regretatei artiste a povestit cum se decurcă și ce face cu aceste sume pe care le primește sporadic.

Miercuri (9 martie) se împlinesc 10 ani de când Laura Stoica a pierit într-un teribil accident de mașină, pe când se întorcea cu iubitul său de la un concert susținut la Urziceni. Sâmbătă, la Cimitirul Bellu din București, Elena, mama artistei, a făcut pomană. O parte din prinoase au fost cumpărate cu puținii bani pe care aceasta îi primește sporadic din drepturile de difuzare a pieselor fiicei sale. 

Zoom
Elena, mama regretatei Laura Stoica
captură Pro TV

"Sâmbătă am fost cu familia și câțiva prieteni la mormânt. A fost o vreme splendidă, iar soarele putrnic de sâmbătă, l-am luat ca pe un semn. Cu o zi înainte a plouat și a fost numai bine  pentru că pământul a fost bun să plantăm florilde din ghivece. I-am pus multe flori. Primole, brândușe, lalele, crini și zambilele care erau deja crescute pe mormânt- florile ei preferate, de fapt. Am chemat un preot, a făcut slujbă, apoi ne-am strâns cu toții la un restaurant și am petrecut așa cum ar fi făcut și ea, pe stilul ei, muzica ei. Am simțit-o pe Laura printre noi, era acolo", a declarat mama Laurei Stoica pentru Click!. 

Femeia a povestit că, la început, fiul ei s-a interesat cu privire la modul în care se calculează drepturile de autor, dar acum nu au mai făcut nimic în această privinţă, pentru că se luptă degeaba pentru bani. Deși sumele sunt foarte mici, doamna Stoica nu a cerut explicații, considerând că s-ar lupta cu morile de vânt, în plus, nici fiica sa nu a fost apreciată la adevărata sa valoare pe când trăia. 

"Despre drepturile de autor nu știu să vă spun prea multe, nu știu cum se calculează, dar pot să vă spun că vin din ce în ce mai puțin. Noi nu avem cum să urmărim, nu știu cu cine ar trebui să vorbim. La început, s-a dus băiatul meu și s-a interesat, a discutat, însă după ce nu a mai avut cu cine să vorbească, am renunțat pentru că nu ne putem lupta cu morile de vânt. La început primeam lunar, acum din ce în ce mai rar. Am primit recent suma de 180 de lei, iar penultima oară, s-a întâmplat de Sărbătorile de Iarnă, o sumă asemănătoare. E dureros să mă lupt pentru ceva pentru care a luptat și fiica mea și nu a primit când avea nevoie, așa că ce rost mai are?! Cu banii am cumpărat câte ceva pentru parastas. Viața merge mai departe”, s-a confesat mama regretatei Laura Stoica.

 

loading...
Loading...

Citește și