Maia Morgenstern, la un an de la divorț: «Fericit ești când iubești, fără să aștepți nimic»

maia_morgenstern_1-sursa_mmd.jpeg

maia morgenstern sexy actrita
Maia Morgenstern este una dintre cele mai cunoscute actrițe din România și directoarea Teatrului Evreiesc de Stat
foto: arhiva personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Exact acum un an, Maia Morgenstern (53 de ani) se despărțea de cel de-al doilea soț, medicul neurochirurg Dumitru Băltățeanu, după 13 ani de mariaj. Cu siguranță acest pas nu a fost ușor de făcut, dar actrița a înflorit la propriu între timp.

Maia Morgenstern a vorbit din nou despre iubire, într-un interviu acordat revistei online de teatru Yorick. Îi place să trăiască discret, așa că dacă vrei să afli amănunte picante din viața sa intimă mai bine citești printre rânduri. „Fericit și puternic ești atunci când iubești, fără să aștepți nimic în schimb”, a mărturisit actrița, într-un interviu realizat de Oana Monica Nae, studentă în anul I, la Facultatea de Teatrologie, din cadrul UNATC București.

În articolul care a fost publicat de site-ul yorick.ro, actrița vorbește exclusiv despre profesie, dar lasă de înțeles că s-a obișnuit din nou cu statutul de „domnișoară”. Întrebată dacă există ceva în viață de care nu s-ar putea lipsi, actrița a răspuns: „Sigur. Aerul, apa”. După două căsnicii finalizate prin divorț, Maia Morgenstern demonstrează că este o femeie puternică și independentă.

În același interviu, actrița a fost întrebată „Teatrul dă și ia deopotrivă. Cum vă remontați atunci când teatrul ia? Cum vă întoarceți la el?”. Răspunsul artistei spune multe despre cum este ea în viața particulară. „Teatrului, în general, și spectacolului, în particular, i se cuvine să-i dai totul. Nu e cu sticlă la schimb. Nu e ca într-o negociere, ca într-un troc, ca într-o afacere. Eu îți dau și tu îmi dai. Și cât dai atâta-ți iau. Și iau și dobândă, și fac și-o investiție. E ca în iubire, cred eu. Fericit și puternic ești atunci când iubești, fără să aștepți nimic în schimb. Ce să aștepți? Cam cât? Cu cât? Care e măsura a ceea ce dai, atunci când iubești? Și ai nevoie tu să dai. Și spui mulțumesc atunci când primește cineva ceea ce dăruiești”, a spus Maia Morgenstern, pentru yorick.ro.

Cu medicul Băltățeanu a fost dragoste la prima vedere

maia_morgenstern_dumitru_baltateanu.jpg

maia morgenstern sot dumitru baltateanu
Maia Morgenstern s-a măritat cu Dumitru Băltățeanu după numai un an de relație
foto: Rompres

 

Maia Morgenstern și medicul Dumitru Băltățeanu s-au cunoscut în anul 2000, în Marsilia (Franța), când actrița se afla în turneu cu Teatrul Bulandra. Neurochirurgul, un mare admirator de-al ei, lucra pe atunci la un spital francez. A fost la spectacolul ei și a îndrăznit să o abordeze după reprezentație. Cei doi s-au căsătorit de Crăciun, după un an de relație. Primii zece ani de mariaj au fost lapte și miere, artista mărturisind frecvent cât de îndrăgostită este de soțul ei. „Când ne-am cunoscut, a fost atâta comunicare între noi, atâta nevoie unul de celălalt… Ne-a fost sete unul de altul”, a declarat Maia, pentru revistatango.ro. Pentru aceeași publicație, actrița mai spunea: „Sunt geloasa si pe aerul pe care-l respira barbatul meu”. Cu toate acestea, în 2012 Maia și medicul se aflau în pragul divorțului. Au încercat să-și salveze căsnicia, au plecat într-o vacanță romantică, o a doua lună de miere, dar eforturile au fost în zadar. Au divorțat la notar în februarie 2015.

Are trei copii, cu trei bărbați

claudiu_istodor_si_demeter_andras_istvan.jpg

claudiu istodor Demeter Andras Istvan
Actrița a mai fost căsătorită 16 ani cu actorul Caudiu Istodor (în stânga), apoi s-a iubit timp de trei ani cu Demeter Andras Istvan
colaj: Click!

 

Actorul Claudiu Istodor (55 de ani) a fost primul soț al actriței, între anii 1983-1999. Cei doi au un băiat, Aron Istodor (31 de ani), care este și el actor. Apoi, actrița a avut o relație de trei ani cu Demeter Andras Istvan, fost secretar de stat în Ministerul Culturii şi fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune. Rodul iubirii lor: Eva Leea Cabiria (16 ani). Ana Isadora (11 ani) este cel de-al treilea copil pe care actrița îl are cu cel de-al doilea soț, Dumitru Băltățeanu.

Fiica cea mare îi seamănă-leit

Este prima actriţă care a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor

maia_morgenstern_prima_actrita_cu_stea.jpg

maia morgenstern stea aleea celebritatilor
În primăvara lui 2011, Maia Morgenstern a primit o stea pe Aleea Celebrităților de lângă magazinul Cocor
foto: Click!

 

 • S-a născut la 1 mai 1962, în Bucureşti, într-o familie evreiască, din părinți matematicieni.
 • A picat prima dată la admiterea în IATC (Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică) in București. Al doilea an a fost, însă, cu noroc. A absolvit în 1985, la clasa profesorului Dem Rădulescu.
 • A debutat pe scenă în 1980 debutează, în spectacole de revistă la Teatrul Evreiesc de Stat, fiind angajată ca „figurant corp ansamblu”. Aici a învaţăt idiş, din roluri.
 • A jucat roluri importante în peste 100 de piese de teatru pe marile scene ale ţării şi ale lumii, cât şi la Teatrul Naţional Radiofonic şi de Televiziune, interpretând numeroase roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Gogol, Dumas, Molière, Ibsen, Mann, Lorca, Shaw, Strindberg, Horovitz, Waserman, Marlowe ş.a.
 • În 1993 devine celebră cu rolul Nelei din filmul „Balanţa”, în regia lui Lucian Pintilie.
 • Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul „Patimile lui Hristos”. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol, în 2004.
 • Maia Morgenstern e prima actriţă care a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, Bucureşti.
 • Spre teatru a întrumat-o tatăl ei, care a fost profesorul de logică matematică a lui Constantin Noica.

maia_morgenstern_stea.jpg

maia morgenstern stea aleea celebritatilor
Steaua actriței Maia Morgenstern a fost prima inaugurată în Piața Timpului din Capitală
foto: Click!

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • maia morg

  Maia Morgenstern (53 de ani) nu a dat înapoi când a aflat în ce ţinută trăsnită va trebui să se costumeze pentru rolul principal din vestita piesă shakespeariană, a cărei premieră va avea loc pe 23 decembrie, la Teatrul Naţional. Ţinuta curajoasă a Maiei ne aminteşte însă de sutienul de tablă al rebelei Lady Gaga.

 • Maia Morgenstern primeşte sfaturi actoriceşti din partea maestrului Radu Beligan

  Cel mai longeviv actor român în activitate, Radu Beligan, joacă împreună cu actriţa Maia Morgenstern în spectacolul “Leul deşertului”, a cărui premieră va avea loc în curând. Actul artistic îi uneşte pe cei doi, deşi, uneori, actriţa recunoaşte că se lasă “urecheată” cu mare plăcere de maestru.

 • Maia Morgenstern este una dintre cele mai mari actriţe din România, cu o carieră impresionantă, de dragul căreia a făcut sacrificii.

 • Fanii comediei spumoase regizate de iubita lui Adrian Sârbu au toate motivele să privească optimist spre 2016. Primăvara anului care stă să înceapă va aduce partea a doua a filmului ”Selfie”. Este vorba despre ”Selfie 69”, iar fanii fenomenului pot urmări deja primele imagini filmate, inclusiv una din scenele de sex dintre Sali Levent și frumoasa Silvia Busuioc.

 • Marea actriţă Maia Morgenstern împlinește vârsta de 57 de ani, pe 1 mai. La mulți ani, distinsă doamnă!

  Maia Morgenstern îţi dă întâlnire în cel mai incitant thriller românesc semnat de regizorul Alexandru Maftei, “Domnișoara Christina”. Filmul, o adaptare a nuvelei fantastice scrise de Mircea Eliade, a avut premiera chiar în seara de Halloween, pe 31 octombrie. De-a lungul timpului, Maia Morgenstern filmat orice: de la călugăriţă la prostituată. Dar n-aţi văzut-o niciodată goală într-un film. Până acum!

 • Actriţa Maia Morgenstern a fost invitata lui Adrian Ursu la emisiunea "Secvenţial" de la Antena 3, în Duminica Paştelui.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul