Magda Vasiliu ajută părinţii ai căror copii suferă de cancer

magda-vasiliu_0.jpg

magda vasiliu
Magda Vasiliu se află în Italia de un an
Foto: arhivă personală

Magda Vasiliu şi-a învăţat lecţia din drama pe care a trăit-o în ultimul an cu fiul ei bolnav de cancer. Prezentatoarea tv şi-a salvat băieţelul la un spital din Italia şi s-a hotărât să le întindă o mână de ajutor părinţilor ai căror micuţi suferă de această cumplită boală. Vedeta şi soţul ei luptă pentru viaţă alături de cei greu încercaţi şi le oferă şansa să primească informaţii de la medici specialişti de la Roma, care au reuşit să-l pună pe picioare pe Vlad.

"În România mi s-a spus că cea mai bună soluţie ar fi amputaţia piciorului. Aici, când le-am descris situaţia, au făcut ochii mari şi m-au întrebat «de ce?»", îşi începe povestea Magda Vasiliu. Prezentatoarea tv se află de mai bine de un an în Italia, timp în care aproape că s-a mutat la spitalul de pediatrie oncologică din Roma. Acolo, şi-a tratat băieţelul şi după cure lungi şi chinuitoare de chimioterapie, a reuşit să-l salveze. Acum, Vlad este sănătos, iar părinţii lui vor să ajute şi alţi copii să se vindece. A fost marea şansă a lui Vlad ca familia soţului ei să locuiască de ani buni la Roma şi astfel şederea lor să fie simplificată.

magda_vasiliu.jpg

magda vasiliu cosmin stoian vlad
Magda Vasiliu, Cosmin Stoian şi fiul vedetei se află în Italia
Foto: arhivă personală

"De azi înainte luptăm împreună pentru salvarea copiilor bolnavi de cancer. Italia i-a oferit şansa la viaţă copilului meu. Vreau, ca împreună cu soţul meu, Cosmin Stoian, şi împreună cu voi toţi, să le oferim copiilor bolnavi acele tratamente şi condiţii care să i ducă spre vindecare. Nu spre moarte", a explicat Magda Vasiliu.

Vlad, fiul vedetei tv, are 9 ani şi se simte bine acum. El a fost diagnosticat cu o formă de cancer osos, boală care acum este în remisie completă. "Încercăm măcar o viaţă-două să salvăm, pentru că ştim ce înseamnă. Am trăit în casă cu un copil care a făcut chimioterapie, care nu putea să mănânce, care dintr-un copil care mergea la înot, la fotbal, la şcoală, la ţară şi alerga pe toate uliţele s-a trezit brusc într-un scaun cu rotile în care a stat 8 luni. Vrem să oferim cazare părinţilor care vin aici, vrem să-i ajutăm cu tot ce înseamnă probleme administrative, cu taxele care se plătesc către sistemul italian de sănătate. Aşa a luat naştere «luptă pentru viaţă», asociaţia care vrea să se implice în ajutoararea părinţilor ar căror copii au grave probleme de sănătate", a povestit Magda vasiliu la Ştirile Kanal d. 

 

 

loading...
Loading...

Citește și

 • magda vasiliu

  Rugăciunile Magdei Vasiliu au fost ascultate. Băieţelul ştiristei, diagnostocat cu cancer în urmă cu un an, s-a vindecat cu ajutorul medicilor de la o clinică din Italia. Prezentatoarea tv a trăit un adevărat coşmar în tot acest timp, în care Vlad a lupătat cu boala, iar şedinţele de chimioterapie nu au fost deloc uşor de suportat.

 • magda vasiliu

  ”Eroii mei și marea mea”, a scris Magda Vasiliu Stoian în dreptul primei imagini cu fiul ei de opt ani diagnosticat cu cancer în urmă cu șase luni și aflat la tratament în Italia. Știrista de la Prima TV pare să aibă în sfârșit motive să zâmbească, după o perioadă lungă de incertitudine.

 • magda vasiliu

  Magda Vasiliu a dispărut de pe sticlă şi îşi dedică tot timpul fiului ei, Vlad, pe care îl tratează de cancer la unul dintre cele mai multe clinici din Italia. Prezentatoarea a anunţat vara trecută că fiul ei în vârstă acum de 9 ani suferă de o formă a cumplitei boli, iar ea are nevoie de concediu medical pentru a-l îngriji. De când a fost diagnostocat, a trecut un an, iar băieţelul vedetei tv se simte foarte bine după curele de chimioterapie, dovadă ffind ultima imagine publicată de mama lui pe reţelele de socializare.

 • magda vasiliu apel sistem medical copil bolnav

  Cu fiecare zi care trece în Italia, Magda Vasiliu este convinsă că a luat cea mai bună decizie de a-şi trata băieţelul bolnav de cancer în străinătate. La curent cu tot ce se întâmplă în spitalele din România, prezentatoarea Prima Tv s-a arătat revoltată când a aflat că la Oradea copiii care suferă de leucemie şi au nevoie de sânge nu pot fi ajutaţi din cauza rezervelor insuficiente. Vedeta a atras atenţia că la spitalul unde este îngrijit Vlad nu se întâmplă aşa ceva. Ştirista este însă în continuare nemulţumită pentru că întâmpină în continuare probleme în a-şi lua concediu medical.