Lucrurile Stelei Popescu, vândute de fata actriţei, casa de la mare, gata de închiriat?

2-3-bd-1-5col-stela-popescu-acasa-ae_4592-20.jpg

Stela Popescu adunase o mulţime de obiecte de valoare în vila din București

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

La un an şi jumătate de la moartea Stelei Popescu, averea strânsă într-o viaţă de regretata actriţă e transformată în bani lichizi de unica moştenitoare. Fiica adoptivă Doina Maximilian (64 de ani) a obţinut acum o lună 20.000 de euro dintr-o licitaţie cu bunuri ale vedetei, iar vecinii ne-au povestit că vila de vacanţă a mamei sale e disponibilă turiştilor pentru închiriere pe durata sezonului estival.

Stela Popescu s-a stins pe 23 noiembrie 2017, în propria casă din Capitală, în urma unui atac cerebral, cu doar o lună înainte să împlinească 82 de ani. Actriţa a lăsat în urmă o avere estimată la un milion de euro, formată din mai multe imobile în Bucureşti şi la mare, dar şi din obiecte de valoare precum tablouri, bijuterii şi blănuri. La un an şi jumătate de la moartea celebrei actriţe, fiica ei adoptivă, Doina Maximilian (64 ani) – nepoata soţului Puiu Maximilian, a început să valorifice averea. Casa de vacanţă a Stelei Popescu din staţiunea 2 Mai a ajuns o afacere bună pentru unica moştenitoare.

2-3-bd-2-25col.jpg

Vila în care se relaxa artista este închiriată pe perioada verii, spun vecinii

Vila funcţionează în regim hotelier pe durata sezonului estival, aşa că admiratorii Stelei Popescu au ocazia să se relaxeze în casa ei de la mare şi chiar să doarmă în patul ei. Regretata actriţă s-a îndrăgostit de malul Mării Negre în urmă cu mulţi ani. Atunci a şi decis că e cazul să aibă o casă de vacanţă lângă plajă pentru zilele ei de refugiu şi a ales staţiunea 2 Mai. A vopsit imobilul în albastrul mării, l-a decorat după sufletul ei boem şi şi-a încărcat „bateriile” veri la rând. Marea îi dădea o stare bună şi îi făcea plăcere să-şi salute admiratorii de pe faleză din balconul ei.

A obţinut 20.000 €, la licitaţie

Pe 6 iunie, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală, a avut loc licitaţia organizată de Artmark cu obiectele de valoare ce au aparţinut Stelei Popescu, intitulată sugestiv „Ultimul spectacol”. Astfel, mai multe obiecte din colecţia actriţei au fost vândute cu peste 20.000 de euro. Potrivit Agerpres, biroul de lucru al Stelei Popescu, în stil neo-renascentist de la sfârşitul secolului al XIX-lea, a fost adjudecat cu 1.400 de euro, jilţul de birou tot în manieră neo-renascentistă - 300 de euro, o haină din blană - 250 de euro, o haină din pene decorative - 150 de euro, un colier cu şase rânduri de perle - 150 de euro, un breloc pom-pom Paisi - 25 de euro, două icoane de secol XX - fiecare cu 250 de euro, o fotografie cu Stela Popescu în spectacolul „Peţitoarea”, inspirat de celebrul musical „My Fair Lady” - 70 de euro, un tuş pe hârtie realizat de Ion Valentin Antestin reprezentând-o pe Stela Popescu - 200 de euro, lucrările „Fiscul” de Aurel Jiquidi - 400 de euro, „Început de toamnă în Bucureşti”, de Alexandru Moser Padina - 3.000 de euro, „Iarnă la Târgovişte”, de Rudolf Schweitzer-Cumpăna - 1.800 de euro, „Ţărăncuţă cu cobiliţă”, de Dumitru Ghiaţă - 4.000 de euro, o frapieră Berndorf cu monogramă (circa 1930) - 400 de euro, o masă de scris de inspiraţie George II - 300 de euro, Ordinul „Meritul Cultural” acordat actriţei - 200 de euro. Doina Maximilian s-a mutat la scurt timp după moartea actriţei în casa plină de amintiri. Stela Popescu şi-a înfiat nepoata de 16 ani în anii ’70.

Stela Popescu a lăsat o avere de un milion de euro

2-3-bd-3-25col.jpg

Doina Maximilian s-a mutat în casa Stelei la câteva luni după decesul acesteia

Regretata actriţă a muncit toată viaţa şi spunea că n-a apucat să se bucure de agoniseala ei, întrucât n-a stat o clipă locului. Stela Popescu a lăsat în urmă o avere estimată la peste un milion de euro, dintre care doar imobilele sunt evaluate la 920.000 de euro. Fiica ei, Doina Maximilian, a moştenit un bloc cu trei etaje în Bucureşti, estimat la 500.000 de euro, vila din Crevedia, de 220.000 de euro, şi cea de la mare, de 200.000 de euro.

Şi Arşinel îşi închiriază vila

Fost partener de scenă al Stelei Popescu, Alexandru Arşinel (80 de ani) obişnuia să-şi petreacă verile tot pe litoral, mai ales că juca alături de colega lui în spectacolele din staţiunile noastre. În aceste condiţii, actorul şi-a făcut o casă şi în staţiunea 2 mai, unde era vecin cu Stela. În ultimii ani, actorul a rărit vizitele la 2 Mai şi a decis să-şi închirieze casa de vacanţă în speranţa că va scăpa şi de hoţii care au dat buzna de cinci ori până acum.

În 2014, vila lui Arşinel a fost spartă de două ori în trei zile. Hoţii au plecat atunci cu frigiderul şi cu maşina de spălat. Vila actorului, disponibilă turiştilor spre închiriere în regim hotelier, are trei dormitoare şi o capacitate maximă de opt persoane. Pentru o noapte în vila lui Arşinel, chiria e de 963 de lei, potrivit site-ului booking.com.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5