Loredana Groza a câștigat procesul cu Gabi Luncă

12-13-foto-1-8-col-loredana.jpg

«Regina muzicii lăutăreşti» spera să scoată 50.000 de euro de la rivală, pe care o acuzase că i-a «furat» piesa «Cip-cirip», însă acum tot ea este bună de plată

Veste neplăcută pentru solista de muzică lăutărească. După mai bine de trei ani de procese, Gabi Luncă a pierdut lupta cu Loredana Groza, pe care a acuzat-o că i-a interpretat o piesă din repertoriul ei. Şi a mai ieşit şi-n pagubă. Trebuie să-i plătească divei mai bine de jumătate de miliard de lei vechi, cheltuieli de judecată.

Disputa dintre cele două mari interprete a început în octombrie 2012, când Gabi Luncă (77 de ani) a apelat la judecători pentru a-i face dreptate. Ea a susţinut că Loredana (45 de ani) i-ar fi preluat o piesă, incluzând-o pe  albumul “Agurida”, lansat în 2001. Este vorba de­­spre melodia “Cip-Cirip” pe care vedeta Pro TV ar fi înregistrat-o sub numele de “Într-o zi la poarta mea”. Supărată că Loredana nu i-ar fi cerut acordul, şi mai mult, nu i-a dat nici un leu din drepturile de autor, “regina” muzicii lăutăreşti era ferm convinsă că o va face pe cântăreaţă să plătească. După numeroase dovezi, expertize şi zeci de termene de judecată, magistraţii Tribunalului Ilfov au luat ieri o hotărâre. Au respins cererea făcută de Gabi Luncă. Şi, asta nu e tot. Solista de muzică lăutărească nu numai că nu s-a ales cu nimic din acest război pe care îl duce de atât timp, dar s-a trezit că e datoare cu o sumă uriaşă. Ea trebuie să-i plătească Loredanei cheltuieli de judecată în valoare de nu mai puţin de 56.048 lei.

“Loredana nu doreşte să comenteze această victorie. După atâţia ani de procese i s-a făcut, în sfârşit, dreptate şi acum este mai liniştită”, ne-au povestit surse din preajma interpretei. Şi Gabi Luncă a avut şansa să iasă din acest război mult mai liniştită. Chiar la începutul acestui an, judecătorii le-au oferit celor două şansa să ajungă la o înţelegere amiabilă pentru a pune capăt acestor procese. Surse din apropierea juratei de la “Vocea României” au declarat atunci, pentru Click!,   că interpreta Gabi Luncă ar fi cerut însă bani ca să ajungă la o împăcare, ceea ce nu a fost deloc pe placul Loredanei. Solista de muzică lăutărească ar fi cerut, drept despăgubire, suma de 50.000 de euro, însă nu a vrut să recunoască niciodată că a solicitat bani. “N–am cerut nici un leu, dar, dacă mi se va da vreo sumă, o voi dona săracilor”, a susţinut mereu Gabi Luncă. Acum, nu numai că nu va vedea nici un leu, dar e şi datoare vândută.

12-13-foto-2-2-col-tifetz-lunca.jpg

«Regina muzicii lăutăreşti» spera să scoată 50.000 de euro de la rivală, pe care o acuzase că i-a «furat» piesa «Cip-cirip», însă acum tot ea este bună de plată

Actorul Marcel Iureș, la judecată cu Holograf pentru cântecul «Fără ea»

Marcel Iureş și membrii trupei Holograf se vor întâlni în curând la tribunal.  Cunoscutul actor a depus o cerere în instanță prin care le solică bani de pe urma unei colaborări de acum 12 ani. Este vorba despre melodia ”Fără ea”, la finalul căreia Iureş recită câteva versuri, preţ de 24 de secunde. Primul termen al procesului a fost stabilit luna viitoare. ”Sunt surprins! Este o surpriză pentru mine, pentru că la data respectivă s-a semnat un contract cu care domnul  Iureş a fost de acord şi am îndeplinit toate condiţiile impuse de acesta. Atunci, s-a stabilit să-i revină un procent din numărul difuzărilor, din vânzările albumului, iar domnul Iureş a primit atât cât şi-a dorit, conform contractului semnat, respectând toate formele legale. Poate domnul Marcel Iureş are alte aşteptări, având în vedere că îşi desfăşoară activitatea şi în America, însă artiştii din România o duc mai modest, încasările sunt altele”, a declarat, pentru Click!, bateristul trupei Holograf,  Edi Petroşel.

Loading...

Citește și