Lista nominalizaţilor la Gala Premiilor Gopo. Catrinel Menghia şi Dana Rogoz, printre favorite

premiile-gopo.jpg

premiile gopo
Gala Premiilor Gopo va avea loc pe 24 martie la Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale

Pe 24 martie va avea loc Gala Premiilor Gopo, la Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale din Capitală. Iată cine sunt cei nominalizaţi, dar şi care pelicula are cele mai mari şanse de câştig.

Nu mai puţin de 22 de lungmetraje româneşti lansate în anul 2019 sunt luate în considerare de juriul din acest an pentru desemnarea nominalizărilor la cea de-a 14 ediţie a Premiilor Gopo. Lungmetrajul „La Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu, conduce topul nominalizărilor la premiile Gopo din acest an, cu un număr de 13 selecţii. „Heidi” – cel mai nou film semnat de Cătălin Mitulescu se bucură de 10 nominalizări. 

La categoria cea mai bună actriţă într-un rol principal lupta se va duce între Belén Cuesta („Parking”), Catrinel Marlon („La Gomera”), Cătălina Mihai („Heidi”), Dana Rogoz („Mo”) și Judith State („Monștri”).

La categoria cel mai bun actor într-un rol principal sunt nominalizaţi Gheorghe Visu („Heidi”), Iulian Postelnicu („Arest”), Mihai Smarandache („Parking”), Radu Botar („Cardinalul”) și Răzvan Vasilescu („Mo”). 

Adela Mărculescu va fi premiată pe 24 martie cu Premiul Gopo pentru întreaga carieră

2-3-bd-1.jpg

adela marculescu
Adela Mărculescu va primi premiul Gopo pentru întreaga carieră pe 24 martie 2020
Foto:Arhivă personală

În 1965, a debutat în film, în coproducţia româno-franceză „Serbările galante”. Au urmat pelicule celebre, ca „Declaraţie de dragoste” şi „Alo, aterizează străbunica!”. Adela Mărculescu e cetăţean de onoare al municipiilor Bucureşti şi Aiud şi a fost distinsă cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer.

Dana Rogoz şi Răzvan Vasilescu, scene de sex explicit în filmul regizat de soţul Danei

Dana Rogoz şi Răzvan Vasilescu au avut de filmat câteva scene de sex explicit, o scenă de sex oral şi un viol, iar acest lucru nu le-a fost prea la îndemână. „Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă Răzvan Vasilescu nu ar fi acceptat rolul. Am filmt 13 zile la acest proiect”, ne-a povestit Radu Dragomir, regizorul filmului şi soţul Danei Rogoz.

mare.jpg

dana rogoz si sotul sau
Dana Rogoz şi regizorul Radu Dragomir formează o echipă şi în viaţa profesională şi în cea personală
Foto: Sever Gheorghe

„E mai greu să fii regizor decât să fii soţul Danei. E primul film de lung metraj, am mai lucrat la diverse seriale. Scena aia de sex a fost foarte dificil de făcut pentru că era o miză imensă pentru film, în primul rând, şi toată lumea s-a concentrat pe ea. A mers bine, toţi aveam acelaşi interes, trebuia să iasă bine şi nu ne-am gândit la altceva”, ne-a povestit regizorul.

 

 

Loading...

Citește și