Leo Iorga, omagiat de prieteni și de familie la priveghi. Cântărețul va fi înmormântat marţi

14-leo-ok.jpg

Leo Iorga a rezistat 8 ani în lupta cu cancerul

Leo Iorga şi-a dorit să nu fie plâns de nimeni. Vocalistul trupei Compact s-a stins din viaţă sâmbătă, 2 noiembrie 2019, după opt ani de suferinţă. Sicriul cu trupul lui neînsufleţit a fost depus luni la Casa Eliad din Capitală, unde familia, colegii şi admiratorii şi-au luat rămas-bun. Artistul va fi înmormântat marţi, în Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Aflat pe patul de suferinţă, înainte să-şi dea ultima suflare, Leo Iorga şi-a rugat prietenii să nu îl plângă. Cântăreţul s-a luptat ani de zile cu o boală nemiloasă, cancerul. Şi-a dorit să trăiască atât cât ştia că mai poate să cânte. Când nu a mai putut să urce pe scenă, şi-a dorit să moară şi era nefericit că acest moment nu mai vine. A suferit enorm în ultimii ani şi s-a chinuit foarte mult cu boala din anul 2011, când a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. 

 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • foto: Click!
 • Maximize

1/8

14-leo-2.jpg

Cristi Iorga, fratele lui Leo, și-a stăpânit cu greu lacrimile

„Ne-a rugat să nu îl plângem. I-am promis că nu o să plâng. Până acum am reuşit să mă abţin, dar până când va veni cineva în lacrimi şi izbucnim cu toţii. Nu pot veni la înmormântare pentru că voi pleca la Geneva, dar am venit cu o coroană de flori şi să-i aprind o lumânare”, ne-a spus luni, la priveghi, solista Laura Stone. Leo Iorga a pierdut lupta cu viaţa sâmbătă, 2 noiembrie, cu o lună înainte să împlinească 55 de ani.

14-leo.jpg

Claudia şi Romeo Dediu (Holograf) i-au adus un ultim omagiu

Cei care l-au iubit şi-au putut lua luni rămas bun de la el la Casa Eliad din Capitală, unde sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului a fost depus încă de la primele ore ale dimineţii. La catafalcul artistului a stat în permanenţă familia. Pe coroana imensă din trandafiri roşii şi orhidee albe comandată de soţia Paula şi fiii Edy şi Paul era scris: „Vei trăi veşnic prin noi”. Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu s-au numărat folkistul Cristian Buică, solista Laura Stone, Marius Baţu, Romeo Dediu de la Holograf şi soţia lui, Claudia, şi tehnicianul de sunet Manea Mihai-Croco. Leo Iorga va fi condus pe ultimul drum astăzi, de la ora 12.00, la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Loading...
 
 

Citește și

 • Anul acesta, în data de 15 septembrie, Paula și Leo Iorga împlineau 30 de ani frumoși de căsnicie. Cei doi s-au căsătorit în 1989, iar din mariajul lor au rezultat doi copii, Paul și Edi Iorga. Artistul povestea întotdeauna cum soția lui i-a fost mereu aproape în ciuda problemelor cu care s-au confruntat de-a lungul timpului, explicând amuzat că la căsătorie era atât de sărac încât nu avea nici măcar o lingură.

 • Vestea că Leo Iorga s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani a șocat o țară întreagă. După o luptă de mai bine de 8 ani cu cancerul, iată că boala ni l-a furat dintre noi pe Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact. Dar tragedia aceasta face parte dintr-o serie care a urmărit membrii trupei de-a lungul anilor.