Laura Cosoi, cu bebeluşul la capătul lumii

În timp ce majoritatea celor care au copii mici abia merg cu ei într-o vacanţă în ţară, cu maşina, la maximum 300 km de casă, Laura Cosoi s-a încumetat să o ia pe Rita, fetiţa ei de numai 7 luni, tocmai în Maldive. „Am avut ceva curaj”, recunoaşte vedeta, care a povestit cum a decurs experienţa.

Încă de când a apărut pe lume, în urmă cu 7 luni, Rita a fost în toate vacanţele părinţilor ei, atât în ţară, cât şi în străinătate. Acum, în Maldive, şi-a bătut recordul personal. A fost cel mai lung drum al ei: un zbor de o oră până la Istanbul, 2 ore aşteptare în aeroport, încă un zbor de şapte ore şi jumătate până pe insulă, 3 ore în aeroport şi încă o oră cu barca. „Când le-am spus prietenilor că plecăm în vacanţă, m-au întrebat cu cine o lăsăm pe Rita. Iar cânf au auzit că o luăm cu noi, au fost foarte nedumeriţi. Argumentele lor erau de genul: «e prea mică», «oricum nu înţelege» etc. Înainte de a fi mamă, şi eu gândeam la fel: ce rost are să iei un copil atât de mic într-o vacanţă departe? Nici părinţii nu se bucură, nici bebeluşul nu înţelege. Însă acum văd lucrurile altfel. Rita e super receptică la tot ce e nou, îi place apa şi se bucură de nisip”, povesteşte Laura Cosoi pe blogul ei. 

Astfel, au plecat spre Maldive la începutul acestei luni cu o gaşcă mare de prieteni. Au ales acea destinaţie pentru că sunt zboruri convenabile, vremea bună, nu au avut de umblat pe la ambasate, nu şi-au bătut capul cu vize sau vreun vaccin de făcut.

untitled-1.jpg

În Maldive sunt 30 de grade Celsius, apa caldă şi bună, perfectă de bălăceală

Bebeluşul a făcut faţă cu succes drumului lung. „La decolare şi aterizare am ţinut-o la sân (încă o alăptez), iar în avion a avut un loc al ei. Fiind zbor de noapte, a dormit tot drumul, iar noi mai mult cu ochii pe ea. Am primit din partea echipajului borcănele cu piureuri de fructe şi legume, pe care le-am luat la pachet. Când a dat de căldura din Maldive, unde sunt în jur de 30 de grade Celsius, a transpirat instantaneu. Nu e deloc friguroasă, iar noi o ţinem destul de dezbrăcată. S-a adaptat însă destul de repede şi s-a bucurat de tot ce oferă insula: apă, nisip, vreme de bălăceală”, povesteşte vedeta. 

15-sport-4.-2col-laura-cosoi-44-1.jpg

Fetiţa Laurei se adaptează uşor locurilor noi, este extrem de cuminte şi sociabilă

Zilele au trecut frumos şi liniştit. Nu au făcut altceva decât să se bucure de vremea bună, de soare, de mirosul florilor, de ocean. Laura a fost la spa, soţul ei, Cosmin, a pescuit, au înotat, s-au relaxat la umbra palmierilor lângă un platou de fructe, serile le petreceau în compania prietenilor. Au mâncat mult peşte, fructe de mare şi fructe exotice. „Am mai fost în Maldive în urmă cu patru ani, în luna de miere şi iată că acum am revenit împreună cu Rita. Am învăţat multe în această vacanţă, dar cele mai importante lecţii le-am primit de la Rita, în care am deja mare încredere. E bună, sociabilă, înţeleaptă, se adaptează imediat şi zâmbeşte mai tot timpul. Copiii sunt mult mai puternici şi se adaptează mult mai uşor decât credem noi. Au nevoie doar de o bună comunicare, de dragoste şi atenţie. În rest, totul se rezolvă. Dacă noi suntem liniştiţi, convinşi că cel mic nu are ce să păţească, dacă îţi cunoşti copilul foarte bine şi îi anticipezi nevoile, totul ar trebui să fie cât se poate de lin. Mi se pare că acum pot merge cu Rita până la capătul lumii şi mă bucur că am luat hotărârea să luăm copilul cu noi peste tot, că vrem să-l integrăm în ritmul nostru de viaţă, nu să intrăm noi în al ei. Călătoria cu un copil nu mi se pare un act de curaj, ci o normalitate”, mai spune Laura Cosoi.

untitled-1.jpg

Laura şi Cosmin au fost în Maldive în urmă cu 4 ani, în luna de miere. Acum s-au întors în formulă de trei

 

Sfaturile ei pentru părinţi

Dacă ai de gând să mergi cu cel mic în vacanţă, Laura Cosoi te sfătuieşte să trimiţi un mail la hotelul unde te cazezi, să afli ce facilităţi oferă. „Noi am cerut ca locul de cazare să fie aproape de cel unde se serveşte micul dejun şi de plajă, ceea ce s-a întâmplat”. Cum la restaurantul hotelului nu exista hrană specială pentru bebeluşi, Laura a pregătit câteva borcănele cu piureuri de fructe şi de legume de acasă, le-a congelat şi a avut pentru primele două zile. În rest, rugau pe cei de la bucătărie să le fiarbă câteva legume şi uneori puţină carne şi îi pasau apoi totul la blenderul de la restaurant. A luat în bagaj o răzătoare mică, două linguriţe speciale pentru Rita, doar puţine jucării, în dorinţa de a o lăsa pe micuţă să descopere lucrurile înconjurătoare. 

 

Loading...

Citește și