Jamila a avut Covid-19. ”Moralul meu a fost la pământ. Nu am vrut să spun nimănui”

jamila.jpg

jamila portret
Jamila a dezvăluit că a avut Covid-19
foto: arhiva personală/Facebook
Citeste tot despre: 

Jamila, tânăra care a cucerit internetul cu rețetele ei gustoase, prezentate pe înțelesul tuturor pe bolgul Jamila Cuisine, a avut Covid-19. Geanina Avram Staicu, alias Jamila, a dezvăluit acest lucru pe Facebook, după ce inițial a vrut să țină totul secret, văzând cum sunt tratate persoanele publice care au dezvăluit că s-au infectat cu noul coronavirus.

În acest moment, testul Jamilei a ieșit negativ, dupoă 14 zile de autoizolare, atât pentru ea, cât și pentru familia ei. Tânăra a hotărât, într-un final, să facă totul public, pentru a atrage atenția asupra faptului că ”oricine se poate infecta”. Jamila a dezvăluit că atât ea, cât și apropiații ei au fost foarte precauți, au purtat mască de protecție și au respectat regulile de distanțare socială.

Jamila nu știe cum s-a infectat cu noul coronavirus

Iată mesajul publicat de Jamila pe pagina personală de Facebook.

”Dragii mei, vreau să împărtășesc cu voi un lucru foarte personal despre care mi-e încă foarte greu să vorbesc. Am fost infectată cu virusul SARS-cov-2, adică am avut COVID-19. Imediat ce am aflat s-a instalat panica. Pentru început nu știam cum de tocmai eu m-am infectat.

Am purtat mereu masca și am purtat-o corect, am păstrat distanța socială, nici măcar n-am plecat nicăieri în vacanță anul acesta, tocmai pentru a mă proteja și pentru a-i proteja pe ai mei. Mă simțeam ca într-un vis urat care părea să nu se termine.

A urmat apoi o cursă cu obstacole între telefoane la DSP, controlul zilnic al poliției locale, carantinare pentru soțul și copiii mei, izolare pentru mine. Îmi sărea inima din piept când vedeam pe ecranul telefonului apel de la un număr de fix. Știam că fie e DSP-ul, fie ambulanța. Pe scurt a fost o perioadă extrem de grea pentru mine, iar moralul meu a fost la pământ. Nu am vrut atunci să spun nimănui.

Au știut foarte puține persoane pentru că îmi era groază de ceea ce vor crede ceilalți. Văzusem cu ochii mei hate-ul de care au avut parte alte persoane publice când au anunțat același lucru. Am decis să nu fac public lucrul acesta, însă m-am răzgândit și vă voi spune de ce.

În primul rând am vrut să fac publică infectarea mea pentru că vreau ca oamenii să înțeleagă că nu e o rușine. Orice se poate infecta, iar virusul nu alege. Nu îi tratați pe bolnavii de Covid ca pe niște ciumați pentru că nu e cazul.

După 14 zile nu mai sunt contagioși, deci nu mai pot infecta alți oameni. Apoi am vrut să spun pentru că am văzut că mulți iau în râs acest virus și că mult mai mulți nici măcar nu cred în el.

Aș vrea doar să conștientizăm că virusul există, că putem face forme mai ușoare sau mai grave (în cazul nostru au fost ușoare) și că cel mai rău, îi putem infecta și pe cei pe care îi iubim și care pot avea alte boli care le-ar pune în pericol sănătatea.

Din fericire, noi nu am infectat pe nimeni altcineva. Este foarte important să ne protejăm și da, să purtăm masca care a devenit cel mai urât obiect în perioada aceasta. Masca purtată corect ne ajută să nu răspândim virusul, deci să nu-i infectăm și pe alții.

Și pentru că sunt o persoană sinceră, și nu v-am mințit niciodată, aveți și dovada infectării mele, testul care a ieșit pozitiv. În test veți citi «detectabil» adică virusul a fost detectat în organismul meu. În comentarii îl voi pune și pe cel pe care l-am refăcut la 14 zile și care este negativ, adică «nedetectabil».

Voi reveni cu un clip în care voi povesti în detaliu tot ce s-a întâmplat și cum a fost pentru mine toată această experiență pe care mi-o voi aminti toată viața. Până atunci, rămâneți sănătoși și aveți grijă de voi!

Cine este Jamila

Geanina Avram Staicu alias Jamila, are 33 de ani, este din București, absolventă de Relații Internaționale şi pasionată de limba franceză. Căsătorită cu un marocan cunoscut în anii studenției, ea a început să gătească în glumă și a combinat iniţial rețetele bunicii din Oltenia cu condimentele descoperite la soacra din Maroc. A început să pună online rețetele în 2012, atunci când a apărut și numele de Jamila Cuisine, iar până acum a ajuns la 600 de rețete și sute de mii de oameni care gătesc după sfaturile ei. 

Citește și:

Cine e Jamila, tânăra care a cucerit Internetul cu rețetele ei. E măritată cu un marocan și își spune povestea la TVR 2

Loading...

Citește și