Iurie Darie ar fi împlinit 90 de ani. Cum a fost prima întâlnire cu Anca Pandrea și poze rare cu ei

02-iurie-darie-anca-pandrea.jpg

anca pandrea iurie darie
Iura și Anca Pandrea au crescut și un dalmațian pe care actorul adora să îl hrănească folosind tacâmuri
foto: arhivă personală

Actorul Iurie Darie ar fi împlinit în 14 martie vârsta de 90 de ani dacă nu ar fi fost răpus de un cancer galopant acum șapte ani, iar Click! vă prezintă imagini nemaivăzute cu maestrul și iubita lui, Anca Pandrea (73 de ani), din arhiva lor personală. Iurie Darie sau Iura, cum îl alintau prietenii, a fost sufletul pereche al actriței Anca Pandrea chiar dacă nu au fost căsătoriți legal și nu au avut copii împreună.

În ultimii șase ani, de ziua lui Iurie Darie, Anca Pandrea a organizat la mormântul maestrului de la Cimitirul „Sfânta Vineri” din Capitală câte o petrecere cu șampanie și tortul de ciocolată preferat de răposat. Însă în acest an a programat întâlnirea cu prietenii pentru sâmbătă, când va repeta ritualul. „Astăzi nu organizez nimic, am stabilit deja pentru sâmbătă petrecerea la mormântul lui Iura, unde ne vom aduce aminte de el la un pahar de șampanie și o felie de tort”, a spus Anca Pandrea pentru Click!.

08-iurie-darie-anca-pandrea-principesa-margareta-printul-duda.jpg

anca pandrea iurie darie
Iurie Darie și Anca Pandrea au fost primiți la Săvârșin de Principesa Margareta și de Principele Radu Duda
foto: arhivă personală

05-iurie-darie-anca-pandrea-2.jpg

anca pandrea iurie darie
Chiar dacă nu au avut norocul să aibă copii împreună, Anca și Iura au creștinat mai mulți micuți și adorau să-și plimbe finuții în cărucior
foto: arhivă personală

Anca Pandrea era cea mai bună prietenă a soției lui Iurie Darie

Iurie Darie și Anca Pandrea au trăit 27 de ani frumoși, însă nu au apucat să treacă pe la Starea Civilă și nici să aibă copii. Anca Pandrea și-ar fi dorit să aibă un copil cu Iura și acesta rămâne cel mai mare regret al actriței. Povestea de dragoste dintre cei doi actori a debutat oarecum straniu. Anca era prietenă cu Consuela, prima soție a lui Iura care a murit tânără din cauza unei boli incurabile. Apoi Anca i-a promis că va avea grijă de el și a încercat chiar să îl cupleze cu o profesoară de franceză. Iurie Darie are din mariajul cu Consuela un fiu, Alexandru Darie (59 de ani), ajuns astăzi regizor renumit.

10-iurie-darie-gheorghe-dinica-adrian-sarbu.jpg

anca pandrea iurie darie
Iurie Darie la o petrecere alături de regretatul actor Gheorghe Dinică și de fostul boss PRO TV Adrian Sârbu
foto: arhivă personală

Anca Pandrea a spus cum a ajuns la prima noapte de amor cu Iurie Darie

Toate încercările Ancăi de a-i reface viața lui Iura au fost în zadar. „Am încercat să îl cuplez cu mai multe doamne, dar n-a fost să fie. L-am invitat odată la cafea, dar cu niciun gând. Și el n-a venit. Apoi a venit la o petrecere și i-am zis să intre pe geam, că eu nu aveam cheia de casă la mine. Iar el așa a făcut. Și apoi am făcut amor, așa deodată și din clipa aceea am rămas împreună 27 de ani”, a spus Anca Pandrea la Antena Stars.

09-iurie-darie-desenand.jpg

iurie darie
Încă din tinerețe, Iura desena pentru copii
foto: arhivă personală

Au urmat momente foarte frumoase împreună pentru că aveau în comun nu doar pasiunea pentru actorie, ci și dragostea pentru animale și natură. Au crescut căței și pisici ca pe niște copii, iar curtea căsuței din Floreasca era mereu plină de flori și copăcei. Iubiți și respectați de public și de colegi, Anca Pandrea și Iurie Darie au călătorit în toată lumea cu diverse turnee, iar cei doi actori au avut ocazia să stea față în față chiar și cu Principesa Margareta și Principele Radu Duda, la Săvârșin.

07-iurie-darie-anca-pandrea-la-babele-carpati.jpg

iurie darie anca pandrea
În vacanța de la Babele, actorii au preferat să se fotografieze în compania unui câine salvator
foto: arhivă personală

După dispariția lui Iurie Darie, Anca Pandrea și-a dorit să moară

În noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2012, după o lungă suferință, Iurie Darie s-a stins din viață acasă, chiar sub privirile Ancăi Pandrea. Sfâșiată de durere, iubita actorului i-a îmbrățișat trupul neînsuflețit până dimineața, când legiștii au venit să constate oficial decesul. La funeralii, actrița a sărutat trupul lui Iurie Darie și a plâns zile și nopți după ce a rămas singură.

06-iurie-darie-anca-pandrea-4.jpg

anca pandrea iurie darie
De Ziua Îndrăgostiților, Iurie Darie era răsfățat în fiecare an de Anca și de „copiii” lor patrupezi
foto: arhivă personală

A trecut printr-o depresie cruntă, când singurul lucru pe care și-l dorea era să moară și să ajungă la Iura. Atunci s-a îmbolnăvit de inimă șid e plămâni și a ajuns la urgență, la un pas de moarte. A primit peste 20 de diagnostice, iar medicii i-au interzis să mai fumeze și i-au dat un regim alimentar strict. Trei luni a respirat cu ajutorul unui aparat cu oxigen, apoi și-a revenit și a rămas doar pe regim alimentar și tratament.

01-iurie-darie.jpg

anca pandrea iurie darie
Iurie Darie citea seara Click! în timp ce era păzit de unul dintre câinii cu trei picioare pe care actorul l-a salvat de la moarte
foto: arhivă personală

 

Citeşte şi:

Cum arată Anca Pandrea la şase ani de la moartea lui Iurie Darie? Iată ce poartă mereu cu ea

Adevărul despre accidentul Ancăi Pandrea! Cum a fost găsită actriţa într-o baltă de sânge

 

Loading...

Citește și

  • Şapte ani au trecut fără Iurie Darie, dar iubita lui îi ţine amintirea mereu vie! Anca Pandrea a împlinit, sâmbătă, 73 de ani, pe care i-a sărbătorit la mormântul regretatului actor cu care a fost împreună peste 40 de ani.

  • iurie darie roluri

    ”Am fost foarte fericit”, spunea tot timpul Iurie Darie. Avea motive să facă această afirmaţie: părinţii l-au iubit, femeile l-au adorat, are un fiu sclipitor, a jucat cu cei mai mari actori ai ţării. A plecat dintre noi, acum cinci ani, în 9 noiembrie 2012.