Israela, fără nicio rudă la căpătâi. «Copiii nu vin să-i ridice trupul de la morgă»

5-act-1.jpg

Israela are doi copii care i-au şi moştenit averea. Hillal şi Ianiv i-au fost alături la nuntă

Deşi are doi copii, nepoţi şi un fost soţ, Israela Vodovoz s-a stins singură şi singură a fost şi după ce a murit. Trupul neînsufleţit s-a aflat de vineri seara la INML, iar până ieri nu şi-a făcut apariţia nici un membru al familiei ca să îl ridice. Băiatul şi fata afaceristei au apelat la transportul funerar.

Moartea Israelei Vodovoz a ridicat un semn de întrebare. La 70 de ani, afacerista de origine israeliană a fost găsită vineri trecută decedată în baie, legiştii stabilind  că murise în urmă cu patru zile. Suferea de astm şi avea probleme cu picioarele. Conform PROTV, autopsia a arătat ca Israela Vodovoz a murit din cauza inelului gastric, care s-a rupt şi a provocat o hemoragie internă. În plus, fosta balerină avea organismul slăbit din cauza astmului de care suferea. De asemenea, la autopsie s-a mai descoperit că Israela nu a respectat indicaţiile primite de la medici după montarea inelului gastric pe care şi-l pusese cu circa zece ani în urmă.

La vremea respectivă, Israela a slăbit circa 100 de kilograme, însă în ultimii trei ani s-a îngrăşat la loc din cauza supărărilor.

Deşi are doi copii, Hillal şi Ianiv, care-i vor moşteni întreaga avere, iată că aceştia nici măcar nu s-au deplasat să ridice trupul neînsufleţit, care se află de patru zile la morgă, adică de vineri până aseară. Ei au apelat la serviciile avocatei, dar şi la ambasada Israelului pentru procedura necesară repatrierii: eliberarea paşaportului funerar, firmă care să asigure un sicriu conform normelor internaţionale în vigoare. 

“Ambasada şi o firmă  specializată în servicii funerare se ocupă de formalităţi. Familia din Israel a făcut tot ce i-a stat în putinţă. Copiii nu au putut să vină, fiica Israelei are 3 copii mici, abia s-au ocupat de toate aceste acte. Cred că în seara aceasta (n.r. marţi) trupul va pleca spre Israel”, a declarat pentru Click! Rodica Bucur,  avocata care a reprezentat-o pe Israela Vodovoz.  Toate costurile acestor proceduri, inclusiv transportul, se ridică la circa 6.000 de euro.

loading...
Loading...

Citește și

  • Ceea ce în 2008 începuse ca o poveste desprinsă din romane s-a încheiat tragic vineri, 9 martie, ziua în care Israela Vodovoz şi-a dat ultima suflare. În urmă 10 ani, povestea ei de dragoste cu mai tânărul Liviu Arteni ţinea prima pagină a ziarelor, însă acum subiect de interes a devenit moştenirea afaceristei.

  • israela vodovaz liviu arteni probleme alcool fumat

    Vestea morţii Israelei Vodovoz i-a pus pe drumuri pe copiii femeii de afaceri, care au decis să o înmormânteze în Israel. Femeia de afaceri a fost găsită vineri fără suflare în baie. Avea 70 de ani. Nimeni nu mai vorbise cu ea de cinci zile. Înainte să moară, Israela a pus toate lucrurile la punct, inclusiv s-a asigurat că Liviu Arteni, cel care i-a fost soţ 10 ani, nu va moşteni o parte din averea ei. Cei doi au divorţat anul trecut în mare secret la notar, după mai multe intenţii nereuşite de a se despărţi în instanţă.

  • iuval nepoata israela vodovoz

    Israela Vodovoz a murit singură în apartamentul unde cândva îşi trăia povestea de dragoste cu Liviu Arteni şi a fost găsită abia vineri (9 martie), la cinci zile de la deces. Preocupat să fugă departe de România, fostul soţ al femeii de afaceri nu s-a aflat lângă ea să o ajute, deşi ştia că suferă de astm, şi nici să o plângă. Cei care o jelesc acum sunt copiii, Hilla (42 de ani) şi Yaniv (44 de ani), şi nepoatele Ziv (16 ani) şi Iuval (20 ani) şi Sol. Ei s-au ocupat atunci de nunta mamei lor cu Liviu şi tot ei îi vor organiza şi funeraliile.

  • israela vodovaz liviu arteni

    După moartea Israelei Vodovoz au ieşit la iveală detalii neştiute despre fostul ei soţ. Femeia de afaceri s-a stins în urmă cu doar câteva zile, în baia apartamentului ei, fiind găsită de avocata care a reprezentat-o în procesul de divorţ cu Liviu Arteni. Ea a murit dezamăgită de comportamentul violent al tânărului, care i-a fost soţ timp de 10 ani, dar şi că nu a avut suficient timp să le înveţe pe femei cum să se protejeze de agresorii lor. Israela este una dintre autoarele cărţii "Abuz în familie. Ficţiune sau realitate?", volum pe care ar fi scris în urma unui incident care a marcat-o.