Irina Loghin a fost de 11 ori în Țara Sfântă și a rămas marcată de ce a văzut acolo: “M-am rugat să pot naște prunci”

irina-loghin.jpg

Irina loghin
Irina Loghin a mers de 11 ori în Israel
Foto: arhivă personală

Irina Loghin a fost pentru prima dată în Israel în anii 70, chiar de Paște, împreună cu Ileana Sărăroiu. De atunci, a pășit în Țara Sfântă de 11 ori. Celebra interpretă de muzică populară s-a rugat la Mormântul lui Iisus să poată naște copilași.

Irina Loghin și-a dorit enorm să devină mamă, dar acest lucru s-a întâmplat târziu pentru celebra interpretă de muzică populară. A făcut tratamente pentru a rămâne însărcinată, dar puțini știu că artista a cerut și ajutor divin pentru a naște un copil.
În anii 70, Irina Loghin a mers la Ierusalim să se închine la Mormântul Sfânt al Mântuitorului Iisus Hristos. Celebra artistă a fost de multe ori în Israel, de cele mai multe ori în turneu. De fiecare dată a mers la Ierusalim pentru a se ruga.

Prima vizită în Israel a fost cu regretata Ileana Sărăroiu

Ierusalim-lumina.jpg

Ierusalim
Foto: Shutterstock

Cele mai mari trăiri le-a avut însă, într-un an, de Paște, când a fost în Țara Sfântă împreună cu regretata Ileana Sărăroiu, buna ei prietenă.
”Am pășit pentru prima dată pe la locurile sfinte de la Ierusalim în anii 70. Mă aflam într-un turneu pe atunci cu regretata Ileana Sărăroiu. Nu puteam să nasc prunci. Și pentru că mi-am dorit tare mult să am și eu copilași, m-am rugat la mormântul Domnului Iisus, să pot avea și eu moștenitori. Mai târziu am făcut chiar și tratamente dureroase, pentru a rămâne însărcinată. Cu Ileana Sărăroiu am ajuns prima dată la Ierusalim chiar de Paște. Îmi amintesc că noi nu eram cazate la Ierusalim, ci în alte orașe. Așa că toată săptămâna am făcut naveta la mormântul Mântuitorului de la Ierusalim, pentru a lua parte la slujbe. Știu că veneam de la 100 de km ca să fim la denii în săptămâna mare. Dar a fost ceva extraordinar, ce nu am putut uita toată viața. O trăire cum extraordinară. Nici nu se poate povesti. Cine a fost acolo de Paște știe ce vreau să spun”, ne-a mărturisit interpreta de muzică populară.
Paștele îl va petrece acasă, cu familia
Tot la prima vizită în Țara Sfântă, Irina Loghin a luat parte și la ceremonia legată de venirea Luminii sfinte din Sâmbăta Mare.
”Tot în acel an am văzut Lumina Sfântă și am luat parte la slujba de înviere a Domnului. Am avut parte de niște momente care m-au marcat toată viața. Să iei Lumină de la Ierusalim și să fii la Înviere, este cel mai frumos lucru pentru un creștin ortodox, mai ales în acele vremuri. În comunism nu venea lumina în România, din câte știu ea este adusă la noi cu avionul din anul 2008. De atunci am mai fost în Israel de încă de 10 ori și de fiecare dată m- am dus să mă închin și la Ierusalim. În total am fost de 11 ori în Israel, pe parcursul anilor, însă de Paște nu am mai ajuns”, a mai dezvăluit interpreta noastră.

Anul acesta, Irina Loghin a petrecut Paștele acasă, în București, înconjurată de familie

”Stăm acasă, în liniște. Vom ciocni ouă roșii. Pregătim masa de Paște cu preparatele tradiționale, ca în fiecare an”, a mai spus Irina Loghin, care acum, își dorește nepoți și speră ca Dumnezeu să o ajute să îi aibă. Tot așa cum a ajutat-o să aibă copii.
”Tot ce mă mai rog la Dumnezeu este să mă țină sănătoasă să apuc să-mi văd nepoții”, spune aceasta.

 

Loading...