Irina Loghin a ajuns la medicul neurolog. ”Accidentul vascular vine hoțește”

irina-loghin.jpg

irina loghin cantand la microfon
Irina Loghin s-a simțit rău după o noapte pierdută la un concert
foto: arhiva Click!

Irina Loghin (80 de ani) a povestit cum a ajuns de urgență la medic în urmă cu cinci luni din cauza unor suspiciuni de accident vascular. S-a întâmplat după o noapte grea, cu cântări, agitație și stres. Îndrăgita cântăreață de muzică populară și-a sunat imediat medicul de familie, iar acesta a trimis-o de urgență la un consult neurologic.

În urmă cu cinci luni, după o noapte în care a susținut o cântare, Irina Loghin s-a confruntat cu toate simptomele specifice unui accident vascular: agitație, stres și tensiune. Celebra interpretă de muzică populară s-a mobilizat și a sunat la timp medicul.

Irina Loghin s-a simțit rău după un concert și s-a temut că a făcut un accident vascular

Irina Loghin are peste 57 de ani de carieră, iar nopțile pierdute și efortul constant depus pe scenă încep să-și spună cuvântul. „Accidentul vascular vine hoțește. Eram după o noapte pierdută, foarte stresată. Nu prea îți dai seama de pericol. Am simțit un disconfort foarte mare, o amețeală puternică și am luat legătura prima dată cu medicul de familie. Apoi cu medicul cardiolog care mă tratează de 20 de ani și cu psihiatrul. Mi s-a  spus «Mergeți de urgență la neurolog, că nu e de noi». Am ajuns la domnul doctor Dan Mitrea, unde am făcut toate investigațiile și am primit un tratament. La o săptămână s-a văzut efectul. Recomandarea e ca fiecare persoană să știe să își facă analizele din șase în șase luni. Simptomele mele nu știu dacă au indicat un accident vascular, dar, totuși, poate ceva în apropiere, căci am o vârstă și eu. Au ei probleme tinerii, dar eu! Medicul a știut să pună degetul unde trebuie”, a povestit Irina Loghin.

Irina Loghin, marcată de moartea prietenei Ileana Sărăroiu, la numai 43 de ani

La cele opt decenii de viață ale Irinei Loghin, artista are grijă să facă tot ce trebuie pentru a preîntâmpina o situație gravă. Se mișcă foarte bine, face sport, are grijă de alimentație și încearcă să nu se enerveze. Artista a povestit cum colega ei de breaslă, Ileana Sărăroiu, a murit de tânără din cauza unui accident vascular cerebral (AVC). „O colegă foarte tânără, Ileana Sărăroiu, îndrăgită de public, a murit la 43 de ani din cauza asta. Eram nedespărțite. Într-o dimineață, avea de cântat la Călărași. Țin minte că era o zi cu vijelii, foarte urâtă. Eu am plecat la Brăila, ea la Călărași. Am mers o porțiune de drum împreună. A trecut pe la o nepoată a ei și i-a spus că are o senzație de gunoi în ochi, că o ustura foarte tare. Aceasta s-a uitat în ochi, dar nu a văzut nimic. Ileana a ajuns la cântare, a făcut primul program și apoi i-a spus soțului că nu se simte prea bine. A intrat în al doilea program și, când cânta, i s-a făcut rău. Nu a mai apucat să își strige soțul. Au dus-o la spital la Călărași, dar până acolo a murit. Nu a avut deloc dureri”, a mai povestit Irina Loghin.

 

Citește și:

Cum îți dai seama că faci un accident vascular cerebral? Care sunt simptomele

Irina Loghin: «De-abia aştept să-mi ţin nepoţelul în braţe»

Loading...

Citește și

  • luke perry

    Luke Perry, cunoscut pentru rolurile sale din Beverly Hills, 90210 și Rvierdale, a stat cinci zile în comă după ce a suferit un accident cerebral masiv, la 52 de ani. Starul a murit luni (4 martie), la un spital din Los Angeles, SUA.

  • Îndrăgitul Eugen Cristea a traversat o perioadă foarte dificilă din viaţa sa. În iunie, actorul a suferit un accident vascular cerebral ischemic, venit pe nepusă masă. Marele său noroc a fost că soţia sa, actriţa Cristina Deleanu, a fost cea care a observat o schimbare la omul iubit şi a alertat medicii. După doar 9 zile de spitalizare, artistul şi-a revenit spectaculos, iar recent, la un eveniment monden, ne-a vorbit despre programl lui încărcat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1