Ion Dichiseanu: «Fac şi duș cu țigara în gură»

8-vedete-dichiseanu.jpg

Trage cu nesaţ şi pe stradă
Foto: Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ion Dichiseanu are 82 de ani, dar arată cu 20 de ani mai tânăr, deşi nu a renunţat niciodată la cele două mari vicii ale sale. Fumează de la 14 ani, iar cum la o ţigară merge şi o băutură fină, se mai cinsteşte cu un vin roşu sau cu un whisky. Cu toate acestea, actorul nu se confruntă cu probleme de sănătate, având energia unui adolescent.

Oriunde îl întâlneşti, chit că e la evenimente, la vreun priveghi ori pe stradă, Ion Dichiseanu pufăie dintr-o ţigară, ca un baron, îmbrăcat la patru ace: “Fumez de la vârsta de 14 ani, m-a păcălit atunci un prieten. Eram la Şcoala Profesională din Galaţi, unde stăteam la camin cu băieţii mai mari. Într-o pauză, în curtea căminului, un coleg de 18 ani care pufăia la umbră m-a întrebat dacă vreau şi eu. L-am refuzat pentru că tata ne spunea că e dăunător. Până la urmă, colegul mi-a spus «ia ţigara în gură, trage în tine şi zi Hiii caii mei». Mi-a fost foarte rău şi n-am mai pus ţigara în gură până în studenţie, când mi-au cerut-o rolurile. Eu nu fumez, pufăi, ajung chiar şi la un cartuş pe zi dacă se poate. Mi-am format un reflex şi nu pot renunţa la ţigară.  Crede-mă că se întâmplă să fac duş cu ţigara în gură. Uneori, la evenimente, mai trag şi câte un trabuc”, ne-a declarat el.

Dar, recunoaşte că îi plac şi băuturile fine: ”Sunt băutor de whisky, am luat acest obicei de la Sara Montiel, fosta mea iubită, ea m-a învăţat. Dar, vă ofer un truc, pe care îl ştiu de la ruşi. Dacă beţi, trebuie să şi mâncaţi în acelaşi timp, ca să nu vă îmbătaţi. Şi, cel mai important este să nu amestecaţi băuturile”, ne-a  vândut pontul Ion Dichiseanu.

În ciuda tuturor viciilor, actorul, care a rămas la fel de îndrăgit ca în ”Epoca de Aur”, nu se confruntă cu probleme majore de sănătate şi continuă să urce pe scenă, la spectacole: ”Cred că un actor nu are vârstă, el joacă atât cât îl ţin forţele mentale şi fizice. Sunt în asentimentul colegilor mei. Nu este uşor să ţi se spună: gata, nu mai avem nevoie de tine! Este o crimă”, a mai adăugat acesta.

Deşi a fost idolul femeilor în tinereţe, Ion Dichiseanu locuieşte singur, în cochetul său apartament din buricul Capitalei. A fost căsătorit o singură dată, cu Simona Florescu, de care a divorţat în 2009, după o poveste de dragoste de 23 de ani. Din relaţia lor s-a născut unica fiică, Ioana.

«Nepotul să nu-mi zică bunicule, pentru că sunt tânăr!»

8-foto-2-15-col-fata.jpg

Fiica lui, Ioana, este însărcinată în şase luni
Foto: Click!

Ion Dichiseanu este în culmea fericirii că va deveni, în sfârşit, bunic, fiica sa, Ioana, fiind gravidă în şase luni, cu iubitul ei, Adrian Artene. Actorul are însă o mare dorinţă: „Domn’le, să nu îmi spună bunicule, pentru că sună urât! Eu nu mă simt bunic! Să îmi zică pe nume, Dichi, aşa cum mă strigă toată lumea. Să-mi zică pe nume, că sunt tânăr, vreau să-l duc eu la gagici, dacă e băieţel. Dar dacă va fi fată... o voi păzi temeinic”, a declarat maestrul, în exclusivitate pentru Click!

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul