Ioana Ginghină a făcut pace cu Papadopol de dragul fetiței. Ce decizie a luat

ioana-ginghina-alexandru-papadopol.jpg

Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol pe când erau împreună
Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol în 2018, pe când erau împreună

Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol au fost căsătoriți 12 ani, s-au despărțit la începutul anului trecut și fiecare a luat-o pe drumuri diferite. Nu a fost ușor și din peisaj nu au lipsit certurile, reproșurile, tensiunile atât înainte, cât și după divorț. S-au intersectat și se vor mai intersecta toată viața căci la mijloc între ei este fetița lor, Ruxandra. De dragul ei, cei doi au învățat să facă pace.

Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol au făcut pace de dragul fetiței lor

„Să fii partener în creșterea copilului după divorț nu este întotdeauna ușor. Dacă tu și fostul partener învățați să lăsați orgoliul la o parte și să puneți interesul copilului pe primul loc, atunci îi veți putea oferi încrederea și stabilitatea de care are nevoie în viață. Știu din proprie experiență că nu e ușor, mai ales la început, când despărțirea este proaspătă. Iar când mai apare, mult prea curând, și o relație nouă la unul dintre parteneri, panica este și mai mare. Țin minte că atunci când am auzit că fostul meu soț are deja o relație, primul gând a fost la Ruxandra (11 ani) și în niciun caz la mine”, a povestit actrița pe blogul ei. Își aduce aminte că la început, când trebuia să îi dea copilul pentru câteva zile, parcă ceva se rupea în ea. „În capul meu, vina era doar a fostului soț pentru asta, deci când venea să o ia, eram un pachet de nervi. Nu mă certam, mai ales de față cu Ruxi, însă acea energie, acea apăsare se simțea de la o poștă, iar copilul nu are nevoie de asta. Dar ușor, am învățat să apreciez timpul în care rămâneam singură. Citeam, ieșeam, mă uitam la ce filme voiam eu, așa că plecările Ruxandrei la tatăl ei s-au transformat în escapade frumoase și linistite pentru mine. Atunci am realizat că trebuie să am o relație frumoasa de parteneriat cu fostul. Mă face și pe mine și pe fiica mea fericită”, a mai spus Ioana Ginghină.

familia_ginghina-papadopol_in_noiembrie_2018.jpg

Familia Ioana Ginghină Alexandru Papadopol
Cei doi actori împreună cu fiica lor, pe când erau fericiți împreună

Sfaturile Ioanei Ginghină pentru părinții despărțiți

Dacă țineți la sănătatea emoțională și la fericirea copilului vostru, faceți un efort și nu vă mai certați. Chiar dacă v-ați despărțit, e bine să păstrați o relație civilizată de dragul celui mic. „Copiii care au părinții despărțiți, dar aceștia au o relație de parteneriat frumoasă, bazată pe comunicare sunt sănătoși din punct de vedere emoțional, deoarece se simt iubiți și în siguranță.
În timp ce o comunicare precară între părinți ar putea duce la copii fragili emoțional, anxioși, cu un stil de atașament haotic. Acești copii pot avea răni emoționale pe viață, pot fi predispuși la dependențe, au un sistem imunitar slăbit și pot avea dificultăți în conectarea cu viitorii lor parteneri, când vor fi adulți. Da, știu nu e ușor să fii prieten cu el sau cu ea, însă pui “comoara” pe primul loc și gata. Să nu uităm că totuși v-ați iubit odată așa de mult încât ați făcut un copil.
Deci, dacă vrei ca acesta să fie sănătos și la minte și la trup, nu fă scandal, glume proaste, ironii la adresa celuilalt când transferați copilul de la unul la altul. Dacă nu reușiți, cereți urgent ajutor, mergeți la psiholog și rezolvați situația. Chiar este important. Nici mie nu mi-a fost ușor, mai ales că am avut și parte de atâta mediatizare, însă sănătatea Ruxandrei este pe primul loc și pentru ea am învățat să accept situația și să merg cu capul sus mai departe”.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1