INTERVIU Letiția Vlădescu, actrița-cameleon: "Îmi doresc un personaj mai apropiat de caracterul meu"

letitia-vladescu.jpg

Letiția Vlădescu
foto: PRO TV

Pe actrița Letiția Vlădescu, din serialul "Vlad" sau "Las Fierbinți", o veți revedea în curând la Pro TV, în filmul "Miami Bici", acolo unde face echipă cu Bromania, Codin Maticiuc și Florin Piersic Jr. Cu acesta din urmă a participat și la emisiunea "Pe Bune!?", unde îi veți vedea în alte ipostaze, joi seara, de la ora 20.30. Am stat de vorbă cu Letiția Vlădescu (33 de ani) și am aflat mai multe despre ea și cariera ei.

 • Click!: Ești o actriță cameleonică și am vrea să știm când ți-ai dat seama că asta vrei să faci?

Letiția Vlădescu: Vă mulțumesc. Sună foarte frumos... așa a fost și drumul până aici. Eu am făcut muzică clasică de la vârsta de 3 ani și pe la 16 ani am simțit că nu mai vreau să fac asta. Însă părinții mei nu au fost de acord cu dorința mea de a studia actoria. Decizia de a schimba tot și de a da admitere la UNATC a venit la 18 ani.

 • Îți e greu să te transformi de la un rol la altul?

Ca să creezi ceva e nevoie de un minim de credință. Dacă nu am găsit credință în mine, am găsit credință în munca mea. Ăsta a fost singurul ajutor care a contat în transformări.

letitia-vladescu-despre-rolul-din-comedia-miami-bici.jpg

Letiția Vlădescu și echipa din Miami Bici
foto: PRO TV
 • Ai jucat în "Ai noștri", "Vlad" și "Profu", îți este dor de serialele de televiziune? Îți e dor de filmările pentru "Vlad"? Personajul tău a devenit în ultimul sezon din ce în ce mai important.

Îmi este dor de tot ce am trăit. Îmi este dor de Brigitte, de Ramona, de vânzătoarea de la Oaie, de Nela. De toate personajele mele. La "Vlad" am întâlnit o familie. O familie puternică, iubitoare, extrem de adunată și loială. Îmi e dor de toată echipa și sunt recunoscătoare că i-am întâlnit. Mi-aș dori să ne revedem la lucru.

 • Ai jucat și în filme, cel mai recent este "Miami Bici", care se va difuza la Pro TV. Ți-ai dori să joci și în partea a doua a filmului?

Sigur că da. Pentru mine, "Miami Bici" este cea mai frumoasă surpriză din ultimii 10 ani.

 • Cu cine ți-a plăcut cel mai mult să joci?

Eu am filmat în România. Cu cast-ul din România, respectiv Codin, Matei și Florin. Cu toți 3 am mai lucrat și înainte de Miami Bici. Îi respect și îi apreciez foarte mult.

letitia_cosmin_2.jpg

Letiția și Cosmin, la emisiunea "Pe bune"
 • Cum te-ai înțeles cu Florin Piersic Jr? Ce fel de partener e?

Ce-aș putea să spun eu despre Florin? Florin e un star adevărat. Un rockstar. Florin poate să fie ce își dorește el să fie și îi reușește.

 • Dar ca adversar la Pe bune?!

Ca adversar la “Pe bune?!”...greu. E greu cu un asemenea adversar.

 • Tu faci și teatru și am vrea să știm dacă vreodată ai fost pusă în situația de a te bloca pe scenă și dacă da, ce ai făcut?

Nu știu dacă m-am blocat pe scenă până acum, dar mi-am rupt degetul și am continuat să joc, mi-am sucit piciorul și am continuat să joc, am suferit din dragoste și am continuat să joc. Lista poate continua...

 • Ce îți dorești pentru următoarea perioadă?

Să înțeleg ce se întâmplă.

 • Un actor poate să refuze un personaj dacă nu-i place?

Da. Un actor poate refuza un rol dacă își dă seama că nu se poate dedica în totalitate personajului.

 • Ție ți-au plăcut toate rolurile pe care le-ai primit până acum?

Nu. Dar e foarte greu să știi să te limitezi.

 • Ce gen de personaj ți-ar plăcea să joci?

Un personaj mai apropiat de caracterul meu. Toate personajele jucate până acum în film și televiziune au fost foarte departe de caracterul meu.

 • De exemplu, ai putea să prezinți o emisiune de televiziune?

Mi-ar plăcea enorm.

 • La "Pe bune!?" cum a fost? Ai face față unei astfel de provocări?

La Pe bune?! mi-ar plăcea să fiu în echipa de scriitori sau undeva la producție. Eu am scris două reality-show-uri și mi-ar plăcea cândva să le pot arăta oamenilor asta.

Loading...