INTERVIU Irina Mohora, despre viața cu 3 emisiuni și un fiu de 4 ani. Cum a fost să lucreze cu Vârciu, Măruță și Augusta Lazarov

irina-mohora-sot-copil-familie.jpg

irina mohora familie sot copil
Irina Mohora și soțul ei, Marius Badea, au împreunp un băiat, pe Zian
foto: arhiva personală

Fosta prezentatoare de la Loto, Irina Mohora (36 de ani), are o poveste interesantă legată de parcursul ei în televiziune. Acum o puteți urmări la matinalul de la TVR, "Cu capu-n zori", însă v-o mai amintiți în serialul "Secretul Mariei", de la Antena 1, difuzat în urmă 15 ani? Irina Mohora este mamă, soție, vedetă TV și, despre toate acestea, ne-a vorbit într-un interviu exclusiv.

 • Click!: Ce mai faci tu, Irina Mohora?

Irina Mohora: Mai bine m-ai întreba ce nu fac. Nu dorm, nu mă joc suficient cu Zian, fiul meu, nu îi pregătesc suficient micul dejun, pentru că sunt implicată în trei proiecte în același timp. Și îmi plac toate trei și nu am putut să aleg. Primul dintre ele este emisiunea pentru copii "1, 2, 3 și aflii tot ce vrei", e debutul meu ca și producător. E o emisiune pe care o fac în coproducție cu TVR și pe care o iubesc foarte, foarte, foarte mult. Să știi că povestesc despre această emisiune ca și când aș fi însărcinată. Nu sunt, dar sunt fericită, căci e conceptul meu 100%, de la nume, personaje create, scenariile scrise, invitați, tot, tot. Deci efectiv mi-am dat seama că munca de producător îți ia tot timpul pe care îl ai. Și am început o colaborare cu TVR Internațional, sunt gazda emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră", de luni și marți, emisiune care a făcut istorie, e de 13 ani pe post și iată că în cel de-al 13-lea an m-am alăturat și eu echipei.

 • Și ai început și matinalul din octombrie, "Cu capun-n zori"..

Așa e. Pe scurt. Dimineață sunt la matinal, seara sunt la "Un doctor pentru dumneavoastră", iar în timpul săptămânii sunt la emisiunea la care sunt producător, "1, 2, 3 și aflii tot ce vrei". Și în weekend sunt acolo să filmez pentru ea.

 • Ce faci exact la matinal?

La matinal mă ocup de parenting, de partea de beauty și de life-style. Și reușesc să le împletesc, pentru că mămicile trebuie să fie și frumoase, trebuie să aibă timp și pentru ele, să se plimbe, să se relaxeze, să aibă momentele lor separat de familie și de copil. Și asta fac, arăt eu, ca mămică, cum încerc să le fac pe toate și, pentru că uneori nu reușesc, apelez la specialiști. Îmi doresc ca telespectatorii să descopere soluții date de specialiști ca să aibă o viață echilibrată și liniștită. Să avem copii echilibrați emoțional și părinți liniștiți. Asta îmi doresc.

 • Când mai ajungi acasă la cel mic? Câți ani are?

Zian are 4 ani (n.r. împliniți pe 25 noiembrie). Contează foarte mult, cred, ce facem cu cei mici când suntem lângă ei. Și îmi doresc să fiu o mămică extrem de activă, să petrec cu el, știu că pare clișeic, timp de calitate. Dar niciodată când sunt eu cu Zian nu stau. Tot timpul facem câte ceva. El este acum pasionat de experimente și face acasă multe experimente. Știi cum erupe un vulcan? Cu oțet și bicarbonat. Și iese lavă. Mergem în parc și descoperim natura, mă cațăr pe toate leagănele, mă dau pe tobogane împreună cu el. Facem o mulțime de lucruri împreună.

irina-mohora.jpg

Irina Mohora, vedetă TVR
 • Lucrezi la matinal cu Augusta Petrescu Lazarov (n.r. producător). De când va știți?

De vreo 15 ani. Eram în primul an de facultate, am făcut Comunicare, SNSPA. Am luat castingul pentru o telenovelă, "Secretul Mariei", și eram Irina, în rolul Irinei, căci așa se numea personajul meu. Ne știm de când aveam 20 și ceva ani. A fost o experiență incredibilă.

 • A fost prima ta experiență tv?

Eu lucram deja ca reporter în TVR de 2 ani de zile, eram reporter la emisunea "Tonomatul DP2", prezentată de Cătălin Măruță, și m-au chemat într-o vară să dau o probă pentru acest proiect. După trei luni am luat castingul și am trecut de la omul de televiziune abia în formare, să spunem, la un actor amator. Așa mi-am dat seama cât de diferite sunt aceste două posturi. Și mi-am dovedit că mai mult mi se potrivește să fiu om de televiziune și nu actor. Cred că pentru a fi actor trebuie să ai studii, în schimb, microbul televiziunii mă prinsese deja. Și după această experiență extraordinară, unde am legat prietenii și am cunoscut oameni fantastici, m-am întors în televiziune. Știi că în viață trebuie să știi foarte clar și ce nu vrei să faci, nu numai ce vrei să faci. Mie mi-a plăcut în televiziune și, ușor-ușor, am început să mă formez. Am fost redactor, reporter, realizator, prezentator și iată-mă acum și în postura de producător al propriului program.

 • Ce îți mai amintești despre rolul Irinei, din "Secretul Mariei"?

A fost cu foarte multe emoții. Am și acum niște amintiri din prima zi de filmare, știu cu ce eram îmbrăcată, cum am deschis ușa platoului și acolo era actrița Olga Delia Mateescu. Am rămas blocată. Eram așa de emoționată, că îmi făceam curaj să îmi salut colegii.

 • Cu cine ai jucat atunci cel mai mult?

Am jucat cu Liviu Vârciu, care a fost iubitul, soțul și tatăl copilului meu. Așa era în scenariul poveștii. Am avut niște scene care m-au scos din zona mea de confort, căci în serial a trebuit să procreem un copil. Au fost niște scene făcute cu o eleganță și cu o decență ieșită din comun.

 • Ai mai juca într-un asfel de serial?

Uite că nu m-am mai gândit niciodată la asta. Îmi place tare mult televiziunea, nu știu ce să zic. Uite, mai ales acum, de când sunt și producător, îmi place și mai mult.

 • Îți place în fața camerei sau în spatele ei?

Provocările sunt atât de diferite, încât mi-am dat seama că nu poți să compari treaba asta foarte mult. Adică în față e bine să fii pregătit, să știi să faci documentarea despre subiect, despre invitați, treci pe la machiaj, mergi să te îmbraci. Însă ca producător treaba nu se termină niciodată. Când trebuie să scrii un scenariu, când trebuie să te ocupi de invitați, când trebuie să fiI la montaj sau la filmări, să procesezi sunetul, când trebuie să te ocupi de contracte, de premii, recuzită, nu se termină treaba niciodată. Că prezentator ai terminat, te demachezi și pleci acasă.

 • La cât te trezești dimineața?

La 5.30.

 • Tu și soțul va ocupați amândoi de fiul vostru?

Ne-am împărțit, el îl mai duce la grădiniță și eu îl iau. În ritmul în care fac eu lucrurle, acum este nevoie de multă disciplină. Iar disciplina asta nu o pot face decât eu. Și atunci sunt foarte bine organizată și cumva lucrurile s-au aliniat frumos.    

irina-mohora-botez-copil.jpg

irina mohora sot copil familie
Irina Mohora se iubește cu afaceristul Marius Badea de 13 ani. În noiembrie 2016, cei doi au devenit părinții unui băiețel
foto: arhiva personală
 • Ce relație ai în acest moment cu Augusta Petrescu Lazarov, producătoarea matinalului?

Suntem colege, ea este producătorul acestui matinal, a fost ideea ei de a mă coopta în echipă și nu pot să spun decât că mă bucură și am fost foarte încântată că am reluat colaborarea.

 • Mai ai timp pentru vreo pasiune?

În afară de gătit, care a devenit o necesitate, nu mai am.

 • Te sfătuiești cu Angie Cobuț, chefa de la matinal?

Să știi că am găsit foarte multe lucruri în comun cu Angie. Amândoua suntem împotriva risipei alimentare. Eu sunt președintele “Asociația Zâmbetul Îngerilor”, pe scurt A.Z.I., și de 6 ani de zile derulez campania "Sandwich-ul de la miezul nopţii". Colectez mâncarea de la supermarket-uri și o distribui oamenilor nevoiași în fiecare seară. Acum am început o nouă campanie cu asociația "Zâmbetul îngerilor" și partenerii noștri și i-a plăcut și colegei mele. Ne-am dat seama că avem multe lucruri în comun și o să vorbim și în emisiune despre asta. Și vom provoca prietenii să gătească cu astfel de produse pe care noi, oamenii, le-am arunca în mod normal, în loc să le gătim.    

Citește și:

Augusta Lazarov, responsabilă de noul matinal de la TVR. Cine va apărea pe post și cum arată echipa

INTERVIU/ Irina Mohora: «Mi-am muncit banii de buzunar»

 

Loading...
 
 

Citește și