INTERVIU Cosmin Stan: "Mi-am dorit să revin la Știrile PRO TV din secunda în care am plecat, acum 10 ani"

cosmin-stan.jpg

Cosmin Stan, încadrat de colegele lui, Lavinia Petrea și Ramona Păun
foto: PRO TV

Prezentatorul de dimineață al știrilor de weekend de la PRO TV, dar și corespondent special, a revenit în 2019 la postul de unde a plecat în urmă cu 10 ani. Cosmin Stan (42 de ani) are o poveste interesantă despre revenirea la Pro TV, despre familia sa frumoasă, despre soția care nu face televiziune și despre copiii lor. Iată toate detaliile într-un interviu exclusiv pentru Click!

 • Click!: Cosmin, ai muncit în perioada de izolare. Cum a fost viața în pandemie, la pupitrul știrilor?

Cosmin Stan: A fost o perioadă intensă cum n-am mai trăit alta până acum, pentru că ne-am confruntat cu toții cu situații absolut speciale, de la evitarea contactului direct cu ceilalți, până la interdicțiile de circulație. Munca noastră s-a transformat major în încercarea de a limita cât mai mult riscurile. Am făcut, de pildă, majoritatea interviurilor cu oamenii-cheie ai momentului prin canale alternative (Whatsapp, Facebook Messenger, Skype) în loc de filmări pe teren, la fața locului. De la pupitrul știrilor am încercat să fim practic ochii și urechile tuturor celor care au fost nevoiți să rămână izolați în case și care aveau nevoie de informație pură, credibilă și obiectivă, nealterată în niciun fel de vreo interpretare personală. Am fost totodată vocea acestor oameni, în această perioadă extrem de apăsătoare de izolare, în condițiile în care orice interacțiune umană a fost limitată. Am traversat cumva în orb niște vremuri ciudate, iar oamenii au avut nevoie de repere, de ancore de speranță și, mai ales, de informații de încredere, iar toate astea le-au găsit la noi, drept dovadă audiențele pe care le-am înregistrat în toată această perioadă. Mai departe, din punct de vedere strict personal, a fost și este încă un eveniment în plină desfășurare, iar pentru mine asta este principalul motiv pentru care am ales această meserie, să fiu în mijlocul evenimentelor, pentru că este o sursă infinită de adrenalină. Această pandemie este un eveniment istoric, care va schimba lumea și eu mă bucur enorm că îl trăiesc astfel la Știrile PRO TV.

 • Ai revenit la PRO TV după o lungă perioadă de căutări. Se spune că atunci când îți doreșți ceva cu adevărat universul conspiră. Tu ce ți-ai dorit exact? Și cum s-a întâmplat să te întorci la momentul oportun?

Eu mi-am dorit să revin la Știrile PRO TV din secunda în care am plecat, acum 10 ani. Știu că pare o nebunie, însă undeva acolo în mine asta am simțit și n-am greșit nicio clipă atunci când am spus că inima mi-a rămas tot timpul aici. A urmat însă o perioada de căutări și rătăciri, în care am fost forțat de împrejurări să iau diferite decizii, nu întotdeauna dintre cele mai bune. Au fost niște ani extrem de grei, dar care m-au învățat multe lecții, care m-au maturizat și m-au îmbogățit cu experiențe de care aveam nevoie și pe care nu le-aș fi putut trăi altfel. Dar mai mult decât orice, mi-au arătat că niciunde altundeva nu este ca la Știrile PRO TV, așa că în toți acești 10 ani, acea dorință de a mă întoarce nu numai că nu a dispărut, dar a devenit din ce în ce mai intensă. Și nu a fost nici măcar o singură secundă în care să nu-mi mai doresc asta. Și întotdeauna am avut și convingerea că se va întâmpla. Și iată că mi-am dorit atât de mult, încât după 10 ani, când nimeni nu cred că se mai gândea că ar fi posibil, totuși s-a întâmplat. Niciodată nu mi-am mai dorit ceva atât de mult și, mai ales, niciodată nu am mai luptat atât de mult pentru ceva ce mi-am dorit. Poate de aceea și satisfacția reușitei este imensă. Dar da, când îți dorești ceva suficient de tare, pare că Universul face ce trebuie. La mine i-a luat Universului ceva timp ca să așeze lucrurile în această direcție, însă eu îi sunt recunoscător lui, dar mai ales celor care au avut din nou încredere în mine și mi-au oferit această nouă șansă. (n.r. Cosmin Stan a revenit la Pro, după ce a trecut pe la Realitatea TV, Digi24, Prima TV și Observatorul Antenei 1)

 • Ce ți-ai mai dori să faci în televiziune, pe lângă ceea ce faci acum?

Deocamdată vreau să recuperez tot timpul pierdut, toți anii aceștia pe care i-am petrecut departe de redacția PRO TV. Așa că vreau să mă bucur și să trăiesc din plin toate experiențele care mi se ivesc în viața de zi cu zi la Știrile PRO TV. Altfel, întotdeauna îmi doresc să fac mai mult și mai bine, așa că vom vedea ce-mi mai rezervă viitorul la PRO TV.

 • Ce alte preocupări ai avut în izolare? Ce ai decoperit că îți mai place să faci?

Nu am descoperit neapărat alte activități care să îmi placă, ci m-am bucurat că am avut timp, în sfârșit, pentru diverse activități care îmi plăceau și pe care n-apucam să le mai fac. De pildă, am reușit să mai fac ordine în fotografii. Mie îmi plac foarte mult fotografiile clasice, pe hârtie, tocmai de aceea am foarte multe albume cu poze, însă întotdeauna trebuie să fac o selecție a imaginilor digitale înainte de a le trimite la printat. Cum pozele din laptop sunt foarte multe, imaginați-vă ce înseamnă să selectezi, să spunem, doar vreo 200 (câte întră într-un album), dintr-o mie! Ei bine, această activitate foarte mare consumatoare de timp m-a ținut destul de ocupat în perioadele de stat acasă. Apoi m-am uitat la filme, ceea ce nu prea mai apucam să fac înainte. Am și grădinărit, că mă relaxează foarte tare și, nu în ultimul rând, am citit.

cosmin-stan-copii.jpg

Grădinăritul alături de copii, o activitate plăcută pentru Cosmin
foto: Facebook
 • Ești un tip discret, dar am observat pe rețelele sociale că ai o familie foarte frumoasă. Spune-ne câteva lucruri despre soția ta și copii. Ce pasiuni au?

Oana, soția mea, este cea mai blândă și înțelegătoare persoană din lume, fără de care nu aș fi putut trece peste niște momente extrem de dificile din ultimii 10 ani. A fost cu adevărat lângă mine la bine și la greu și cred că asta ne-a unit și mai tare. În plus, este cea mai bună mamă din lume! Îi plac foarte mult călătoriile și încercăm să facem asta cât mai des, să plecăm să vedem locuri noi. Îi plac filmele, îi place să se relaxeze în grădină, la soare, îi place să facă sport. Cât despre copii, evident că ai mei sunt cei mai cei! Orice părinte simte asta despre copiii lui, iar eu nu sunt o excepție. Ei sunt cea mai mare realizare a mea din ultimii 10 ani! Mark, de 10 ani, și Maia, de 6 ani, sunt copii echilibrați, plini de viață și dornici întotdeauna de aventură. Pentru că i-am luat cu noi peste tot, încă de când s-au născut, sunt la rândul lor mari iubitori de călătorii, așa că așteaptă cu sufletul la gură orice plecare cu avionul. Altfel, ca orice copil, se simt în largul lor pe orice tip de gadget și ne uimesc de fiecare dată cu agerimea minții. Învățăm de la ei să ne bucurăm și de lucruri mărunte, care altfel ar trece neobservate.

Și-a cunoscut soția datorită Paulei Herlo

 • Cum ți-ai cunoscut soția? Lucrează și ea în televiziune?

Soția mea nu lucrează în televiziune, iar pentru faptul că am cunoscut-o îi voi rămâne recunoscător pentru totdeauna colegei și prieteni noastre Paula Herlo. Ea este cea care în urmă cu 15 ani a venit la mine și m-a întrebat direct: ”Ai iubită?”. Pentru că răspunsul atunci a fost NU, pe loc mi-a făcut program. Și uite-așa, după câteva zile aveam să o întâlnesc pe Oana, prietenă a Paulei, care după doi ani și jumătate mi-a devenit soție.

cosmin-stan-familie.jpg

Cosmin Stan, soția Oana și cei doi copii
foto: arhivă personală
 • Cum v-ați distrat împreună în perioada aceasta de izolare?

Ne-am uitat la filme împreună, în primul rând, și ne-am jucat cu copiii. De fapt, asta a fost marea provocare, să-i ținem pe copii ocupați mare parte a zilei, ei fiind acasă non-stop din cauza închiderii școlilor, evident. Altfel, ne-am făcut o rutină din plimbarea în pădurea din apropierea casei, odată cu relaxarea restricțiilor de deplasare, și am devenit din ce în ce mai buni, eu la făcut grătar, ea la făcut salată de vinete coapte de mine pe grătar, normal.

 • Pandemia v-a anulat concedii sau planuri făcute?

Din nefericire, pandemia ne-a dat peste cap planurile de călătorie. Eu am dezvoltat cu agenția Eturia un proiect de vacanțe special create pentru familii cu copii, prin care ne strângem mai multe familii și plecăm într-o călătorie în locuri exotice îndepărtate, unde avem însă pregătite programe speciale pentru copii. Știm din experiența proprie că vacanțele în care sunt mai mulți copii de vârste apropiate sunt binevenite și pentru părinți, care vor apuca și ei astfel să se relaxeze câtă vreme cei mici vor avea întotdeauna cu cine să se joace. În plus, există mereu această teamă la noi de a pleca departe cu copiii, așa că am vrut să spulberăm frica și să arătăm că poți descoperi lumea foarte ușor chiar și împreună cu micuții tăi. Am avut deja două astfel de grupuri reușite până acum și ar fi trebuit să mai avem două exact în aceste luni. Unul ar fi trebuit să fie de Paște, cu o călătorie în Dubai și Mauritius, iar altul acum, la început de vară, cu o vacanță în Singapore și insula Bintan. Din păcâte însă, din cauza pandemiei, aceste tururi au fost anulate. Sper însă că vom putea relua proiectul cât mai curând.

 • Ce îți doreșți să faci după ce se ridică toate restricțiile? De ce îți este cel mai dor?

Exact asta ne lipsește cel mai mult, să călătorim. Ne dorim să plecăm undeva când se vor ridica toate restricțiile. Vrem o vacanță și vrem să zburăm din nou. Mi-e cel mai dor de un zbor cu avionul.

Citește și:

INTERVIU Mihai Dedu, secrete de familie: "Soția mea are o modestie exacerbată". Cum arată viața lui în afara știrilor

INTERVIU Amalia Enache: «În perioada asta, Alma a avut non-stop părinții lângă ea». Cum a arătat viața știristei în ultimele luni

Loading...

Citește și

 • Lavinia Petrea prezintă știrile PRO TV

  Ați observat vreodată? Prezentatoarea știrilor PRO TV, Lavinia Petrea, are din naștere un semn în formă de V chiar pe frunte. S-a mai estompat față de perioada copilăriei, când îl purta cu mare rușine și nu știa cum să-l ascundă mai bine. Uimitor este faptul că și fetițele ei s-au născut cu exact același semn, în același loc.

 • salon din bucuresti in miez de noapte

  Una dintre marile provocări ale celor două luni de izolare a fost, pentru mulți români, îngrijirea podoabei capilare. Nemaiputând să meargă la coafor, au încercat să se tundă și să se vopsească singuri acasă, însă rezultatele nu au fost întotdeauna cele așteptate. Astfel că momentul redeschiderii saloanelor a fost așteptat cu mare nerăbdare atât de clienți, cât și de personal. Mai multe frizerii și-au deschis porțile în primul minut după expirarea stării de urgență, iar mușteriii au stat la coadă în miez de noapte.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1