Imagini de la ceremonia de incinerare a lui Andrei Gheorghe. Fiul vitreg s-a ocupat ca totul să fie ca la carte

29138147_10156299458156031_376179200_n.jpg

foto
Fiul vitreg al lui Andrei Gheorghe s-a asigurat că ceremonia se desfăşoară ca la carte
Foto: Mihai Ionescu

Jurnalistul Andrei Gheorghe a fost incinerat sâmbătă, 25 martie la Crematoriul Uman Vitan Bârzeşti. La ceremonie au participat membrii familiei, dar şi prieteni care l-au respectat şi admirat pe jurnalist. Cel care a oficializat slujba a fost un preot venit din partea Bisericii Ortodoxe din Rusia.

Pe 25 martie, cei care l-au cunoscut pe Andrei Gheorghe şi-au luat rămas-bun de la jurnalist şi au participat la ceremonia de incinerare. La eveniment au participat atât prieteni, oameni de televiziune, pe care nenumărate aminitiri din sfera profesională îi legau de Andrei, cât şi membrii familiei, pe a căror chipuri se putea citi durerea. Înainte cu puţin timp de începerea slujbei, la crematoriu a sosit un preot din partea Bisericii Ortodoxe din Rusia, căci aceasta a fost ţara de baştină a cunoscutului jurnalist. Printre cei care i-au spus adio lui Andrei Gheorghe s-au numărat Vlad Craioveanu şi Mihai Dobrovolschi. 

 • Familia şi rudele şi-au luat rămas bun sâmbătă de la Andrei Gheorghe
  foto: Mihai Ionescu
 • Fiul vitreg s-a ocupat îndeaproape de toate pregătirile
  foto: Mihai Ionescu
 • Max a cărat coroane de flori şi a întâmpinat lumea
  foto: Mihai Ionescu
 • Fiul vitreg a fost cel mai afectat de moartea jurnalistului
  foto: Mihai Ionescu
 • Oameni din tv şi radio au venit la ceremonia de sâmbătă
  foto: Mihai Ionescu
 • Andrei Gheorghe a fost incinerat la Crematoriul Vitan-Bârzeşti
  foto: Mihai Ionescu
 • Mihai Dobrovolschi
  foto: Mihai Ionescu
 • Vlad Craioveanu
  foto: Mihai Ionescu
 • Petruta Gheorghe
  foto: Mihai Ionescu
 • Maximize

1/9

Fiul vitreg al lui Andrei, Max a fost extrem de implicat şi, pe toată perioada dinaintea începerii ceremoniei, a făcut nenumărate drumuri între maşinile parcate în care se flau coroane şi sala în care urma să aibă loc evenimentul. De altfel, chiar mama sa a declarat recent că el este cel care resimte cel mai acut pierderea tatălui. “Max a fost cel mai afectat. A fost acasă, l-a dus pe braţe, jos. El s-a luptat cu… A fost la IML, a fost foarte foarte afectat. E un gol imens. Fără el e un spaţiu gol care nu se umple cu nimic”, a declarat Petruţa Gheorghe pentru Antena 3. 

mi_l4245.jpg

Foto
Andrei Gheorghe a murit la 56 de ani
Foto: Adevărul

Decizia lui Andrei de a fi incinerat a stârnit controverse, însă familia i-a respectat dorinţa, în ciuda faptului că Biserica Ortodoxă Română este împotriva acestei practici. "Biserica a spus foarte ferm: Noi nu participăm la ceremonialul de înmormântare! Dacă un om solicită slujba de incinerare biserica n-o poate oficia pentru că nu coincide cu învăţăturile ei de bază", a declarat părintele Visarion Alexia, referitor la incinerare. 

Andrei Gheorghe a murit din cauza unui stop cardio-respirator, au constatat legiştii prezenţi luni seară la locuinţa acestuia. Andrei Gheorghe, în vârstă de 56 de ani, a fost găsit decedat luni seară (19 martie), la locuinţa sa din Pipera, iar anunțul la numărul de urgență 112 a fost făcut la ora 22:15. Conform unor surse medicale, decesul s-ar fi produs cu 12 ore înaintea constatării sale oficiale.

nouriso.ro

Loading...
 
 

Citește și