Grig Chiroiu, mare iubitor de fructe

11-bucatarie-1.-3col-.jpg

Îi plac atât fructele de mare, cât şi cele... de pe pământ

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Nu are nicio regulă alimentară, nicio reţinere, niciun program. Mănâncă extrem de variat, de la slănină cu ceapă spartă pe colţul mesei până la preparate sofisticate, din toate bucătăriile lumii. Aşa e Pupăză din Trăsniţii (Prima TV) – un personaj vesel, liber, fără griji, atât în bucătărie, cât şi în viaţa de zi cu zi.

Vi-l puteţi imagina pe Grig Chiroiu, alias Pupăza din Trăsniţii, numărându-şi caloriile din farfurie, uitându-se la ceas să vadă când trebuie să se aşeze la masă, sau făcând mofturi că ciorbiţa e prea grasă?! Nu, el nu-şi bate capul cu astfel de mărunţişuri. Mănâncă exact atunci când îi e foame sau când are timp, orice se nimereşte.

„Spre exemplu, micul dejun variază în funcţie de poftă, de cât de tare mă grăbesc, dar şi de locul în care mă trezesc. Dacă sunt în Bucureşti, mănânc fie ouă, brânză, şuncă, roşii, fie un ceai cu pâine prăjită şi brânză, ori doar o cafea, dacă mă grăbesc. Când sunt la pensiunea mea din Olăneşti, aleg ceva mai sofisticat: sardine, somon cu cremă de brânză, icre de manciuria. Şi la prânz depinde unde sunt... Pot mânca de la o supă/ciorbă cu o mâncare românească, sau chinezească, ori preparate mai sofisticate, vânătoreşti, franţuzeşti. Seara îmi fac paste cu creveţi şi sos iute, sau pizza, muşchi de vită şi cartofi la cuptor cu rozmarin. Uneori nu mai mănânc nimic, alteori doar un iaurt... Nimic nu e bătut în cuie, la mine”, mărturiseşte Grig Chiroiu.

Mănâncă foarte diversificat şi haotic

Când e la filmări sau are treabă la pensiune, nici nu-i stă capul la mâncare până nu-şi finalizează responsabilităţile. „Sunt rezistent şi uşor adaptabil”, ne asigură el. Cel mai mult îi plac fructele de mare şi preparatele iuţi. „Fructele de mare, dar şi cele zemoase şi dulci, din copac”, râde el, recunoscând că şi pe acestea le mănâncă oricând, la orice oră, fără o regulă.
Îşi permite. Nu a avut niciodată probleme cu greutatea, ba chiar se considera prea slab. „În ultimii ani am cam început să fac burtică, iar când văd că acul cântarului arată cu două kilograme mai mult, încep să mă axez mai mult pe fructe de mare şi ciuperci şi e ok, le dau jos rapid. Motivat să ţin diete în adevăratul sens al cuvântului nu am fost niciodată, pentru că nu am avut niciodată o problemă reală cu surplusul de greutate”, mărturiseşte actorul.

Reţeta lui de paella

Cum îi plac mult fructele de mare, Grig se pricepe de minune să facă paella. Foloseşte: un ardei roşu, un calamar tăiat cubuleţe, 12 creveţi, 12 midii, 12 scoici mici, supă de peşte, orez, o cană de mazăre, ulei de măsline şi 3 căţei de usturoi. Se prăjesc pe rând în ulei de măsline fructele de mare şi se dau de-o parte. Apoi se pun pe foc ardeii şi usturoiul tocat mărunt, se adaugă orezul şi se completează cu supă de peşte. Pe parcurs, adaugă mazărea şi puţin şofran. Când a scăzut apa, pune orezul într-o tigaie şi-l mai rumeneşte puţin cu fructele de mare.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5