Gianina Corondan: „E plin de români la Londra”

gianina2_londra_credit_foto_marius_tudose_1861.jpg

Gianina a avut parte de surprize pe străzile Londrei
Gianina a avut parte de surprize pe străzile Londrei
Foto: Marius Tudose
Citeste tot despre: 

„Nici la Londra nu-ţi mai poţi exersa engleza”, admite cu ciudă, glumind, evident, prezentatoarea TVR 1, Gianina Corondan. A fost într-o scurtă vacanţă, în care a îmbinat utilul cu plăcutul. Peste tot, în vizitele ei, a auzit dulcele grai românesc.

„Londra este o extensie neoficială a României, orice aţi spune. Nu doar că are mulţimi de români pe metru pătrat, dar conţine şi mulţimi de prieteni dintre ai mei. Prin urmare, verific din timp în timp ce mai fac. Iar concluzia e: majoritatea dezvoltă ţara altora, dar nu uită nici de a noastră”, şi-a început Gianina Corondan povestea despre mini-vacanţa petrecută recent la Londra. „Acum Mariana Gordan, artist plastic şi scriitor strămutat de 40 de ani la Londra, avea expoziţie şi am profitat de mini-vacanţa de Paşti să particip şi să documentez video aspecte din viaţa ei, pentru un film pe care-l avem în plan cineastul Marius Tudose şi cu mine”, spune Gianina.

Vedeta povesteşte o întâmplare amuzantă din zona China Town, unde, într-un restaurant japonez, aproape toţi angajaţii erau români. „Văzuţi fiind cu camera şi microfonul în zona China Town, am fost rugaţi de reprezentanţii unui restaurant japonez să filmăm în interior atmosfera, clienţii şi, dacă putem, să luăm câteva interviuri. Am acceptat, mai ales că eram curioasă şi dornică să fac o vizită de lucru. Odată intraţi în lumea acestui local, aveam să constatăm că aproape toţi angajaţii erau români!  Nu poţi, dom'le, să-ţi exersezi limba engleză nici la Londra, că totul este uşor de înţeles în română!”.

O altă surpriză plăcută a fost să dea nas în nas, pe stradă, cu diverse personalităţi. Acum mai concentrată pe feţe (n.r. prezintă la TVR 1 emisiunea concurs Feţe-Feţe, de luni până vineri, ora 19.00), Gianina i-a recunoscut pe stradă, circulând lejer, pe fostul primar al Londrei, Boris Johnson, şi pe actorul Ethan Hawke. Cred că au auzit de emisiunea noastră, „Feţe-Feţe”, şi s-au dat peste cap să-mi răsară înainte, doar-doar îi vom invita. Să vedem... Deocamdată, este un show pentru românii care vor să se amuze în diverse moduri: vor să-şi testeze abilităţile de a citi chipul uman sau vor să afle cât de uşor pot fi descifraţi”.

Loading...