Ghinion mare pentru Mihai Trăistariu în Semifinala Eurovision România 2016

mihai_traistariu_eurovision_romania_2016_baia_mare.jpg

mihai traistariu eurovision romania 2016
Pentru Semifinala Eurovision România 2016, Mihai Trăistariu (39 de ani) și-a schimbat look-ul: are o nouă tunsoare
foto: arhiva personală

A început numărătoarea inversă pentru Semifinala Eurovision România 2016, care va avea loc anul acesta pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, vineri (4 martie), de la ora 20.30. Click! a aflat cum au decurs primele repetiții și ce se mai întâmplă în culisele competiției.

Miercuri (2 martie) s-au desfășurat primele repetiții pentru Semifinala Eurovision România 2016. Cei 12 melodii au testat cum se aude și cum se vede show-ul lor de pe scena din Baia Mare. După această primă zi de repetiții, impresiile organizatorilor sunt foarte bune. „Vom avea pe scena de la Baia Mare un show dinamic şi modern. Grafica ce va rula pe ecranele de pe scenă şi din sală este asigurată de specialişti în producţii muzicale care au participat la numeroase festivaluri internaţionale de la noi, precum: Untold, Green Sounds, Electric Castle, Summer Well a declarat Dan Manoliu, regizorul spectacolelor. „Show-ul de lumini va fi asigurat de 250 capete mobile, peste 200 de lumini pe led, peste 100 de unităţi de lumină convenţională şi peste 150 de mp de ecrane video”, a povestit Sergiu Ardelean, director de imagine al Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016.

De asemenea, și Iuliana Marciuc, producătorul Eurovision România 2016 se arată pe deplin mulțumită: „Sunt toţi tineri, entuziaşti şi plini de energie pozitivă. Şi-au pregătit momentele artistice cu atenţie şi seriozitate, iar echipa TVR şi partenerii noştri de la Baia Mare fac toate eforturile pentru a construi un show perfect. #GeneratiaEurovision vă dă întâlnire vineri seara, pe scena Selecţiei Naţionale. Să le ţinem pumnii!”.

Cum au decurs primele repetiții

Primul contact al concurenţilor Eurovision cu scena, decorul, sunetul şi camera verde de la Sala Sporturilor din Baia Mare a avut loc la 2 martie. Repetiţiile continuă azi şi mâine pe scena de la Baia Mare, iar pe 4 martie vom urmări show-urile în premieră, la Semifinala Eurovision România.

Primul contact al concurenţilor Eurovision România 2016 cu scena, decorul, sunetul şi camera verde de la Sala Sporturilor din Baia Mare a avut loc miercuri (2 martie). Repetiţiile continuă și joi (3 martie), și vineri (4 martie) pe scena de la Baia Mare, în seara zilei de vineri (4 martie) vom urmări show-urile în premieră, la Semifinala Eurovision România 2016. Spectacolul va fi transmis de la 20.30 și de televiziune, în direct, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Deocamdată, toată lumea pare foarte mulțumită...

Fostul învăţător din Timişoara, Doru Todoruţ şi partenera lui de scenă, soprana Irina Baianţ, au fost primii la repetiţie. „Prima repetiţie a ieşit foarte bine. Am făcut micile reglaje pentru sunet şi pentru grafică, dar vom continua şi mâine...”, ne-a spus Doru la coborârea de pe scenă. „Vocile să ne ţină!...”, a completat Irina Baianţ.

Constănţeanca Andra Olteanu a intrat şi ea în programul de repetiţii şi ne-a declarat: „Arată superb. O să fie un spectacol extraordinar. Luminile sunt incendiare. Nu trebuie să rataţi show-ul. Celor care nu şi-au achiziţionat bilete le recomand să nu rateze spectacolul de la televizor!”

„Se vede foarte frumos din scenă. Acustica e foarte bună, atmosfera - frumoasă, luminile, superbe. Noi mai avem de lucrat la coregrafie. Am crezut că am nimerit la Stockholm... Dacă aici e atât de mare desfăşurarea de forţe... mă gândesc ce va fi la finala europeană... Suntem impresionaţi de cum arată scena, sala”, sunt de părere şi Dream Walkers, cei patru tenori din trupa special creată de compozitorul Cristian Faur pentru Eurovison.

După probele de sunet de pe scena de la Baia Mare, şi tânăra Irina Popa s-a declarat foarte mulţumită. E încrezătoare că show-ul ei de pe 4 martie va suna şi se va vedea foarte bine.

Este una dintre cele mai populare, versatile şi longevive trupe pop rock, funk, rock and roll, pop, retro şi fusion, cu peste 15 ani pe piaţa muzicală din România şi peste 1.400 concerte live la activ. „Suntem siguri că vom face show fain la Maramu’”, este convingerea celor de la Jukebox. Membrii trupei s-au declarat încântaţi de colaborarea cu echipa TVR, ştiu foarte bine ce au de făcut pe scenă şi abia aşteaptă concursul din 4 martie.

Fostul concurent de la Vocea României, Mihai Băjinaru spune că a avut un sunet excelent pe scenă la prima repetiţie. „Mi-a plăcut sound-ul în sală, abia aştept să vă cum va fi şi cu sala plină. Sunt entuziasmat, per total!”.

Membrii VanoteK sunt de asemenea multumiţi de sală şi de repetiţie. „Sunetul, scena, luminile, echipa, totul este ca la carte”, consideră cei şase tineri, membri ai trupei din Republica Moldova.

Mihai Trăistariu ar putea avea probleme în Semifinala Eurovision România 2016, pentru că este răcit

„Sunt încântat de sunet şi de scenă, mi-am urmărit show-ul pentru a vedea ce pot schimba şi îmbunătăţi. Sunt puţin răcit, dar fac eforturi pentru a fi la înălţime pe scena Selecţiei Naţionale. Am încredere că Paradisio este o piesă care poate câştiga în Suedia, deci votaţi cu mine şi speraţi alături de Pradisio”, a desclarat şi MIHAI, cel care a fost recunoscut „cea mai bună voce din România" în 1999, 2000 şi 2006, dar mai ales a obţinut la concursul Eurovision cel mai mare punctaj din istoria României: 172 de puncte, cu piesa „Tornero”.

„Iubesc muzica şi m-am simţit extraordinar pe scenă. Abia aştept să vină live-ul. Cred că atunci o să fie minunat. Mă aşteptam să fie ecou în sală, dar sunetul a fost bun”, spune Florena, orădeanca de numai 17 ani.

Băimărenii din Gaşca de acasă nu au de ce să se plângă. Doar sunt acasă, la Baia Mare: „Am colaborat foarte bine cu echipa organizatorilor. Este o experienţă interesantă - scena arată bine, sunetul este bun, luminile arată superb, iar în carul TV se aude foarte bine (ceea ce înseamnă că şi telespectatorii de acasă vor fi multumiţi de sunet). Mai rămâne să cântăm pe scenă vineri seară”.

„Prima repetiţie a fost foarte bună, ne-am acomodat repede pe scenă. Având un backing complex, la noi au fost câteva reglaje de făcut, dar tocmai pentru asta sunt repetiţiile. Simţim că echipa TVR ne respectă pentru ceea ce facem şi totul o să fie perfect”, crede şi Ovidiu Anton, care prticipă la Selecţia Naţională Eurovision pentru a cincea oară.

„Am avut emoţii chiar de acum, de la repetiţii. Sper să am o energie pozitivă şi la concurs vineri seară, energie pe care să o transmit şi celor de acasă”, spune şi Xandra, premiată la Festivalul Mamaia încă de la 16 ani.

Cum se poate vota la Semifinala Eurovision România 2016

În seara Semifinalei Eurovision România 2016 (4 martie), primii patru finalişti vor fi desemnaţi în urma votului juriului de specialitate, iar celelalte două locuri destinate finaliştilor vor fi ocupate prin votul telespectatorilor, dintre ceilalţi opt concurenţi ai semifinalei. Telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie, din momentul în care se vor declara deschise liniile telefonice. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!”, în jurul orei 23.30 şi se vor închide după douăzeci de minute, la semnalul „STOP VOT!”.

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  - 1200 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 12, cu acelaşi tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

Ordinea intrării în concurs la Semifinala Eurovision România 2016 - Ascultă toate melodiile

 1. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ: „The Voice” (Muzică: Doru Todoruţ, Irina Baianţ. Text: Doru Todoruţ, Irina Baianţ)
 2. Andra Olteanu – „Nai Nai” (Muzică: Andra Olteanu, Sever Selim. Text: Andra Olteanu, Sever Selim)
 3. Dream Walkers – „Let It Shine” (Muzică: Cristian Faur. Text: Cristian Faur)
 4. Irina Popa – „Lasă-mă, eu te las” (Muzică: Irina Popa, George Lazăr, Alexandru Tudor, Eduard Taraş. Text: Alexandru Tudor)
 5. Jukebox – „Come On Everybody” (Muzică: Jukebox. Text: Jukebox)
 6. Mihai Băjinaru – „Never Too Late” (Muzică: Andrei Tudor. Text: Cristian Faur)
 7. Vanotek feat. The Code & Georgian – „I’m Coming Home” (Muzică: Vanotek, Catană Ionuţ, Alex Cotoi, Sorin Seniuc, Adriana Rusu. Text: Anastasia Sandu)
 8. M I H A I – „Paradisio” (Muzică: Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Padure. Text: Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Padure)
 9. Florena – „Behind The Shadows” (Muzică: Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă. Text: Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă)
 10. Gaşca de acasă – „Tu eşti povestea” (Muzică: Călin Ionce, Pefi Pop. Text: Glad Berindei)
 11. Ovidiu Anton – „Moment of Silence” (Muzică: Ovidiu Anton. Text: Ovidiu Anton)
 12. Xandra – „Superhuman” (Muzică: William Taylor, Jonas Gladnikoff. Text: William Taylor, Jonas Gladnikoff)

Recitaluri Vunk, Jo şi Ioana Voicu la Semifinala Europvision România 2016

vunk_trupa.jpg

vunk membri trupa
Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, va prezenta Eurovision România 2016, dar va și cânta pe scena din Baia Mare, alături de trupa sa, Vunk
foto: arhiva personală

 

Prezintă cu Ioana Voicu semifinala şi finala Eurovision, susţine cu Vunk un recital pe scena de la Baia Mare în 4 martie, dar este şi zi de zi printre concurenţi şi echipa TVR  la repetiţii. Cornel Ilie transmite impresii online la cald despre ce se întâmplă în culise pe pagina lui oficială de FB. „Încep o experienţă care, pentru mine, cu toate bunele şi relele, va fi foarte interesantă. Vineri si duminică prezint semifinala şi finala Eurovision, împreună cu Ioana şi cu Jo. Live, pe pagina mea de Facebook, va arăt atmosfera de la pregătiri, de la repetiţii, din timpul concursului, o sa iau la întrebări concurenţii, juriul, echipa de producţie şi ce mai găsesc interesant. Staţi prin zonă, o s-avem ce comenta şi share-ui:)!”, a spus Cornel Ilie.

În finala Eurovision România 2106, doar telespectatorii pot vota

Duminică (6 martie), în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot. Ca şi in cazul semifinalei, finala va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

Loading...

Citește și

 • Joi (11 februarie) au fost anunţate cele 12 melodii finaliste care vor intra în Selecţia Naţională Eurovision 2016. În cursă, au fost înscrise 94 de piese, din care juriul a ales doar 12 . Câştigătoarea selecţiei naţionale va ajunge pe scena de la Stockholm,.

 • Televiziunea publică i-a ales pe frumoasa Ioana Voicu şi pe Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, să prezinte selecţia naţională Eurovision România 2016, care se va transmite la TVR1, pe 4 şi pe 6 martie, de la Sala Sala Sporturilor din Baia-Mare.

 • eurovision 2016 iuliana marciuc

  Selecția Națională pentru Eurovision din acest an va fi organizată de TVR mult mai transparent. Juriul va vota, în premieră, în timpul transmisiunii live. În plus, fiecare membru va fi obligat să-și justifice nota. O altă mutare surpriză este votul publicului. Românii vor avea pentru prima dată 1000% decizia finală în privința desemnării reprezentantului Eurovision 2016.

 • iuliana marciuc sefa delegatiei Romaniei la Eurovision 2016

  Ordinea intrării în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2016 a fost stabilită vineri, 19 februarie, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Berăria H din București. Iuliana Marciuc a fost cea care a anunțat succesiunea concurenților ce vor apărea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, în data de 4 martie.

 • eurovision 2016

  Anul acesta regulile de vot la Eurovision s-au schimbat, nu doar pentru etapa națională, ci și pentru cea europeană. În anii precedenți, voturile publicului și juriului din fiecare țară erau combinate pentru a-l desemna pe cel care merge în finală. Acum, voturile juriului fiecărei țări și cele ale publicului vor fi separate.

 • Eurovision Romania 2016 selectia nationala

  Televiziunea Română anunță că luni (18 ianuarie) încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2016. Anul acesta, competiția se va desfășura după reguli noi. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

 • eurovision romania 2016 baia mare

  A devenit deja o tradiție ca selecția națională pentru Eurovision să nu mai aibă loc în Capitală. Este al treilea an consecutiv când show-ul în care se va decide cine va reprezenta România în etapa internațională are loc în provincie. După Brașov – în 2014 - și Craviova – în 2015, a venit rândul orașului Baia Mare să găzduiască Eurovision România 2016.

 • florena eurovision 2016 selectia nationala

  Click! a aflat secretele celei mai tinere concurente de anul acesta de la Eurovision. Se numește Florena Ticu Sandro, are 16 ani și lucrează cu unul dintre cei mai vestiți compozitori din România, Laurențiu Duță.

 • eurovision 2016

  Tragerea la sorți pentru împărțirea țărilor participante în cele două semifinale la Eurovision 2016 a avut loc luni (25 ianuarie), la Stockholm, la ora 12.15 a României. Deocamdată, a fost stabilită numai intrarea țărilor în concurs în funcție de cele două semifinale, urmând ca organizatorii să aleagă, ulterior, ordinea exactă.

 • Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României şi producător al Selecţiei Naţionale Eurovision, a fost invitată marţi seară (16 februarie) la emisiunea Focus Magazin de la Prima Tv.

 • E cel mai hotărât concurent de la Eurovision! Mihai Trăistariu revine, după 10 ani, pe scena finalei naţionalei şi crede în şansa lui mai mult ca oricând.

 • mihai traistariu

  Marcel Pavel, care în trecut ne-a reprezentat țara la Eurovision alături de Monica Anghel, a analizat pentru Click! piesele care se luptă pentru un loc la ediția din acest an a competiției internaționale, ce va avea loc în luna mai la Stockholm.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1