Fuego pictează și vinde tablouri pentru Cornel Constantiniu

surugiu6-7-foto-1-5-col.jpg

Fuego, în focul creaţiei. El adoră să picteze flori şi peisaje
Citeste tot despre: 

Paul Surugiu sau Fuego, pe numele lui de scenă, se relaxează pictând. E o pasiune mai veche, la care a revenit în urmă cu un an şi jumătate. A vândut deja peste 50 de tablouri, însă banii nu i-a băgat în puşculiţă.

Când nu se află pe scenă, Paul Surugiu (39 de ani) e de găsit în cochetul său atelier, amenjat în vila de lux pe care şi-a înălţat-o în comuna Crevedia (Jud. Dâmboviţa). Cântăreţul a povestit pentru Click! despre marea lui pasiune, la care renunţase, ani la rând, în favoarea muzicii: „Pictura a fost dintotdeauna pentru mine un univers fascinant, este o pasiune din copilărie. Nu m-am trezit acum, din senin, că-mi place să pictez. În adolescenţă am realizat mai multe lucrări pe care le păstrez şi-acum pe acasă. Sigur că anii, muzica, priorităţile au făcut cumva să las această plăcere în aşteptare, dar de vreun an şi jumătate m-am reapucat serios de treabă”, ne-a povestit artistul.

Fuego se aşază în faţa planşei de desen doar în scop filantropic: ”Îmi găsesc liniştea stând acolo, în faţa pânzei, venind cu idei pe care le aştern. Apoi, îmi umplu timpul cu ceva util. Am realizat într-un an vreo 150 de picturi, din varii teme, de la flori la fluturi şi artă abstractă. Între timp, mi-a venit o idee. Mi-am zis că ar fi ideal ca aceste picturi să ajungă în casele oamenilor, iar banii rezultaţi din vânzarea lor să meargă către tinerele talente si către artiştii mari ai României – scriitori, poeţi, muzicieni – care au ajuns acum în stadiul în care nu se mai pot descurca. Aşa a luat naştere proiectul ART BY FUEGO – ARTĂ PENTRU SUFLET”, ne-a mai dezvăluit Paul.

Cântăreţul cu voce de aur a vândut multe din tablourile sale, iar din fondurile strânse l-a ajutat şi pe bunul său prieten, Cornel Constantiniu (71 de ani), bolnav de Parkinson, care de-abia poate articula cuvintele şi merge cu greutate, sprijinindu-se de un baston: ”Peste 50 de oameni au văzut lumina speranţei şi au putut visa în continuare, de la tineri ce bat la porţile afirmării până la mari artişti precum Cornel Constantiniu, Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Gheorghe Urschi şi mulţi alţii”. Paul Surugiu pregăteşte şi o mare expoziţie, cu vânzare: ”Între 1 şi 10 iunie 2016 voi avea prima mea expoziţie în calitate de artist plastic. Expoziţia se va numi «FLORI DE ROUĂ» şi va fi la Casa de Licitaţii GOLDART din Capitală”, anunţă artistul.

Şi ei scot bani frumoși din desen

Nicu Covaci, artistul care a făcut istorie în muzica românească cu trupa Phoenix, a moștenit talentul artistic al tatălui său, pictor de profesie. Absolvent de Arte Plastice, solistul are o colecţie de tablouri, în special de nuduri. Apropiații lui susțin că un desen de-al său valorează peste 1.000 de euro.
Absolventă a Școlii Populare de Artă, la Secţia Pictură și Design, Simona Pătruleasa pictează în timpul liber. În urmă cu patru ani, ştirista a donat un tablou realizat de ea, pentru care s-a obținut suma de 2.100 de lei.
Anna Lesko are o colecţie impresionantă de tablouri, iar preţul unuia poate ajunge chiar şi la 5.000 de euro. Ea a fost eleva regretatului mare pictor Sabin Bălașa, lecțiile de desen fiind plătite de fostul ei iubit, miliardarul Irinel Columbeanu.
Actriţa Marilena Chelaru, fostă componentă a grupului umoristic Vouă, este şi ea pasionată de desen. Chiar a avut două vernisaje de pictură până acum, iar creaţiile sale se vând cu preţuri de la 500 de euro la 1.000 de euro.
Tudor Turcu, câştigătorul show-ului “X Factor” din 2012, şi-a făcut un nume nu doar în muzică, ci şi în pictură. El îşi vinde lucrările cu preţuri cuprinse între 250 şi 2.500 de euro, în funcţie de mărimea lor. (Cristina Ologeanu)

Loading...
 
 

Citește și

  • Fuego a decis că e momentul pentru o schimbare. Drept urmare, artistul intenționează să-și schimbe numele de scenă din Fuego în Paul Surugiu –Fuego, pentru ca oamenii să-i cunoască și numele său din acte.

  • paul surugiu fuego

    Consideră că este iubit pentru sinceritatea și pentru omenia sa, dar și pentru muzica simplă și șlăgăroasă. Joacă, face turnee, cântă, scoate piese noi, compune și mai are, dincolo de toate astea și timp liber să picteze și să ajute marii artiști ai României și tinerele talente. Iată mai jos un super interviu cu Fuego, acordat în exclusivitate, în care artistul vorbește deschis despre lucruri pe care nu le-a mai spus până acum în altă parte.

  • fuego elisabeta preda

    Pasionat de pictură, Paul Surugiu-Fuego a început să-și expună tablourile pe internet, dar și să cunoască personalități din domeniu. Recent, artistul a întâlnit-o pe Elisabeta Preda, o pictoriță de 86 de ani, membră a Uniunii Scriitorilor și Uniunii Artiștilor Plastici din România.

  • Paul Surugiu, Fuego după numele lui de scenă, a avut o revelaţie, după ce a susţinut un spectacol caritabil la un azil de bătrâni din Bucureşti.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1