FOTO Costin Mărculescu a fost înmormântat lângă mama lui. Sora, tatăl și nepoata, împietriți de durere

inmormantare-costin-marculescu3.jpg

Costin Mărculescu a fost înmormântat în cimitirul Reînvierea, din București
foto: BLITZ

Sâmbătă, 13 iunie, zi de doliu în showbiz și în lumea filmului, căci actorul Costin Mărculescu a fost condus pe ultimul drum. Înmormântarea a avut loc Cimitirul Reînvierea, din București, iar numeroase persoane publice l-au condus pe ultimul drum. Mai întâi, au venit cu flori la biserica Sf. Gheorghe Nou, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costin Mărculescu.

Actorul Costin Mărculescu, care a decedat la 50 de ani, în urma unui infarct, fiind găsit în propria casă, a fost înmormântat sâmbătă, 13 iunie. Pepe, prietenul bun al lui Costin Mărculescu, care s-a și oferit să contribuie cu ajutor de înmormântare, solistul de muzică populară Gheorghe Turda, Oana Roman, Marius Elisei, Luis Lazarus și iubita lui, Andreea-LouLou, Sorin Mărcuș sunt încă șocați că și-au condus prietenul și colegul la groapă.

inmormantare-costin-marculescu_22.jpg

Zeci de coroane de flori au fost aduse la biserică
foto: BLITZ

Au venit la înmormântare în haine cernite, ascunzându-și lacrimile sub ochelari de soare, însă mulți dintre ei au uitat acasă masca de protecție. Simplu, dar impresionant a fost mesajul pe care Luis Lazarus l-a scris pentru Costin Mărculescu, pe coroana de crini albi: "Ai plecat prea devreme, Costine!". Pe 29 iunie, Costin Mărculescu ar fi împlinit 51 de ani.

inmormantare-costin-marculescu1.jpg

Pepe, Marius Elisei și cumnatul lui Costin Mărculescu
foto: BLITZ

Solista Stela Enache, interpreta șlagărului "Ani de Liceu", coloana sonoră a filmului "Liceenii", a venit să îi aducă lui Costin Mărculescu un ultim omagiu, o lumânare și o floare. În 1986, Costin Mărculescu era distribuit în "Liceenii", cel mai bine vândut film românesc din istorie, alături de Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruț, Cesonia Postelnicu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu, George Ivașcu.

stela-enache.jpg

Stela Enache i-a adus crini
foto: BLITZ

Coroane de flori au trimis la biserică solista de muzică populară Claudia Ghițulescu, cu mesajul "Nășicule, odihnește-te în pace", familia Mitoșeru, Andreea Tonciu, Rebeca Onoriu. Nu a lipsit de la înmormântarea lui Costin Mărculescu nici Lidia, fiica cea mare a lui Vadim Tudor, care a venit și la priveghi.

inmormantare-costin-marculescu_16.jpg

Prietenele cu care a mers la atâtea petreceri mondene i-au adus un ultim omagiu
foto: BLITZ

inmormantare-costin-marculescu_1.jpg

Gheorghe Turda, Luis Lazarus și Loulou
foto: BLITZ

Abătut și vizibil afectat a fost și Dan Capatos, cel căruia i-a revenit ingrata misiune de a anunța, pe post, moartea prietenului său. În jurul orei 13.00, cortegiul funerar s-a îndreptat spre cimitirul Reînvierea, Costin Mărculescu fiind înmormântat lângă mama și bunicii săi.

inmormantare-costin-marculescu_29.jpg

Costin Mărculescu a fost înmormântat lângă mama și bunicii săi
foto: BLITZ

Costin Mărculescu avea o familie cu care era în relații bune. Chiar de curând postase o imagine cu tatăl lui, care a împlinit 82 de ani, alături de cumnat și de nepoată. Sora mai mare a actorului, Minerva, a plâns în hohote în biserică și nu s-a dezlipit de sicriu. La groapă nu a mai avut putere și lacrimi.

inmormantare-costin-marculescu_12.jpg

Tatăl lui Costin Mărculescu (82 de ani), alături de nepoata actorului, Simona Ionașcu
foto: BLITZ

inmormantare-costin-marculescu_5.jpg

Costin Mărculescu a fost înmormântat la Cimitirul Reînvierea
foto: BLITZ

1.jpg

Actorul își va dormi somnul de veci lângă mamă și lângă bunici
foto: BLITZ

Mama lui Costin Mărculescu a murit în 2003

Iată ce spunea Costin Mărculescu despre drama care i-a marcat existența: "Am avut o viaţă fabuloasă care o veţi citi în cartea mea autobiografică incendiară de 400 de pagini care va apărea în curănd, scrisă de mine cu scriitorul Virgil Elisei, " Bombă cu fitil aprins". Pe 22 decembrie 2003 dimineaţa, mama mea, Sanda (Alexandra) Mîrculescu, a murit la Spitalul Municipal din Capitală iar eu, la ora 17.00, aveam la Sala Palatului Gala Aniversară a Agenţiei mele de Modelling, cu 4.500 de cursanţi şi părinţi veniţi din toate judeţele. Nu numai că nu l-am amânat, dar l-am şi prezentat şi am şi căntat. Eu nu ştiu câţi au trecut prin aşa ceva".

inmormantare-costin-marculescu-groapa_3.jpg

Aproximativ 100 de persoane au asistat la înmormântare
foto: BLITZ

sora-nepoata-costin-marculescu.jpg

Minerva (dreapta), sora actorului
foto: BLITZ
Loading...
 
 

Citește și

  • costin marculescu

    În noiembrie 2014, viața intimă a lui Costin Mărculescu era dezbătută în toate emisiunile mondene importante. Noaptea la Antena 1, la Dan Capatos, ziua la PRO TV, la Cătălin Măruță. Dezvăluirile de atunci ale Ellei Mărculescu, cea care i-a fost soție doar două luni, l-au dus pe actor în pragul disperării și acesta chiar a plâns în hohote, în direct, la TV. Costin Mărculescu a murit în luna în care ar fi împlinit 51 de ani. A fost găsit decedat în locuința sa, în cadă, în noaptea de miercuri spre joi (11 iunie 2020).

  • Costin Mărculescu și iubita Alexandra

    Deși și-a dorit enorm o familie, un copil, Costin Mărculescu nu și-a putut îndeplini visul. A avut relații pasagere, s-a distrat, a iubit, a suferit, a trecut prin scandaluri și acuzații umilitoare, ba chiar a fost căsătorit pentru o perioadă record, de doar două luni. O singură femeie i-a rămas în suflet până în ziua în care a murit. Este vorba despre Alexandra, o brunetă din Hunedoara pe care a numit-o deseori „dragostea vieții lui”.