În fortăreaţa asta pictează Fuego

14-vedetete-1-3col.jpg

Fuego s-a apucat de pictură de numai trei ani, dar a realizat deja sute de tablouri
Foto: Blitz

Paul Surugiu (41 de ani) şi-a ridicat o căsuţă cochetă în mijlocul naturii, aproape de pădure, la o distanţă mică de Bucureştiul agitat. Aici Fuego pictează şi pune la cale toate proiectele sale.

Paul Surugiu-Fuego şi-a găsit liniştea la 20 de kilometri de Bucureşti, într-o comună în care şi-a construit o adevărată fortăreaţă. Proprietatea artistului este bine protejată cu un gard înalt, prin care nu poate pătrunde privirea nici unui curios. De asemenea, pe gard, jur-împrejurul casei, sunt montate camere de luat vederi, pentru a-i speria pe hoţi, atunci când el este plecat la concerte prin ţară. Localnicii sunt extrem de încântaţi de vecinul lor celebru şi se mândresc cu faptul că artistul s-a mutat în satul lor. Pe lângă vila spaţioasă, Fuego are o grădină mare cu gazon, o bucătărie de vară şi ponton la lacul care se află fix în faţa locuinţei sale. De pe lac, casa este ferită de un gard natural de papură şi stuf.

2-2col.jpg

Casa Fuego
Casa solistului, din comuna ilfoveană, este ferită de ochii curioşilor

 

Aici, artistul îşi găseşte inspiraţie şi timp pentru a-şi picta tablourile pe care le vinde în favoarea artiştilor care au nevoie de ajutor. Şi nu sunt puţini la număr cei care au beneficiat de sprijinul său prin proiectul Art by Pictura. ”Îmi găsesc liniştea stând acolo, în faţa pânzei, venind cu idei pe care le aştern. Apoi, îmi umplu timpul cu ceva util. Am realizat într-un an vreo 150 de picturi, din varii teme, de la flori la fluturi şi artă abstractă. Între timp, mi-a venit o idee. Mi-am zis că ar fi ideal ca aceste picturi să ajungă în casele oamenilor, iar banii rezultaţi din vânzarea lor să meargă către tinerele talente şi către artiştii mari ai României – scriitori, poeţi, muzicieni – care au ajuns acum în stadiul în care nu se mai pot descurca”, ne-a dezvăluit Paul.

14-vedetete-fuego.jpg

Donează banii din vânzările de tablouri
Foto: Blitz

8-9-vedete-3-col-fuego-sofia-vernisaj-11-09-2017-80.jpg


Vizibil emoţionat, Fuego i-a întins mâna doamnei Sofia Vicoveanca
Loading...
 
 

Citește și

  • Paul Surugiu-Fuego şi-a descoperit recent pasiunea pentru pictură. Lucrările sale, expuse la cele 8 vernisaje, în mai multe oraşe ale ţării, au fost vândute la preţuri care ajung şi la 1.000 de lei, bani care au intrat în contul a peste 130 de artişti aflaţi în impas financiar. Acum, prietenii săi vor beneficia de picturile lui, în miniatură, drept amintire.

  • paul surugiu zi nastere varsta

    Cine nu știe de bradul împodobit, de seara minunată, de lumea care dansează, de măicuță, mere sau casa părintească? Când spui aceste lucruri, te gândești instant la Paul Surugiu-Fuego, a cărui zi de naștere este într-o zi de mare sărbătoare în comunism.