Florina Cercel împlinește vârsta de 76 de ani. Actrița este văduvă de la 29 de ani

florina-cercel-artist_roman.jpg

actrita romanca florina cercel implineste 76 de ani
Una dintre cele mai frumoase actrițe din țara noastră, Florina Cercel, împlinește 76 de ani, pe 28 ianuarie
FOTO: cinemagia.ro
Citeste tot despre: 

Una dintre cele mai frumoase actrițe din țara noastră, Florina Cercel, împlinește 76 de ani, pe 28 ianuarie. Marea noastră actriță a iubit cu patimă şi a fost adorată de bărbaţi. Din păcate, iubirea vieții ei a murit subit, pe când ea avea doar 29 de ani. La mulți ani, distinsă doamnă!

Marea actriță Florina Cercel  împlinește 76 de ani, pe 28 ianuarie. A fost, în tinereţe, una dintre cele mai frumoase românce. A iubit cu patimă, însă ghinoanele s-au ţinut lanţ, pe plan sentimental. Doamna scenei româneşti a povestit, cu lux de amănunte, despre înfrângerile în amor, în cartea ”Poveşti de dragoste ale vedetelor”.

Florina Cercel, povești de dragoste

În cartea sa, artista îşi aminteşte de primul iubit, Adrian Ciceu: „Era student la Conservator, în anul patru, eu eram cu doi ani mai mică. Apoi, el a plecat în Armată. Se pare că semănam foarte bine, fizic, dar tot sistemul nu ne-a lăsat să fim împreună”. Părinţii Florinei Cercel nu erau de acord cu această relaţie, pentru că el nu avea un dosar curat. „Am suferit foarte mult, el la fel. Nu ne-am căsătorit, chiar dacă a fost o iubire foarte frumoasă, a fost extraordinar, o dragoste pură. Adrian s-a căsătorit după mulţi ani cu o cântăreaţă care semăna cu mine, Luminiţa Dobrescu, aflată atunci în Germania, unde a fugit şi el”, a povestit actriţa despre prima dragoste care i-a rănit inima. 

La Timişoara avea însă să-l întâlnească pe primul soţ: „El a fost cu adevărat cea mai mare iubire a mea, m-a văzut pe stradă şi s-a îndrăgostit de mine. Mi-a făcut o curte de modă veche, chiar şi pentru vremea aceea”, a mai adăugat ea.

La începutul lui ianuarie 1966, Florina a primit un buchet de trandafiri galbeni şi un bilet pe care scria: „Sunt doctorul Perian Ioan Liviu, sunt admiratorul dumneavoastră secret. Pe 7 ianuarie e ziua mea şi aş fi foarte onorat dacă aţi veni la petrecere”. Florina a onorat invitaţia, iar la intrarea în casa acestuia, medicul a întâmpinat-o cu o declaraţie de dragoste: „Eu sunt doctorul îndrăgostit de dumneavoastră”. Au dansat împreună 12 ore neîntrerupt:  ”Nu m-a lăsat din braţe, nu am mâncat, nu am băut nimic. Apoi m-a condus acasă, iar mama era îngrijorată că nu ştia nimic de mine. El a intrat, s-a prezentat şi m-a cerut de nevastă. Ne-am căsătorit cam după un an”. Din păcate, doctorul s-a îmbolnăvit de cancer bronho-pulmonar, fără să fie fumător. „În opt luni a murit. Nu am mai urcat pe scenă, acolo, la Timişoara, de atunci, din 9 mai 1972. Bebe, aşa îl alintam, a murit în septembrie, la 40 de ani. Eu aveam doar 29 de ani şi a fost nedrept”.

Actriţa s-a transferat la Bucureşti, unde s-a căsătorit a doua oară. Refuză însă să vorbească despre cel de-al doilea soţ: „A fost una dintre cele mai nefericite experienţe ale vieţii mele. Este un om foarte inteligent, foarte cultivat, deosebit de frumos, mult prea frumos pentru un bărbat, dar din păcate, extrem de gelos şi extrem de negativist. Am divorţat în 1984, gelozia lui a plecat de la trecutul meu, nimeni nu a suportat comparaţia cu primul soţ”, şi-a deschis ea sufletul în cartea ”Poveşti de dragoste ale vedetelor”, scrisă de jurnalista Ioana Mandache. Florinei Cercel i-a mai tăiat calea un om de afaceri sârb, însă povestea de dragoste s-a încheiat după opt ani. S-au despărţit după ce fina artistei s-a băgat între ei: „Recunosc, sunt foarte pretenţioasă. Am avut zeci de curtenitori, dar nu, dacă nu iubesc eu, nu mă pot lăsa iubită”.

A rămas o singură dată însărcinată, cu bărbatul vieții ei, Perian Ioan Liviu, dar a pierdut sarcina, la aproape 6 luni, din cauza unui turneu lung și extrem de obositor: „Aş fi avut azi un băiat în vârstă de peste 45 de ani. Aş fi dorit să fiu mamă. Am o rezervă necheltuită de iubire faţă de copii”, a povestit actriţa, pentru "Tango".

Florina Cercel, biografia

Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ. A bifat peste 100 de roluri în filme şi piese de teatru. A făcut roluri memorabile în telenovele postului Acasă TV, ”Inimă de ţigan” (2007) şi “Regina“, unde a interpretat rolul Spaniei, o ţigancă iute la mânie. Iar în ”Aniela” (2009)  a fost distribuită în rolul Aretiei Belciugesco, o excentrică patroană de bordel. Pe 3 iunie, de la orele 19.30, o puteţi vedea pe scena Teatrului Naţional din Capitală, în spectacolul ”Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”,  în regia lui Ion Caramitru.

Toată dragostea ei este îndreptată acum către micuții din familie: ”Nu sunt singură, am o nepoată, o strănepoată, o soră care are şi ea familia ei, pe Thomas, un pisoi cu ochii albaştri. Însă, odată cu plecarea mamei dintre noi, eu şi sora mea ne-am mai îndepărtat, ea era liantul dintre noi”, ne-a spus marea doamnă a scenei românești.

A terminat Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică din București, promatia 1964. A fost repartizată la Teatrul Dramatic de Stat din Galați unde a stat doar un an.

În 1965, se muta la Teatrul Național din Timișoara, unde va interpreta multe roluri importante, câștigand admirația publicului și va lucra până în 1973. Din acest an câstigă prin concurs un loc la Tetrul Național din București.

În 1970, debutează în film cu rolul din “Frații”, apoi în alte 25 de filme. A interpretat roluri memorabile și pentru televiziune.

Loading...