Florin Piersic vinde bilete de 25.000 € pentru un spectacol

central-florin-piersic-medeea-marinescu.jpg

Florin Piersic (Pierre) şi Medeea Marinescu (Julietta), în comedia romantică «Străini în noapte»

Monstru sacru al filmului şi teatrului românesc, Florin Piersic culege de 13 ani laurii unei cariere de succes. Actorul urcă pe scenă o dată la două luni, în piesa „Străini în noapte”, însă atunci Sala Mare a TNB este plină, iar biletele, în valoare de 25.000 de euro, se dau ca pâinea caldă. Pe 27 ianuarie, maestrul va sărbători 84 de ani.

Succesul lui Florin Piersic este copleşitor în cei 60 de ani de carieră. În anul 2007, actorul a revenit în teatru cu piesa „Străini în noapte”, în care joacă alături de inegalabila Medeea Marinescu (45 de ani), în regia regretatului Radu Beligan. De atunci şi până în prezent, acest spectacol a avut încasări de peste un milion de euro din vânzarea biletelor. Românii se înghesuie să îl vadă live pe Florin Piersic la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Următoarea reprezentaţie a piesei „Străini în noapte” este programată pe 10 februarie, iar ieri mai erau disponibile doar 12 bilete din cele 940 puse în vânzare. Preţul unui bilet este de 120 de lei, cât patru bilete la cinematograf, însă asta nu reprezintă o problemă pentru admiratorii actorului. Din vânzarea tuturor biletelor, se adună o sumă frumuşică de aproximativ 25.000 de euro.

Actorul împlineşte 60 de ani de carieră

În piesa „Străini în noapte”, Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă şi tânără. Ea ştie cine este el şi tocmai de aceea şi-a propus să-l însoţească în apartamentul lui, iar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viaţa. Dar până la dezvăluirea marelui secret, Julietta mărturiseşte mai întâi că este prostituată şi îi cere bani, apoi că de fapt este reporter şi că face cercetări pentru următorul articol, însă aceste întorsături de situaţie sunt menite să ne dezvăluie cine sunt cele două personaje cu adevărat. 

În 2007, Florin Piersic mărturisea că simte că întinereşte atunci când joacă pe scenă. Piesa i se potriveşte, este o comedie romantică cu răsturnări de situaţie, minciună, seducţie şi o lecţie despre cum ne schimbă timpul. Pierre este omul care simte că nu a realizat tot ce şi-a propus în viaţă, iar Julietta este femeia care vrea să obţină ce îşi propune, să-şi recapete o parte din viaţa pe care a pierdut-o în tinereţe. Drumurile lor se intersectează pentru că fiecare vrea altceva de la celălalt, iar acest lucru îi conduce spre alte secrete care trebuie dezvăluite. Piesa este fascinantă nu numai pentru că numele Florin Piersic apare pe afiş, ci pentru că te ţine cu sufletul la gură să vezi ce urmează, ce vor zice şi cum va decurge acţiunea.

 

Loading...

Citește și

  • Florin Piersic sau Alain Delon de România, cum i se zicea în anii tinereţii, va împlini 84 de ani pe 27 ianuarie. Vârsta este doar un mic detaliu din buletin, căci artistul este plin de energie şi de-abia aşteaptă, după scurta vacanţă de iarnă, reîntâlnirea cu Măria Sa, publicul. ”Florin Piersic este cel mai frumos cadou pe care l-a făcut Dumnezeu poporului român”, spunea despre el, Radu Beligan, regizorul piesei ”Străini în noapte”.

  • florin piersic

    Florin Piersic, în vârstă de 83 de ani, continuă să urce pe marile scene din ţară şi să îi binedispună pe cei din jurul său cu jovialitatea sa şi poveştile pline de umor. Începutul verii nu a fost unul uşor pentru marele actor, căci a fost supus unei intervenţii chirurgicale la picior care l-a ţinut departe de public. Însă, după trei luni de recuperare, Florin Piersic a revenit la ceea ce iubeşte cel mai mult. În ciuda vârstei pe care o are şi a problemelor de sănătate cu care s-a confruntat, Florin Piersic a evitat întotdeauna să vorbească despre aspectele vieţii persoanle. Ultima fotografie, apărută în mediul virtual, cu actorul înfăţişează un Florin Piersic slăbit, dar cu zâmbetul pe buze.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1