Florin Piersic a bătut 2.000 km cu piesa «Străini în noapte»

14_4-col-piersic.jpg

Florin Piersic a susţinut, în 11 ani, în jur de 1.700 de reprezentaţii cu piesa ”Străini în noapte”. De 8 ani, el joacă alături de Medeea Marinescu

Medeea Marinescu (44 de ani), partenera de scenă a celebrului Florin Piersic, a anunţat pe contul ei de Facebook, că, în curând, se va închide stagiunea cu ”Străini în noapte”. Vestea bună este că, după o binemeritată vacanţă de vară, cei doi actori vor reveni pe scenă în luna septembrie, tot cu această piesă care se joacă de 11 ani cu casa închisă.

Florin Piersic are 82 de ani, însă şi-a păstrat energia din anii tinereţii. Ar fi putut, după o viaţă închinată teatrului şi cinematografiei, să trăiască liniştit, din pensie şi din drepturile de autor, însă el nu concepe să renunţe la marea lui dragoste, scena. Străluceşte în lumina reflectoarelor, ba chiar a declarat recent că simte că întinereşte cu fiecare reprezentaţie a spectacolului ”Străini în noapte”. Deşi locuieşte în Cluj, artistul acceptă să joace în toate colţurile ţării. Numai de la începutul anului,  el a bătut în jur de 2.000 de kilometri, fie cu avionul ori cu maşina, fiind prezent când la Braşov, Timişoara şi Deva, când la Iaşi, unde a vândut bilete pentru mai multe reprezentaţii.

14_1-col-afis-1.jpg

Afişul spectacolului din Danemarca

În această piesă, regizată în urmă cu 11 ani de regretatul Radu Beligan, Florin Piersic interpretează rolul chipeşului Pierre, care, după o noapte petrecută în bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie care deţine arma seducţiei. Între cei doi au loc schimburi spumoase de replici. ”Felicitari! Am văzut piesa de două ori cu aceeaşi emoţie şi tare mi-ar plăcea să o mai văd o dată, oameni frumoşi şi plini de talent!”, le-au scris fanii pe conturile sociale.

După cele două spectacole care vor avea loc la Oradea (6 iunie) şi la Satu Mare (7 iunie), Florin Piersic, zis şi Mărgelatu, după celebra serie de filme din anii ’70,  va intra într-un binemeritat concediu. Dar nici în vacanţe Florin Piersic nu stă degeaba, fiind surprins, anul trecut, de fotoreporterii Click!, ba la un ştrand din Bucureşti, în timp ce se bronza la bustul gol, în pantaloni scurţi, ba la sala de sport, ori, la piaţă, la cumpărături. 

Loading...