Florin Piersic, aniversat pe scenă de ziua lui. Împlinește 82 de ani

18-19-vedete-8-col-florin-piersic.jpg

Florin Piersic împlineşte azi 82 de ani
foto: Mediafax

Cel mai iubit actor român nu renunţă la magia scenei şi continuă să joace pentru spectatorii săi din toată ţara. În 27 ianuarie, Florin Piersic împlineşte 82 de ani, iar cu o zi înainte de aniversare a jucat din nou într-o piesă dragă sufletului său, “Străini în noapte”, cu care a reuşit o performanţă uluitoare: peste 1.200 de reprezentaţii în ţară şi în străinătate.

E neobosit şi iubeşte scena mai mult decât orice. Cu o zi înainte să împlinească 82 de ani, pe 26 ianuarie 2018, Florin Piersic s-a aflat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa şi a jucat, de la ora 19.00, în piesa “Străini în noapte”, alături de Medeea Marinescu.

Pe 29 ianuarie va urca din nou pe scenă, însă la Teatrul Naţional din Bucureşti. „Este un spectacol pe care îl iubim foarte tare, merge foarte bine şi îl prezentăm peste tot. Această piesă a fost adusă în urmă cu zece stagiuni de maestrul Radu Beligan, după ce a văzut-o cu Alain Delon în rolul principal, şi s-a gândit că e o piesă potrivită pentru mine. Mi-e foarte drag rolul, consider că din foarte multe puncte de vedere mi se potriveşte», povestea Florin Piersic pentru “Ziua de Cluj”. 

El a adăugat că în afară de spectacolele din ţară, care au depăşit de mult 1.200 de reprezentaţii, piesa «Străini în noapte” a mai fost prezentată în Canada, la Toronto, Montreal şi Quebec, dar şi la Londra, Tel Aviv, Berna, Lugano, Paris, etc. Cu titlul original «Montagnes russes», piesa a fost scrisă de Eric Assous în 2004, fiind jucată în anul respectiv şi în 2005 de Alain Delon şi Astrid Veillon. Realizator de spectacole de teatru radiofonic şi scenarist, Assous a fost prezent în 2007 la premiera oficială a piesei în România, evenimentul având loc la Opera Naţională din Bucureşti, pe 28 septembrie 2007. Spectacolul are în centru povestea lui Pierre (Florin Piersic), un bărbat în floarea vârstei, care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă şi tânără. Comedia romantică dintre cei doi ia, spre final, o turnură neaşteptă. Iniţial, rolul feminin a fost jucat de Emilia Popescu, fiind înlocuită apoi de Medeea Marinescu. 

18-19-vedete-foto-2-2-col.jpg

Florin Piersic, sărbătorit de a treia soţie şi Medeea Marinescu

 

Aceeaşi piesă se va mai juca şi pe 12 februarie şi pe 5 martie, la TNB, de la ora 20.00. Însă maestrul Florin Piersic mai are parte de un alt proiect inedit. Pe 1 februarie, la Sibiu, pe scena Sălii Thalia, actorul va evolua alături de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, în poemul simfonic ”Peer Gynt” al lui Henrik Ibsen, în calitate de narator  sub bagheta maestrului Ilarion Ionescu Galaţi. Şi tot în februarie e programat la Ateneul Tătăraşi din Iaşi evenimentul intitulat „Recitalul Florin Piersic, pur şi simplu”. 

Florin Piersic mai este în discuţii pentru două spectacole noi, dar vrea să fie sigur că va face cea mai bună alegere în privinţa textului. Îşi doreşte o partitură care să-l provoace ca abilităţi de interpretare şi, în acelaşi timp, să fie un subiect în care mulţi dintre spectatori, într-un fel sau altul, să se regăsească.

 

Fie că a jucat în spectacole de varietăţi sau filme, Florin Piersic a iubit întotdeuna muzica, dovadă stând duetele cu Angela Similea, Luminiţa Dobrescu sau Mihaela Mihai. În 2009, Florin Piersic a înregistrat un disc de autor de care e mândru, la casa de discuri Ovo Music, a lui Ovidiu Komornyik , care se numeşte „Florin Piersic - Hoinărind printre amintiri în lumea muzicii lui Dan Iagnov”. Toate cele 10 melodii sunt compuse de Dan Iagnov. În perioada anilor ‘70-’80, Florin Piersic şi Angela Similea au format un cuplu de aur pe scenă, fermecându-i pe români cu talentul şi cu eleganţa lor. 

 

Loading...

Citește și

  • Nu-mi place, Florine! Ești ca-n Miorița, iarba nu-ți mai place, nimic nu-ți mai place…Te afli la un punct de sastisie. Iar ție, care le cam știi pe toate, nu pot să-ți spun de ce ai angoasele astea? Uită-te-n buletin! Cui nu i-ar plăcea să fii nemuritor? Să apari la televizor la emisiunea ”Piersic TV ”și să vorbești 24 de ore din 24… Povești. Că poți. Ești în stare, Florine!

  • florin piersic

    Florin Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți actori români. A fost adorat de femei în tinerețe și admirat de băarbați pentru succesul și stilul său inconfundabil. În 2017, o mulțime de zvonuri au vehiculat că starea de sănătate a reputatului actor îi cam joacă feste, dar acum, el a clarificat situația.

  • Florin Piersic a fost surpriza serii pregătită de Dan Negru, la Revelionul Starurilor. Prezentatorul l-a introdus spectaculos în scenă pe marele actor. Suspansul a ținut doar cât Elena Gheorghe și „Bestia” au interpretat un duet emoționant. După melodie, „Bestia” a fost demascată, în uralele celor prezenți.

  • florin piersic

    A ieșit de mai mulți la pensie, însă iubirea pentru scenă și pentru public l-au determinat pe Florin Piersic să nu renunțe la roluri. Nu mulți știu însă că, pentru a juca în spectacole, artistul bate țara-n lung și-n lat, mii de kilometri.