Florin Piersic, aniversare-gigant la 83 de ani. Cum vor să-l omagieze autorităţile din Cluj

8-vedete-7363704-mediafax_foto-dan_horia_tautan.jpg

Florin a rămas unul dintre cei mai chipeşi actori românia
Foto: Mediafax

Florin Piersic continuă şi anul acesta, când împlineşte 83 de ani, activitatea artistică. Şi are succes cu carul, din 2007, cu piesa ”Străini în noapte”, cu care colindă toată ţara, alături de partenera sa de scenă, Medeea Marinescu. Marele actor a iubit cu patos, are doi băieţi, patru nepoţi, iar ultima soţie, Anna, este marea lui dragoste.

A avut un sfârşit de an plin de spectacole, iar 2019 se anunţă la fel de încărcat. Pe lângă cunoscutul spectacol ”Străini în noapte”, unde el şi Medeea Marinescu umplu sălile până la refuz, Florin Piersic, zis şi Mărgelatu’, după numele personajului seria filmelor cu haiduci, are şi propriile show-uri. Pe 4 martie, el va mai avea o nouă reprezentaţie cu piesa de succes, la Teatrul Naţional din Bucureşti, începând cu orele 20.00, iar preţul unui bilet este de 100 de lei. 

Până atunci, marele actor va fi omagiat la Cluj Napoca, unde locuieşte, de către primăria oraşului.Consilierii locali vor vota săptămâna viitoare aprobarea alocării sumei de 130.000 de lei de la bugetul local pe anul 2019 pentru organizarea unui eveniment aniversar, pentru Florin Piersic, care va împlini 83 de ani pe 27  ianuarie. În 26 ianuarie 2011, cinematograful “Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit în cinematograful „Florin Piersic”, spre marea lui surpriză.

Artistul a trăit, de-a lungul vremii, poveşti de iubire picante, demne de scenariul unui film de la Hollywood. Pe lângă cele trei soţii, regretata actriţă Tatiana Iekel, Anna Széles (75 de ani) şi Anna Torok, cea cu care îşi împarte viaţa şi acum, Piersic a avut numeroase idile, fiind recunoscut drept un mare crai. Relaţia cu Tatiana Iekel a debutat la Paris, în anul 1958, iar după doi ani de amor pasional şi-au unit destinele. Au fost căsătoriţi în perioada 1960-1974 şi au împreună un fiu, pe Florin Piersic jr, care a îmbrăţişat meseria părinţilor săi.

“E un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa. Era un crai veşnic curtat. Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui, încât i-am spus că e mai bine să ne despărţim”, a povestit, la un moment dat, Tatiana Iekel despre Florin Piersic.

În scurt timp, viaţa i-a scos-o în cale pe superba actriţă de origine maghiară Anna Széles, de care Florin s-a îndrăgostit în autobuz. În 1975 s-au căsătorit, iar în 1976 a venit pe lume fiul lor, Daniel. Actriţa Anna Széles i-a fost soţie un deceniu, în perioada 1975-1985. Pasiunea se stinge de tot în 1985, când Piersic şi Széles divorţează, actriţa mutându-se în Ungaria cu copil cu tot.

Apoi a avut o idilă cu  superba Angela Similea (72 de ani), alături de care a alcătuit cel mai frumos cuplu de pe scenă. “Nu pot ascunde ce ştie toată lumea. Am fost fascinată de Florin Piersic. Am creat un cuplu. Pe scenă, la televizor, în turnee. Mi-amintesc că Anna Széles, soţia lui, a suferit mult. Cel puţin în meserie. Ei doi erau frumoşi, erau talentaţi, dar, când am intervenit eu, s-a întâmplat un lucru la urma urmei normal. Adică eram doi români înalţi, frumoşi şi celebri, eram un cuplu adevărat”, mărturisea Angela Similea mai târziu, în cartea autobiografică. 

“Cu Angela am fost într-un amor nebun. Similea era foarte frumoasă şi dorită de toţi. Era cel mai mare trofeu, cum ar fi Angelina Jolie acum”, a declarat Florin Piersic, la un moment dat. După 1990, Angela s-a întors la regretatul Victor Surdu, iar Florin Piersic s-a căsătorit în 1993 cu o contabilă, Anna Torok.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1