Fiul Zinei Dumitrescu a refuzat să participe la parastasul de 6 luni al mamei sale

zinadumitrescusicatalinnegreanu.jpg

Fiul Zinei Dumitrescu nu și-a dorit să participe la parastasul de 6 luni al mamei sale
Foto: Arhivă personală

Cea care a fost denumită „mama modei românești” a plecat dintre noi în data de 28 martie, trăindu-și ultimele clipe la azilul unde și-a petrecut, de altfel, și ultimii ani din viață. Directorul azilului, Ioan Casian, a fost omul cel mai apropiat de „Mama Zina”, chiar dacă aceasta întreba adesea de fiul ei, care nu prea o vizita.

Ioan Casian s-a ocupat și de parastasul de șase luni al Zinei și, spre uimirea sa, fiul acesteia, Cătălin Negreanu, a refuzat să meargă la pomana mamei sale, potrivit SpyNews.ro. Directorul azilului de bătrâni a organizat parastasul de șase luni din proprii bani, a chemat preotul, mâncarea a fost sfințită, a adus și colivă și a invitat și câțiva apropiați de-ai Zinei la pomană pentru a o comemora împreună pe „mama modei românești”. 

Fiul Zinei Dumitrescu a refuzat să participe la parastasul de 6 luni al mamei sale

Totuși, la parastas au participat doar cei din azilul de bătrâni, după ce printre cei care au refuzat să vină la pomană se numără și Cătălin Negreanu, fiul Zinei. 

„După ce i-am trimis mesaj, Cătălin mi-a răspuns ceva de genul: Nici nu am de gând! Am mesajul.. Înțeleg că nu au fost foarte apropiați, că nu se înțelegeau bine, dar asta pare ură!”, a declarat Ioan Casian, potrivit romaniatv.net.

„Am făcut o pomană, am chemat preotul, a sfințit bucatele de pe masă, am adus colivă, totul așa cum se cuvine. Asta este, la pomană au fost doar cei de la cămin, nimeni altcineva, deși s-au trimis și alte invitații”, a mai precizat Ioan Casian.

Cătălin Negreanu a stârnit reacții acide și în trecut, când a decis să incinereze trupul neînsuflețit al mamei sale, după care s-a vehiculat că nici măcar nu s-a întors să ia cenușa acesteia. La acea vreme, Ioan Casian spunea că Ziua Dumitrescu nu i-a menționat niciodată că și-ar dori să fie incinerată. 

„Prima oară când mi-a spus de incinerare, mi-a spus chiar în ziua în care a decedat. Mi-a spus că a vorbit cu ea cu două dăţi înainte de a o vizita şi dânsa i-a spus că doreşte să fie incinerată”, spunea Ioan Casian.

 

Loading...

Citește și

  • După toată secretomania sau „discreţia” din jurul morţii Zinei Dumitrescu, încercările zadarnice ale apropiaţilor de a a-i organiza un priveghi, ba chiar după adevărate investigaţii şi presupuneri legate de locul unde a fost dus trupul neînsufleţit al creatoarei de modă, iată că sâmbătă câţiva oameni au reuşit, totuşi, să-şi ia adio de la „mama Zina”. Fostele ei eleve i-au dus flori la crematoriu şi s-au recules pentru 30-40 de minute lângă sicriu, înainte de a fi coborât spre incinerare.

  • Sâmbătă. 30 martie, trupul neînsuflețit al Zinei Dumitrescu a fost incinerat, iar mai multe personalități din lumea modei au fost alături de fiul creatoarei de modă, în această zi tristă. Cătălin Botezatu a fost foarte afectat de moartea Zinei Dumitrescu, cea care l-a format profesional pe designer. El a oferit primele declarații după ce trupul creatoarei de modă a fost incinerat, la decizia fiului ei.