Finala „Românii au talent”. Concurenții se antrenează în sufragerie pentru premiul de 120.000 de euro

sara_ardeleanu.jpg

Sara Ardeleanu dansează în sufragerie
Sara Ardeleanu și-a reamenajat camera ca să poată dansa

Premieră vineri seara, la „Românii au talent”. Marea finală se va desfășura în condiții speciale, fără scena strălucitoare, fără aplauzele publicului, fără veselia celor doi prezentatori din culise. Reprezentanții PRO TV s-au adaptat și au găsit o soluție inedită: totul va fi pe Skype. Cei 10 concurenți își vor prezenta numerele din propria sufragerie, iar jurații și prezentatorii vor coordona show-ul din fotoliile de acasă. Până atunci, concurenții se antrenează de zor, sperând fiecare să câștige marele premiu de 120.000 de euro.

Finala „Românii au talent” se va desfășura vineri seara în condiții speciale, prin Skype

„Finala de acasă” – așa se va numi marea finală a „Românii au talent”, sezonul zece. Practic, cei zece concurenți își vor susține numerele din propria sufragerie, momentele lor vor fi prezentate de Smiley și Bartoș de la ei de acasă și tot din intimitatea locuinței personale, cu telefonul în față, vor juriza Andra, Mihai Petre, Andi și Florin Călinescu. „Din punct de vedere tehnic, va fi nebunie. Imaginați-vă că la un moment dat, când va începe votarea sau la anunțarea rezultatelor, pe ecran vor fi mai multe imagini cu jurații, toți concurenți, prezentatorii. Va fi o provocare, ceva nou, original, surprinzător”, au declarat în exclusivitate pentru Click! surse din PRO TV.

O altă noutate va fi aceea că, pentru prima dată, pe lângă premiul întâi de 120.000 de euro, se vor acorda bani și ocupanților locurilor 2 și 3.  Astfel, concurentul clasat pe locul doi în urma voturilor publicului va primi 20.000 de euro, iar cel de pe locul trei 10.000 de euro. Până joi seara, tot publicul va putea vota preferatul pentru premiul de originalitate, în valoare de alți 10.000 de euro, unde candidează 22 de concurenți.

Cum se antrenează concurenții în izolare, acasă

Pandemia a schimbat total formatul emisiunii. Concurenții din marea finală sunt cei care au obținut golden buzz în acest sezon, iar pentru numărul final s-au antrenat acasă, în izolare. Pentru unii a fost destul de complicat. Dansul și acrobațiile e dificil să le faci într-un apartament de bloc.

sara_ardeleanu_-_2.jpg

Sara Ardeleanu
Sara Ardeleanu

Micuța dansatoare Sara Ardeleanu, de exemplu, a avut la dispoziție o singură cameră. „Pentru a mă putea antrena de acasă, părinții a mutat mobila în sufragerie și mi-au făcut loc. M-am și lovit puțin, dar mi-am dorit să creez un moment special pentru marea finală. Abia aștept să-l vedeți”, a declarat ea.

daria_calugaru_1.jpg

Daria Călugăru se antrenează pe hoverboard
Daria Călugăru (12 ani), dansatoare pe hoverboard

Daria Călugăru a reușit să exerseze dansul pe hoverboard pe un teren de lângă casă, iar echipa de acrobați francezi Duo Maintenant fac exerciții în sufragerie. „Pentru noi, ca entertaineri, a fost și este o perioadă dificilă. Ne antrenăm de acasă, unde sunt și cei doi copii, așa că a fost o reală provocare”, au spus cei doi.

duo_maintenant.jpg

Duo Maintenant se antrenează în sufragerie
Ludivine Furnon și Nicolas Besnard, acrobații francezi ce formează echipa Duo Maintenant, se antrenează cu copiii alături

Pianistul Mihai Țigaret lucrează și el la foc continuu atât pentru finală, cât și pentru examenul de evaluare națională pe care îl va susține luna viitoare. „Mi-a fost greu că nu am putut merge nici la școală, nici la repetiții. Dar am învățat și exersat acasă, de dimineața până seara. Am pregătit un moment special pentru finala Românii au talent, veți vedea. Totodată, m-am concentrat mult și pe admitere, căci îmi doresc să intru din toamnă la Dinu Lipatti”, a mărturisit băiatul.

mihai-tigaret.jpg

Pianistul Mihai Țigaret
Pianistul Mihai Țigaret se pregătește și pentru finală, și pentru examenul de Evaluare Națională
 

Theodor Marcu, micuțul geniu al calculelor, a profitat și el de izolare ca să se pregătească pentru finală: „Acasă, am putut să exersez mai mult calculele, am cântat la pian, am pictat, am învățat poezii, am construit din lego mai multe orașe ale lumii”.

Finala „Românii au talent” are loc vineri, 29 mai, de la ora 20.30, iar câștigătorii sunt deciși prin vot de telespectatori. Va fi un spectacol adaptat pandemiei cum nimeni nu a mai văzut până acum.

Ce ar face concurenții cu premiul de 120.000 de euro

„Ce ar face cu banii dacă ar câștiga marele premiu Românii au talent?” – aceasta este întrebarea pe care, inevitabil, și-au pus-o toți cei 10 concurenți. Iată răspunsurile lor!

 • Siena Vuscan, fetița de 10 ani care cântă operă în chineză: „Îmi imaginez că sunt într-un basm și am găsit un săculeț cu galbeni. Dau o mână de galbeni școlii mele, de un galben îmi umplu pumnii cu bomboane pe care le presar peste cea mai mare înghețată din lume. Îi dau câțiva și tatei pentru o dubiță, o mână de galbeni o dau pentru o căsuță în pădure, iar restul pun de-o parte, pentru studii”.
 • siena-vuscan.jpg

  Siena Vuscan pe scena Românii au talent
  Siena Vuscan a primit golden buzz de la Andra
 • Mihai Țigaret, pianistul de 13 ani care a cucerit-o pe Andra: „Dacă aș câștiga Românii au talent, aș investi în mine pentru a ajunge cât mai departe în această carieră muzicală”.
 • Radu Palaniță, mecanicul auto de 40 de ani, cu voce superbă: „Dacă aș câștiga eu, îmi voi cumpăra o casă, îmi voi ajuta familia și prietenii și voi ajuta o familie nevoiașă”.
 • Aura Marcu (33 de ani), stewardesa orfană din Bacău: „Dacă aș câștiga mare premiu, mi-aș dori să îmi pot cumpăra o casă și cu restul banilor să-i pot ajuta și pe cei nevoiași”.
 • aura-marcu.jpg

  Aura Marcu pe scena Românii au Talent
  Aura Marcu l-a impresionat până la lacrimi pe Florin Călinescu
 • Sara Ardeleanu, micuța dansatoare de 10 ani: „Cu cei 120.000 de euro... mi-aș dori să ne cumpărăm o casă”.
 • Duo Maintenant, echipa de acrobați formată din artiștii francezi Ludivine Furnon și Nicolas Besnard: „Având în vedere situația economică actuală, cu acești bani am vrea să asigurăm viitorul familiei noastre”.
 • Erno Varga (31 de ani), spălător de vase din Oradea, care a uimit cu vocea sa incredibilă: „Încă nu m-am gândit, parcă nu mă pot gândi ce să fac cu suma asta de bani. Cu siguranță Dumnezeu mă va ajuta să iau deciziile potrivite”.
 • Theodor Marcu (6 ani), micul geniu al matematicii: „Dacă eu aș câștiga, aș vrea să vizitez casele memoriale ale tuturor celor despre care am citit: Bethoven, Mozart...”.
 • theodor-marcu.jpg

  Micuțul Theodor Marcu socotește acasă
  Micuțul Theodor Marcu se antrenează și el zilnic la matematică
 • Daria Călugăru (12 ani), dansatoare pe hoverboard: „Cu cei 120.000 de euro mi-aș dori să am parte de câteva călătorii alături de familie, iar pe restul îi voi investi în educația mea”.
 • Gennady Tkachenko-Papizh, imitator sunete: „Aș vrea să-mi ajut familia și să investesc într-un nou proiect la care mă gândesc de multă vreme”.
Loading...

Citește și