Fetele lui Ploieşteanu au împodobit mormântul fratelui cu flori şi jucării

2-3-buna-d-1.jpg

Surorile lui Mihăiţă au petrecut ore bune la mormântul său din Cimitirul Străuleşti 2

Lacrimi şi durere sâmbătă, la Cimitirul Străuleşti 2, acolo unde Nelu Ploieşteanu şi-a înmormântat fiul de doar 32 de ani, care a decedat pe 21 aprilie. Solistul i-a făcut lui Mihăiţă parastas de 6 luni şi a ridicat un cavou în locul în care se odihneşte fiul său. Cu doar câteva zile înainte de pomană, fetele artistului, îndoliate, au împodobit mormântul fratelui lor cu jucării de pluş.

Nelu Ploieşteanu (67 de ani), pe numele real Nelu Dumitrache, a trecut anul acesta prin cele mai grele momente din viaţa sa: şi-a îngropat unicul fiu, pe Mihăiţă, iar sâmbătă i-a făcut pomana de 6 luni. Două dintre patru fete ale cântăreţului au fost miercuri la mormântul fratelui lor, Mihăiţă, unde au petrecut ore bune. Cele două femei, îmbrăcate în negru, triste şi încă neconsolate de nimic că şi-au pierdut fratele mai mic, au stat la mormântul lui Mihăiţă pentru a-l curăţa, apoi au udat florile şi le-au rupt pe cele uscate. Mai mult, fetele lui Nelu Ploieşteanu au împodobit cavoul în care se odihneşte fiul artistului cu multe ghivece de flori, jucării de pluş şi diverse figurine. Extrem de emoţionant a fost şi gestul prin care surorile au împodobit şi crucea din lemn a băiatului, pe care stă scris numele Mihai Dumitrache (n.r. Ploieşteanu e nume de scenă al artistului). Pe cruce, fetele lui Nelu Ploieşteanu au pus sus un ursuleţ şi un căţeluş, ambele de pluş, semn că jucăriile îi plăceau enorm băiatului. Mihăiţă s-a stins pe 21 aprilie 2018, diagnosticat încă din primii ani de viaţă cu o boală nemiloasă, tetrapareză spastică. La şase luni de la tragedie, mama lui, Elena Ploieşteanu, îşi aminteşte cu durere în suflet de ultimele zile ale fiului ei. Vorbele ei storc lacrimi de durere.

2-3-buna-d-2.jpg

Elena Ploieşteanu şi-a îngrijit fiul toată viaţa

“În orice moment, minut, secundă, fracţiune de secundă, îl simt şi îmi este dor de el. Am patru fete şi trei nepoţi, dar golul din sufletul meu nu poate să îl acopere nimeni. Aşa cum era el, bolnav, era al nostru, nu trebuia să moară. Când a murit se uita în ochii mei şi atât, îi spuneam că trebuie să lupte, să fie tare, că trebuie să trăiască. El a murit pentru că nu a fost tratat corespunzător de medici. Toţi suntem distruşi şi răvăşiţi. Pe data de 20, luna aceasta (n.r. ieri), o să îi facem pomana de şase luni. O să organizăm acasă, nu facem la restaurante. Am să fac tot ce trebuie făcut până o să cad jos. Nu pot să îl uit deloc, plâng neîncetat, m-am luptat ca o leoaică ca fiul meu să trăiască”, a declarat femeia îndoliată, pentru Click! 

2-3-buna-d-3.jpg

Ploieşteanu, un monument de durere la înmormântarea fiului

Şi Nelu Ploieşteanu a suferit enorm la moartea băiatului său. Tragedia din aprilie i-a umbrit chipul. “Mi-am iubit mult copilul, îi facem parastas aproape în fiecare lună. Până acum i-am făcut patru sau cinci pomeni”, spunea artistul înainte de parastasul de 6 luni.

Mihăiţă este înmormântat în Cimitirul Străuleşti 2, foarte aproape de locul în care se odihneşte cântăreaţa Ileana Ciuculete, care s-a stins din viaţă pe 14 martie 2017. 

 

loading...
Loading...