Femeile lui Dan Spătaru, împreună de ziua artistului

s114-vedete-foto-1-4-col-po.jpg

Sida Spătaru şi Pompilia Stoian, văduva solistului şi fosta iubire a acestuia, s-au întâlnit în juriu la Festivalul «Dan Spătaru», de la Medgidia
Citeste tot despre: 

Adorat şi după moarte atât de fani, prieteni, colegi, dar şi de femeile care i-au marcat existenţa. Dan Spătaru ar fi împlinit ieri 77 de ani, iar în weekend a fost omagiat la Medgidia, în cadrul festivalului care îi poartă numele. Tot acolo s-au întâlnit Pompilia Stoian, o mare iubire, şi Sida Spătaru, soţia devotată.

Solista Pompilia Stoian (73 de ani), una dintre marile iubiri ale lui Dan Spătaru, a fost invitată de onoare la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de la Medgidia, care s-a desfăşurat în perioada 30 septembrie-2 octombrie. A susţinut şi un recital, dar a fost şi în juriul concursului internaţional de muzică uşoară. De la eveniment nu putea lipsi Sida Spătaru, femeia care i-a stat alături lui Dan Spătaru până în ultima clipă de viaţă şi care i-a fost soţie timp de trei decenii. Cu eleganţă şi discreţie, cele două femei au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ca festivalul să fie şi în acest an unul reuşit. Iar cei care cunoşteau poveştile de alcov ale regretatului artist n-au putut să nu remarce ce doamne splendide a avut norocul să iubească Dan Spătaru. ­

s214-vedete-foto-3-1-col.jpg

Pompilia Stoian şi Dan Spătaru cântau împreună în anii ‘60

Despre amorul dintre acesta şi Pompilia Stoian au circulat multe zvonuri. În urmă cu 7 ani, artista a recunoscut public că l-a iubit mult pe colegul ei de scenă, alături de care a cântat în anii ‘60. Însă acest lucru s-a întâmplat cu mult înainte ca Dan să se însoare cu Sida, în anul 1974. Povestea dintre cei doi s-a încheiat însă trist, căci Pompilia s-a căsătorit cu altcineva, iar în 1968 şi-a urmat soţul în Germania. Mariajul ei nu a durat decât trei ani şi ulterior avea să afle cât de mult a suferit Dan Spătaru după ea. “Am aflat de la o prietenă că, în ziua în care m-am căsătorit, Dan a fost la biserică. Era răvăşit şi vorbea cu voce tare: «Pe mine cui mă laşi?»”, povestea Pompilia, interpreta unui şlagăr extrem de popular, “Prieten drag” (1966).

s314-vedete-foto-4-1-col.jpg

Sida şi Dan Spătaru s-au căsătorit în 1974

Dar, după acea iubire neîmplinită, Dan Spătaru şi-a găsit marea dragoste, în persoana Sidoniei, care i-a dăruit şi o fiică. În juriul Festivalului de la Medgidia au mai fost textierele Andreea Andrei, Mirela Fugaru şi Carmen Aldea Vlad, Titus Andrei, Eniko Georgescu, Cristian Faur, redactorul muzical Ionuţ Dulgheriu, Andrei Kerestely şi preşedintele juriului, dirijorul Voicu Enăchescu. Dan Spătaru a murit pe 8 septembrie 2004, în urma unui infarct. Ne-a lăsat şlagăre memorabile, precum “Ţărăncuţă, ţărăncuţă”, “Nici o lacrimă”, “Nu-ţi şade bine când plângi”, “Nu m-am gândit la despărţire”, “Oare, oare, îţi pare rău”, “În rândul patru banca de la geam”, “Drumurile noastre” ş.a.
Loading...

Citește și

  • Soţia regretatului maestru Dan Spătaru este foc şi pară pe Uniunea Compozitorilor, din cauza sumelor umilitoare pe care le primeşte din drepturi de autor. “Sunt sume neînsemnate, pentru o voce de aur”, ne-a spus Sida, fostă balerină. Ca să facă economii, pe perioada verii femeia locuieşte la prietena ei, în Italia, pe care o ajută la cules de măsline.

  • Avea o voce normală. Omenească. Deloc deosebită. Dar, ce timbre! Să scuzăm comparația, Mick Jagger are mai mult? Și aleargă la un concert kilometri întregi. Cântând! Sportiv. Ca și Dan. Ținea cu Progresul, a fost legitimat acolo… Fotbalist.

  • dan spataru natalya fateeva

    13 ani fără Dan Spătaru! Atât a trecut de când artistul s-a stins din viață, într-o zi 8 septembrie. Apreciat de public și adorat de femei, Dan Spătaru a trăit în tinerețe o iubire mistuitoare, de care puțini mai știu. Cea care i-a furat inima artistului, chiar înainte de a o cunoaște pe Sidonia, femeia care avea să-i fie soție până la sfârșitul vieții, este o actriță sex-simbol din fosta Uniune Sovietică. Pe 2 octombrie ar fi împlinit 77 de ani.

  • dan spataru, bust, alimanu

    Cine n-a fredonat măcar o dată şlagărul “Drumurile noastre”, poate cea mai iubită piesă românească de muzică uşoară? Interpretată în stilul inconfundabil de Dan Spătaru, melodia a fost cântată prima dată în 1984 şi de-atunci a făcut furori în rândul publicului. Artistul născut în 1939 şi decedat în 2004 are un bust în curtea şcolii generale din comuna constănţeană Aliman, locul său natal.