EXCLUSIV Reușită incredibilă pentru Ion Dolănescu în America. S-a chinuit 13 ani

a12-3-ionut-cu-familia-lui.jpg

Ionuţ şi Doiniţa au trei copii, pe Ioana Maria (8 ani), Iancu Marian Nicolae (6 ani) şi Ionuţ Vlad (10 ani)

Ionuţ Dolănescu (47 de ani) şi-a văzut visul împlinit: e cetăţean american. Acum poate vota preşedintele SUA şi le poate oferi copiilor săi un alt viitor. De 13 ani era rezident şi locuia câte 6 luni pe an în Orlando, Florida, la o oră de Oceanului Atlantic.

Fiul cel mare al regretatului artist Ion Dolănescu şi al Mariei Ciobanu a plecat de urgenţă la începutul lunii octombrie în America, acolo unde a făcut naveta circa 13 ani. Era rezident şi pentru a obţine cetăţenia mult dorită a fost condiţionat să locuiască în State minimum 6 luni din an. Acum, efortul făcut de el şi familia lui a fost răsplătit. A devenit, din această lună, cetăţean american. 

a22-3-2-2col-casa-ionut-2.jpg

Familia Dolănescu are două case în Florida, una în Orlando şi alta în Davenport

Artistul vrea să le ofere copiilor săi un viitor mai bun peste Ocean. Ioana, Iancu şi Ionuţ sunt familia-rizaţi cu sistemul de învăţământ de acolo şi sunt încântaţi că e tot timpul cald şi sunt aproape de plajă, casele lor fiind în Florida, una în Orlando şi alta în Davenport. Sora artistului, Camelia Filip (51 de ani), şi mama sa, Maria Ciobanu (82 de ani), au cetăţenie americană de ani de zile.

a32-3-3-2col-casa-ionut-dolanescu.jpg

Familia Dolănescu are două case în Florida, una în Orlando şi alta în Davenport

Tot în America locuieşte de 13 ani o altă interpretă de-a noastră, Elena Cârstea (56 de ani), care a explicat pentru Click! ce presupune să devii cetăţean american. Ea a devenit oficial cetăţean american, păstrând şi paşaportul românesc, în februarie 2019. Spre deosebire de Ionuţ Dolănescu, interperta putea avea acest statut mult mai repede, însă nu s-a grăbit.

a42-3-ionut-pe-plaja.jpg

Copiilor lui Ionuţ le place că sunt aproape de ocean

”După ce autorităţile te cheamă la trei interviuri preliminare, îţi iau amprentele şi toate datele personale, îţi dau o carte pe care trebuie să o înveţi. Apoi te întreabă la întâmplare din această carte. Dacă nu ştii răspunsurile, reiei toată procedura de la capăt. Sunt informaţii despre guvern, organizaţii, legi, preşedinţi, cine conduce ţara dacă se întâmplă ceva cu preşedintele, elemente de geografie şi de istorie”, a povestit Elena Cârstea pentru Click.

a52-3-6-2col-elena-carstea-cetatenia-americana-viata-in-america-glenn-muttard-1.jpg

Şi Elena Cârstea a devenit cetăţean american în februarie 2019

Ca cetăţean, şi Ionuţ Dolănescu, ca şi Elena Cârstea, are dreptul de a vota. ”Obligaţiile sunt aceleaşi, plăteşti aceleaşi taxe, doar că am drept de vot, dreptul să fac petiţii la guvern şi alte drepturi similare”, a mai spus ea. Ionuţ Dolănescu s-a arătat extrem de onorat şi totodată emoţionat de evenimentul acesta din viaţa lui. Pentru a fi prezent la examenul de obţinere a cetăţeniei, cântăreţul a renunţat la câteva angajamente ca să poată pleca mai devreme din ţară alături de familia sa.

Dragoş, deputat în Costa Rica

Dragoş Dolănescu (43 de ani) este pe cai mari peste Ocean, mai exact în Costa Rica. Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu este acum o figură cunoscută în politică în ţara mamei sale, Margarita Valenciano. Dragoş este fondatorul Partidului Republican Social Creştin. În februarie 2018 a fost ales deputat, iar anul acesta a fost ales pentru a doua oară preşedintele partidului PUSC.

d12-3-4-2col.jpg

Dragoș Dolănescu, înconjurat de copii și de soție

Timp de 8 ani s-a bătut în instanţă pe averea lui Ion Dolănescu cu fratele lui, Ionuţ. Procesul lor s-a încheiat în iulie 2017, când cei doi băieţi ai regretatului artist au putut intra în posesia moştenirii de 1 milion de euro. În urma deciziei, Dragoş a rămas cu vila din Sinaia (evaluată la 290.000 €) şi mai  multe terenuri în Dâmboviţa şi Ilfov, iar Ionuţ cu vila din Caimatei (evaluată la peste 400.000 €) şi drepturile de autor, evaluate pe 70 de ani, la 114.000 €.

d22-3-5-2col.jpg

Margarita Valenciano păstrează și acum ceașca de la Ion Dolănescu

Dragoş are şi el o familie frumoasă. Are trei copii cu trei femei, pe Maria de Jesus (20 de ani), pe Ion (15 ani) şi pe Darius care va împlini luna viitoare, 8 ani. Darius este băiatul pe care îl are cu soţia lui, Melissa. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1