EXCLUSIV Nevasta lui Ilie Micolov vine din Germania să-şi îngroape soţul

12-13-vedete-foto-1-5-col.jpg

Ilie Micolov s-a născut pe 2 iulie 1950, la Suceava. A murit pe 21 iulie, la 68 de ani

Doliu în muzica românească! Solistul Ilie Micolov a murit sâmbătă, la vârsta de 68 de ani, în locuinţa sa din Oglinzi, judeţul Neamţ, din cauza unei maladii cumplite. Autorul şlagărului “Dragoste la prima vedere” s-a stins cu dorul de soţie şi de fată, care s-au mutat în Germania, lăsându-l pe artist să se lupte singur cu boala, vârsta şi greutăţile. Click! a aflat că soţia va fi prezentă mâine, la înmormântare.

Ilie Micolov a pierdut lupta cu moartea, lăsând în urmă o poveste tristă, emoţionantă, care i-a mişcat profund pe fani şi pe colegii de breaslă. Solistul s-a stins îngrijit de rude, abandonat de soţie şi de fiică. “A murit în casa din Oglinzi, judeţul Neamţ. A avut cancer osos, în metastază. A avut multe complicaţii. El a fost internat în trecut la spital, cu fractură de femur. La spitalul din Piatra Neamţ i s-a făcut şi computer tomograf, dar a fost externat pe 2 iulie. Vineri i-am serbat ziua de nume, că a fost Sfântul Ilie, şi-a cântat şi el «La mulţi ani!»... Asta e! Vă spun sincer, sunt terminată psihic. Marţi va avea loc înmormântarea, la Suceava, în locul natal, la părinţii lui”, a declarat pentru Mediafax verişoara artistului. Întrebarea de pe buzele tuturor a fost dacă soţia şi fiica vor fi prezente la înmormântare. Contactat de Click!, duhovnicul lui Micolov, Tavan Ilie, ne-a mărturisit că nu îi vine să creadă că prietenul său a murit: “Am copilărit cu el de la vârsta de patru ani. Am jucat şi fotbal împreună. Am fost în casă la el, el la mine. În ultima perioadă din viaţa sa ştiu că îl ajutau vecinii. Avea o familie în Suceava, care avea grijă de el”. Cei care se ocupă de înmormântarea regretatului artist ne-au mărturisit că fiica sa nu o să ajungă mâine la înmormântarea tatălui său. În schimb, va fi prezentă soţia. “Ne-a lăsat cu limbă de moarte să îl îngropăm ca pe un bun creştin. Soţia e aşteptată să vină azi din străinătate (n.r. duminică), însă fata nu va veni, pentru că este însărcinată. Până să ajungă ea ne-am ocupat noi de înmormântare, împreună cu familia din Suceava, care avea grijă de el”, a declarat pentru Click! Lungu Marin, un prieten din Bucureşti. Anul trecut, în luna octombrie, Ilie Micolov ne povestea drama prin care trecea din cauza celor mai dragi fiinţe din viaţa lui. ”De patru luni nu mai vor să-mi răspundă la telefon, m-au lăsat singur şi fără bani pentru pastile. Fata mea, Elena, are un loc de muncă bun acolo (n.r. în Germania), este translator de spaniolă şi engleză, iar soţia mea lucrează la un azil de bătrâni. S-au dezis de mine. Pe Elena n-am mai văzut-o din 2014. La începutul anului m-a făcut bunic, însă nici pe nepot nu l-am văzut vreodată”, ne povestea solistul.

Pentru şlagărul «Dragoste la prima vedere» primea sume infime

12-13-vedete-foto-2-2-col.jpg

Albumul s-a vândut în 600.000 de exemplare

Cine nu a fredonat, măcar o dată, refrenul “Dragoste la prima vedere/Cine ar fi crezut?/Să iubesc cu atâta putere/ca la început”?. Lansată în 1987, melodia a rămas nemuritoare şi azi, însă autorul, Ilie Micolov, nu s-a îmbogăţit de pe urma ei. ”În momentele în care mă năpădeşte tristeţea iau chitara şi cânt. Este tot ce mi-a mai rămas. Din drepturile de autor ale piesei «Dragoste la prima vedere», primesc sume infime, din care poţi doar să faci o dată piaţa”, ne povestea el. Artistul a scris piesa inspirat de o fată superbă, pe care o văzuse o singură dată în viaţă, şi cu care a schimbat doar câteva vorbe. 

Fuego: «Ultima lui perioadă a fost dificilă şi nedreaptă»

Fuego este unul dintre artiştii care regretă dispariţa cântăreţului, mai ales că l-a sprijinit necondiţionat. “Trist, devreme şi fără un drept de apel prea mare a plecat şi Ilie Micolov. Ultima sa perioadă a fost dificilă şi oarecum nedreaptă, pentru imensitatea talentului său şi pentru succesul din anii de cândva. L-am sprijinit de mai multe ori prin proiectul meu, «Art by Fuego», l-am vizitat, l-am sunat şi am încercat, pe cât am putut, să-i fac bătrâneţea mai simplă. Ilie Micolov a fost un artist special şi un om spectaculos, greu de descris, cu un timbru irepetabil, pe care-l cunoşti dintr-o mie şi cu un şlagăr incontestabil, ce se cântă peste tot. Piesa «Dragoste la prima vedere» e un simbol, un cântec sensibil, emoţionant, scris chiar de el, la care se raportează toată lumea şi care va rămâne peste vremi. Dincolo de toate astea, era comic, spontan, spiritual şi avea o mulţime de poveşti de spus! Rămas bun, maestre! Muzica uşoară românească vi se înclină!”, a scris Fuego, pe pagina sa de Facebook.

loading...
Loading...