EXCLUSIV! Leo Iorga, ajutat cu bani de rivalul Paul Ciuci

iorga87987.jpg

"Viaţa mea se împarte între spital şi scenă. Dimineaţa sunt la medic, iar seara cânt”. Leo Iorga, 52 de ani

Au cunoscut succesul cu trupa Compact, însă din 2013 au devenit rivali de moarte, la tribunal. Paul Ciuci îl acţionase în judecată pe Leo Iorga, nemulţumit că acesta foloseşte în cariera solo numele legendarei trupe rock, înfiinţată în 1977. Recent, toată ura a fost însă îngropată, Ciuci fiind impresionat de necazul colegului de breaslă, măcinat de cancer din 2011.

În faţa bolii orice rivalitate păleşte. Îndrăgitul cântăreţ de muzică rock Paul Ciuci (60 de ani) vrea să îngroape securea războiului cu Leo Iorga (52 de ani), iar vestea ne-a dat-o recent, în exclusivitate, la concertul ”Ca pe vremuri”, de la Arenele Romane. Paul Ciuci s-a arătat impresionat de situaţia prin care trece Leo, care mai are nevoie de 300.000 de euro în lupta cu cancerul. “Întotdeauna l-am ajutat şi o să o mai facem în continuare. Cu mare drag îi voi trimite nişte bani! Compact a ajutat mereu oamenii care au avut nevoie, nu este o problemă pentru noi. Aşa că evident o vom face şi pentru el”, a declarat Paul Ciuci pentru Click! 

Zoom
Paul Ciuci a fost impresionat de suferinţa colegului de breaslă şi a renunţat la despăgubirile câştigate în instanţă

 

Leo Iorga a fost încântat de vestea primită şi ne-a recunoscut că între ei doi nu au fost decât probleme de natură administrativă, nu sufletească: “Nu am nimic împotrivă să mă ajute Paul cu bani. Între noi relaţiile sunt ok. Ceea ce s-a întâmplat (n.r. legat de proces) ţine de situaţia artiştilor în România. Vreau să vă spun că viaţa mea a ajuns să se împartă între spital şi scenă. Dimineaţa sunt la medic, iar seara cânt. Acum am nevoie de 300.000 de euro pentru a mă vindeca, trebuie să fac imunoterapie. Am înţeles că tratamentul acesta se poate face şi la o clinică din România, nu este nevoie să mai plec în străinătate, iar ăsta este un lucru bun pentru mine. Nu trebuie să mai fac atâta drum şi să ajung la un spital din străinătate”, ne-a declarat Leo. 

Artistul munceşte pe rupte pentru a strânge cei 300.000 de euro, însă se pare că nu face faţă, acesta fiind şi motivul pentru care, săptămâna trecută, TVR a lansat o campanie umanitară. “Nu pot să spun câţi bani s-au adunat, pentru că momentan nu a stat nimeni să îi numere, oricum sunt sume destul de mici pentru cât îi trebuie lui. Campania recentă de la TVR a fost premergătoare teledonului din toamnă, aşa că atunci se vor număra bobocii, atunci o să vedem câţi bani o să se strângă”, a declarat Paula Iorga, soţia cântăreţului, pentru Click! În 2013, Paul Ciuci l-a chemat la tribunal pe Leo Iorga, mărul discordiei fiind numele trupei Compact. După ce a cântat opt ani în celebra formaţie (n.r. 1988-1996), Leo a rămas în memoria publicului ca fiind “Leo Iorga de la Compact”, iar unii organizatori de evenimente îl anunţau pe afişe drept “Leo Iorga, ex-Compact”. Considerând că folosirea numelui în paralel aduce prejudicii de imagine trupei, creând confuzie, Paul Ciuci, actualul lider al formaţiei, l-a dat în judecată pe Leo Iorga. În vara lui 2016, sentinţa a fost favorabilă lui Paul, astfel că Leo nu mai poate folosi numele Compact pe afişele evenimentelor la care participă. Procesul a avut ca obiect strict numele, nu şi repertoriul. 

Diagnosticat cu cancer în 2011

Problemele de sănătate pentru Leo Iorga au început din 2011, când a aflat că are cancer pulmonar. A fost operat la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din Capitală, însă, pe parcurs, medicii i-au descoperit şi alte probleme mai grave. În toamna lui 2013 a suferit o operaţie noninvazivă pe creier, pentru extirparea unei tumori benigne. A recidivat în primăvara lui 2014, fiind operat atunci de medicii Sergiu Stoica şi Mihai Crăciun. În iulie 2015, Leo a suferit o altă operaţie la Fundeni, pentru extirparea unei tumori de pe glanda suprarenală. În septembrie 2015, la Spitalul Monza, artistul s-a operat pe creier pentru extirparea unei alte formaţiuni. La începutul acestui an, a ajuns şi pe mâna medicilor din Cuba, unde a încercat un tratament revoluţionar. 

loading...
Loading...

Citește și

  • Impresariază o trupă rock şi îi merge bine din punct de vedere al numărului de concerte, însă nu poate uita scandalul cu Leo Iorga. Florenţa Marin a fost acuzată de rocker că este incompetentă, însă consideră că soţia artistului a fost cea care a pus paie pe foc pentru a-i separa.

  • Războiul dintre Paul Ciuci și Leo Iorga pe numele Compact a fost tranșat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție București, după trei ani de război prin tribunale. Oamenii legii i-au dat dreptate lui Paul Ciuci, astfel că Leo Iorga nu mai poate folosi numele Compact pe afișele evenimentelor la care participă.

  • Nu abandonează lupta! Problemele de sănătate şi cele financiare îi dau în continuare de furcă lui Leo Iorga (52 de ani), însă solistul se zbate pentru a ieşi la liman. Mai nou, i-au venit în ajutor şi prietenii din TVR, care azi vor organiza o campanie umanitară, prin care speră să strângă banii necesari pentru tratamentul artistului.

  • Leo Iorga (52 de ani) a muncit o viaţă întreagă pentru binele familiei sale, dar şi pentru a strânge bănuţ cu bănuţ. Însă, din 2011, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar puterea sa de muncă a scăzut, iar numărul de concerte s-a redus instant! Aşa că familia sa a ajuns să trăiască din ce în ce mai greu.