EXCLUSIV Jean Paler așteaptă rezultatul testului COVID-19: ”Sunt la o izolare mai grea decât ăia de la infracțiuni”

jean-paler1-bun.jpg

Jean Paler a fost internat la Spitalul ”Tractorul”, din Brașov
foto: Click!

Actorul de comedie Jean Paler (67 de ani), care toată vara a muncit pe Litoral, pentru a-și rotunji pensia mică, de doar 940 de lei, a fost internat miercuri la Spitalul ”Tractorul”, din Brașov, după ce a acuzat probleme cardiace. Conform protocolului, a fost testat de coronavirus. În așteptarea rezultatului, Jean ne-a povestit despre condițiile grele din această unitate sanitară.

Jean Paler, aflat singur într-un salon, ne-a făcut dezvăluiri de pe patul de spital: ”Sunt de ieri la o izolare mai grea decât ăia de fac infracțiuni. A venit o doctoriță și mi-a pus câteva întrebări legate de starea mea medicală. În rest, nimeni nu te întreabă de vorbă. Nu exista condiții. Sunt cu nervii la pământ din motivele astea”.  

Nici de toaletă nu beneficiază: ”Îmi fac nevoile într-o găleată, nu am cu ce s-o dezinfectez. E un scaun cu găleată, pe post de urinar”. Celebrul actor a ajuns la acest spital din cauza unor probleme cardiace: ”Am venit la spital pentru inimă și ce mă supără și m-am trezit  izolat și cu test Covid-19. Inima au lăsat-o pe plan secund. D-abia fac câțiva pași și obosesc”.

jean-paler-bun.jpg

Jean ne-a povestit despre condițiile grele din spital

Jean Paler are probleme cu inima

Artistul are serioase probleme cardiace. În 2012, a suferit un preinfarct. Ca să-i salveze viața, medicii Spitalului Județean Brașov i-au montat trei stenturi (n.r- un dispozitiv flexibil care se introduce în interiorul unei artere prin care fluxul sanguin este redus. Rolul lui este de a permite sângelui să circule fără niciun obstacol). Iar anul trecut, după ce a leșinat pe stradă,  Jean Paler a fost internat la Spitalul Fundeni din Capitală, unde i s-a montat un aparat electronic care reglează ritmul inimii. Iată ce ne povestea atunci: ”Inima mea funcţionează doar 30%. Am fost diagnosticat cu fibrilaţie continuă. Am palpitaţii, iar la un moment dat inima îşi încetineşte foarte mult şi leşin. Am căzut pe stradă, dar şi în casă, bine că nu m-am lovit la cap. Doctorul Chioncel, de la Spitalul Fundeni, mi-a spus că pot să mor dacă nu mi se montează de urgenţă un defibrilator. Este un dispozitiv electronic care reglează ritmul inimii. Cu acest defibrilator mai am şansa să trăiesc, trebuie apoi să ţin un regim strict, să iau multe medicamente”.

Jean Paler, pensie de 940 lei

Artistul are o pensie de doar 940 de lei, iar la începutul pandemiei a fost supărat pe autorități din cauza regulilor impuse: ”Vă întreb, pe ce principii s-a dat legea ca cei trecuți de 65 de ani să stea în casă și au voie doar 2 ore (11.00-13.00) să iasă din casă? Covid-19 ăsta are limită de vârstă? Pe ăla de 64 de ani sau mai tânăr nu-l ia? Căci din declarațiile și tot ce arată la televiziuni sunt de toate vârstele îmbolnaviți cu Covid 19. Deci care e criteriul de vârstă fixă de 65 ani și peste? Am pensie de 940 lei, medicamentele mă costă, ca să pot trăi, de azi pe mâine, 1.000 de lei. Oare îmi permit să cumpăr dezinfectant şi masca pe care ne obligaţi să o purtăm? Din ce bani? Suntem pensionari şi puşi pe lista de exterminare”, ne mărturisea el, în luna aprilie a acestui an.

Citește și:

Suferința lui Jean Paler: ”Suntem pensionari puși pe lista de exterminare. Cu ce bani să iau spirt la preț de bișniță?”

Inima lui Jean Paler funcționează doar 30%. «Nu sunt pe moarte, am 9 vieți ca pisica»

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1