EXCLUSIV Florin Piersic, primul spectacol după jumătate de an de pauză: «Am plâns de emoție!»

florin-piersic.jpg

Florin Piersic pe scenă
Florin Piersic a revenit pe scenă după șase luni de pauză
Foto: Click!

Cea mai așteptată revenire pe scena teatrului a fost cea a lui Florin Piersic (84 de ani), care din cauza pandemiei a fost nevoit să ia o pauză destul de lungă. Duminică seara, 6 septembrie, sute de oameni s-au adunat la Grădina de Vară a Teatrului Herăstrău, pentru a-l vedea pe maestrul emerit în piesa "Străini în noapte", alături de Medeea Marinescu. La final, cu ochii în lacrimi, de bucurie, spectatorii au apaludat frenetic! Totul s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță și s-au respectat măsurile impuse. Click! a vorbit în exclusivitate cu Florin Piersic.


Le-ați lipsit foarte mult oamenilor. Am văzut cât de fericiți erau când v-au văzut pe scenă. Am văzut lacrimi și bucurie, maestre! 
Florin Piersic: A fost și este o perioadă grea în continuare. Am o bucurie că am putut din nou să mă întâlnesc cu publicul meu minunat, cu publicul meu drag. Pentru un actor, 6 luni de pauză nu a fost ceva rău, mă refer aici strict la piesă, pentru că eu o știu ca pe apă. Gândiți-vă că astăzi este a 1.119-a reprezentație. Însă, personal vorbind, am avut emoția plăcută a revederii spectatorilor. Pentru mine publicul este partenerul pe care îl iubesc cel mai tare. Maestrul Radu Beligan, regizorul piesei "Străini în noapte", spunea așa: "Florin, parenerii tăi de pe scenă sunt una, iar primul, cel mai important, e publicul. Tu pentru el joci. El ascultă vede, apreciază dacă-i bine, dacă-i rău". Ori eu dacă am fost îndrăgit de public, și pe unde am fost, am fost foarte bine primit și am încercat din toată inima să mă prezint în așa fel încât nimeni să nu plece nemulțumit. Nu am fost foarte fericit în această seară că am jucat așa, fără ca la final să îmi îmbrățișez spectatorii, să zambim împreună. Dar asta e viața! 

florin-piersic-2.jpg

Actorul a fost foarte emoționat să revină pe scenă
Foto: Click!

"Sunt foarte speriat de ce se întâmplă!"

Ce ați făcut în această perioadă? Vă este frică de acest virus? 
Nu am făcut nimic! Am așteptat șase luni de zile, am stat cât am putut mai izolat. Am avut grijă, dar n-am putut să stau chiar foarte izolat, pentru că toată lume m-a sunat. Trebuie să mă îngrijesc și eu, pentru că ferească Cel de Sus să nu mi se întâmplă ceva. Sunt foarte speriat de tot ce se întâmplă, mai ales că am avut niște colegi care s-au îmbolnăvit. Doamne ajuta, au scăpat, dar suntem toți foarte speriați. Și în seara aceasta, am venit așa, și cu bucurie și cu speranță. Am avut emoții pentru că nu știi ce se poate întâmpla. Mi-am luat toate măsurile. Sper că nimic nu se va întâmpla cu venitul meu aici. Dar știi cum e, doar cum vrea Dumnezeu. 
Deci ați stat liniștit în casa dvs de la Cluj. 
Am stat cuminte, m-am mai dus până în Cluj unde am casa, am ieșit cu mare grijă să mă mai întâlnesc cu prietenii mei, dar scurt, cu foarte mare grijă, strictețe. Am mai citit, am mai și repetat. Ce să fac. 
Cred că cel mai greu a fost să nu îi vedeți pe cei dragi. Și mă refer aici la fiii și nepoții dvs. 
Da, dar am vorbit foarte mult la telefon. Și cu Florin junior și cei doi copii ai lui, mă refer la nepotica mea de 13 ani și la Sasha care are și el 3 ani. 
Dar și cu fiul meu Daniel, care locuiește la Viena și are și el doi băieți mari. Am un nepot de 10 ani, și altul de 6 ani. Sunt foarte liniștit și bucuros de ei. Poate ne-au lipsit îmbrățișările, revederile, dar am stat conectați permanent. 
Cum a fost revederea cu Medeea Marinescu, partenera dvs din piesă. Știu că nu aveți doar o relație profesională.


Medeea e o parteneră foarte tare. A fost o bucurie să o revăd. Da, avem o relație foarte strânsă. Pe surorile ei eu le-am botezat, iar tatăl ei, Puiu Marinescu, a fost operatorul meu șef. Tot ce vedeți imagini în "Pintea" "Eu, tu și Ovidiu" sunt meritul lui. Și așa ne am împrietenit foarte tare și am devenit ca o familie. Iar mama ei, Violeta Marinescu, este machieuza mea din toate filmele. Suntem foarte apropiați, este un respect foarte mare între noi. 
Vă pregătiți pentru alte reprezentații împreună. 
Da, cu ajutorul Celui de Sus!  Pe 21-22 septembrie avem și la Timișoara vom vedea cum le ținem.
 
Loading...
 
 

Citește și

  • Marele actor Florin Piersic a fost omagiat la Cluj, sâmbătă seară, cu o zi înainte de a împlini 83 de ani. Emoţionantul eveniment, organizat de Primărie, s-a desfăşurat chiar în incinta Cinematografului ”Florin Piersic”, unde s-au strâns în jur de 1.000 de admiratori, printre care s-au numărat şi colegi de breaslă, dar şi vedete tv. El s-a ţinut numai de glume.

  • florin piersic

    Florin Piersic, în vârstă de 83 de ani, continuă să urce pe marile scene din ţară şi să îi binedispună pe cei din jurul său cu jovialitatea sa şi poveştile pline de umor. Începutul verii nu a fost unul uşor pentru marele actor, căci a fost supus unei intervenţii chirurgicale la picior care l-a ţinut departe de public. Însă, după trei luni de recuperare, Florin Piersic a revenit la ceea ce iubeşte cel mai mult. În ciuda vârstei pe care o are şi a problemelor de sănătate cu care s-a confruntat, Florin Piersic a evitat întotdeauna să vorbească despre aspectele vieţii persoanle. Ultima fotografie, apărută în mediul virtual, cu actorul înfăţişează un Florin Piersic slăbit, dar cu zâmbetul pe buze.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1