EXCLUSIV Dragoș Bucur și fiica lui sunt „colegi de serviciu”. Împreună au câștigat 15.000 de euro

dragos-bucur-sofia.jpg

Dragoș Bucur și fiica lui, Sofia
Sofia a moștenit pasiunea pentru cinematografie și imagine a tatălui ei
foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

„Așchia nu sare departe de trunchi”, spune o vorbă din popor. Este și cazul fiicei lui Dragoș Bucur, Sofia. La doar 11 ani, împreună cu tatăl ei, au scris un scenariu de film care zilele trecute a luat marele premiu în cadrul secțiunii CineLink Drama la Festivalul de Film de la Sarajevo. Pentru asta, cei doi au primit 15.000 de euro. Nu este prima dată când Sofia aduce bani în casă. Ea a mai filmat în reclame, iar câștigul obținut l-a pus la pușculiță.

Dragoș Bucur și fiica lui, Sofia, au lucrat împreună la scenariul unui serial

Sofia (13 ani) a moștenit și ea dragostea pentru cinematografie a tatălui ei, actorul Dragoș Bucur și prezentator al emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV. „În urmă cu doi ani și jumătate, când abia împlinise 11 ani, ne-am apucat să scriem împreună scenariul serialului «Delta Neagră», ca o metodă de înlocuire a materiei «Limba și Literatura Română». Sofia urmase un curs de scenaristică și ne-am gândit amândoi că o să fie interesant și interactiv să scriem împreună o poveste, după regulile scenaristicii. Cu Dana (n.r. mama ei) are un anume tip de activități, iar cu mine altul și asta îi oferă o plajă mai mare de desfășurare”, a povestit pentru Click! Dragoș Bucur.

Au luat premiul cel mare la Festivalul de Film de la Sarajevo în cadrul secținuii CineLink Drama

delta_neagra_foto_4.jpg

Sofia și Dragoș Bucur pe platourile de filmare
Tatăl și fiica fac echipă bună pe platourile de filmare

Primele scene ale serialului au fost filmate în toamna anului trecut, într-un cadru spectaculos din Delta Dunării. Sofia a jucat cot la cot de tatăl ei, iar scenariul a avut un mare succes la Festivalul de Film de la Sarajevo, unde a obținut marele premiu în cadrul secțiunii CineLink Drama, secțiune dedicată serialelor din Europe de Sud-Est. „Cei 15.000 de euro obținuți am decis să-i folosim în dezvoltarea acestui serial, să angajăm un grafician, să găsim un script-consultant cu experiență... Dar nu e prima dată când Sofia câștigă bani din propria muncă. A mai filmat alături de mine și de Dana în câteva spoturi comerciale, iar banii câștigați în urma acelor reclame îi păstrează ea”, explică actorul.

Pe lângă filmări și scrierea scenariului, tatăl și fetița s-au comportat ca doi colegi de serviciu sau parteneri de afaceri: au mers împreună la întâlniri cu „persoane importante”, au negociat contracte cu avocați alături, au scris tone de documente necesare aplicării la festivaluri sau programe de finanțare. Și toată această colaborare le-a prins bine amândurora. „A fost cel mai mare câștig al nostru, am învățat amândoi multe. Acum mai avem de scris ultimele două episoade și de finisat ceea ce am scris deja. Dacă se întâmplă ca proiectul să se oprească aici, din diverse motive, noi tot suntem câștigați”, spune Dragoș.

În film mai apar Maia Morgenstern cu fiul ei

maia-morgenstern-fiul-tudor-aaron.jpg

Maia Morgenstern cu fiul ei, Tudor Aaron
Maia Morgenstern cu fiul ei, Tudor Aaron, la filmările pentru trailerul „Delta Neagră”

Povestea serialului a început în urmă cu doi ani, când Dragoș și fiica sa au decis să scrie împreună un scenariu palpitant și plin de mister, care ne poartă în tărâmurile fermecate din Delta Dunării. Cei doi au creat un basm modern cu accente noir, în care se împletesc aventuri mistice și creaturi fantastice. Această experiență i-a oferit actorului ocazia de a scrie și de a lucra pentru prima oară alături fiica sa, dar și de a înțelege viziunea asupra lumii, prin ochii unei adolescente. În trailerul filmat deja mai apar și Maia Morgenstern cu fiul ei, Tudor Istodor, care joacă rolul unui preot. Ei au mai fost până acum pe scenele de teatru. De altfel Maia a mai jucat teatru şi cu fiica ei cea mijlocie, Cabiria.

„Nu e ușoară viața cu trei copii”

dragos-bucur-familie.jpg

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au trei copii: pe Sofia, Kadri și Roxana
Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au trei copii: pe Sofia, Kadri și Roxana

Pe lângă fiica cea mare, Sofia, Dana Nălbaru și Dragoș Bucur mai au împreună un băiat pe nume Kadri, care are 5 ani, iar la finalul anului 2017 au înfiat o fetiţă de etnie romă, Roxana India, care acum are 8 ani. „La noi în familie este destul de bine stabilită dinamica: Kadri este cel care ne controlează pe toți, Dana fiind singura care reușește să îl facă să își schimbe (uneori) părerile. Lăsând gluma deoparte, viața cu trei copii este plină de acțiune și asta vine cu multe chestii extraordinare, dar și cu momente de oboseală. Sofia a crescut și are nevoie din ce în ce mai des de activități potrivite vârstei și de interacțiune cu alți adolescenți, Roxana este în perioada în care își descoperă talentele, iar Kadri este un copil avid de informație și care vrea non-stop să învețe”, povestește capul familiei.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Actorii Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol vor înfiinţa un atelier de actorie de film şi de televiziune, care are ca scop deprinderea tehnicii necesare pe platoul de filmare.

  • Dana Nălbaru spune că este fericită: îi are alături pe soţul său, actorul Dragoş Bucur, şi pe fetiţa lor de patru ani, Sofia, şi tocmai şi-a lansat un nou album, „One love“, pe blogul personal. Artista a preferat să nu apeleze la o casă de discuri şi şi-a lansat noul album pe www.dananalbaru.ro. Fanii pot descărca melodiile gratuit.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5