EXCLUSIV! Cum se simte Andrei Găluţ la doi ani şi jumătate de la tragedia de la Colectiv

Au trecut doi ani și jumătate de la incendiul din clubul Colectiv, din București, însă rănile din sufletul celor care şi-au pierdut persoane dragi se vindecă greu. Andrei Găluţ, singurul supravieţuitor din trupa „Goodbye To Gravity”, care în seara fatidică de 30 octombrie 2015 îşi lansa în club albumul ”Mantras of War”, se află încă sub supravegherea medicilor.

În urma incendiului din clubul Colectiv, Andrei Găluț s-a ales cu arsuri grave pe față și pe spate, iar mâna dreaptă i-a fost aproape distrusă. În aprilie 2016, el a fost transferat de la spitalul din Olanda, unde a fost operat, la o clinică privată din Germania, unde a făcut recuperare fizică şi unde a învăţat să-şi folosească din nou mâna. “A avut arsuri pe jumătate de trup, iar mâna dreaptă a fost efectiv despicată în incendiu. Medicii s-au luptat să i-o salveze, a avut nevoie de intervenţii chirurgicale grele”, ne-au povestit anul trecut surse din apropierea familiei. Iată că şi acum Andrei se află în străinătate, lucru confirmat pentru Click! de mătuşa tânărului, Nicoleta Belean. “Este tot în străinătate, tot la tratament. Starea lui este în regulă din punct de vedere medical”, a declarat femeia pentru Click!.

Zoom
Iubita lui Andrei, Mădălina Strugaru, a murit în urma arsurilor. La fel şi colegii din trupa „Goodbye To Gravity”

În noaptea de 30 octombrie 2015, artificiile din Colectiv au aprins buretele fonoabsorbant de pe tavan, degajând un fum toxic, dar şi flăcări uriaşe. În urma incendiului, 173 de persoane au fost grav rănite, iar alte 64 au încetat din viaţă.

Şi-a pierdut în incendiu şi iubita, şi colegii de trupă

Drama lui Găluţ este cu atât mai mare cu cât incendiul devastator din Colectiv i-a răpit cele mai dragi fiinţe. Mădălina Strugaru, iubita lui, a murit la 12 noiembrie 2015 la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Tânăra avea arsuri foarte grave şi era în stare critică. În seara tragediei, formaţia Goodbye To Gravity îşi lansa cel de-al doilea album. Singurul membru al trupei care a rămas în viaţă este Andrei.

goodbye to gravityZoom
Trupa Goodbye to Gravity concerta în clubul Colectiv în noaptea tragediei
foto: Arhiva Personală

Chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru au murit chiar în noaptea incendiului, iar toboşarul Bogdan Enache a decedat duminică (8 noiembrie), la scurt timp după ce avionul care trebuia să-l ducă în Elveţia a decolat. Alex Pascu, basistul formaţiei, a decedat şi el pe aeroportul din Paris, unde aeronava care îl transporta abia aterizase.

loading...
Loading...

Citește și

  • Andrei Găluţ a fost la un pas de moarte în fatidica seară de 30 octombrie 2015, când clubul Colectiv, în care trupa lui susţinea un concert, a fost mistuit de flăcări. Şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, inclusiv colegii lui de scenă, dar şi frumoasa lui iubită. Andrei a suferit arsuri grave pe faţă şi pe spate, dar şi o fractură gravă a mâinii drepte. În prezent se află internat într-un spital din Germania.

  • andrei galut

    Suflete pereche, Mădălina şi Dana Strugaru, au rămas la fel de conectate şi după tragedia din clubului Colectiv, în urmă căreia prima şi-a pierdut viaţa. Tânăra era iubita lui Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity. La jumătate de an de la moartea Mădălinei, Dana Strugaru a găsit puterea să vorbească despre incendiul care i-a răpit cea mai bună prietenă şi confidentă şi care a lăsat-o cu o durere imensă în suflet. Tânăra a povestit, în exclusivitate, pentru Click! că sora ei îi trimite semnale de dincolo, iar asta o ajută să meargă mai departe.